Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Handpeer

Pyrus Communis 'Clapp's Favourite'
De Clapp's Favourite Peer is zeer geschikt als handpeer. De pluktijd is eind augustus. Hij is niet gevoelig voor ziektes. Niet zelfbestuivend. Hij kan bestoven worden door o.a. Doyenne du Comice, Supertrevoux, Williams, Conference. Perenboom
Vanaf 37,10
Plaatshouder

Oude Perenboom

Pyrus communis 'Conference' Solitair
Conference is een grote handpeer die gemakkelijk groeit. Het sappige vruchtvlees is lichtoranje en zoet. De schil is hard. Conference is smakelijk en draagt gemakkelijk en rijk, ook zonder bestuivers in de buurt. Deze bladverliezende peer bloeit in mei met kleine witte bloemen.
265,10

Oude Perenboom ‘Bonne Louise d’Avranches’

Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' Solitair
De Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’ Solitair, in het Nederlands Ook wel de Oude Perenboom ‘Bonne Louise d’Avranches genoemd, een zeer oud perenras met groengele friszoete peren. De pluktijd is september. Deze soort is niet zelfbestuivend, maar wordt onder andere door de ‘Conference’ en ‘Doyenne du Comice’.
395,00

Perenboom ‘Conference’

Pyrus communis 'Conference'
De Pyrus c. 'Conference' is een grote handpeer die gemakkelijk groeit. Het is een van de bekendste handperen, waarvan het vruchtvlees lichtoranje is en zoet smaakt. In het voorjaar krijgt de vruchtboom witte bloemen. Het is een zelfbestuiver.
Vanaf 37,10

Stoofpeer ‘ Gieser Wildeman’

Pyrus communis 'Gieser Wildeman'
De Gieser Wildeman is een heel bekende stoofpeer. Deze is ooit gekweekt door een kweker uit Gorinchem die Wildeman heette. Het is een zelfbestuivend soort. De boom bloeit in het voorjaar. En de peren zijn ongeveer eind september begin oktober rijp om geplukt te worden.
Vanaf 37,10

Zoete Handpeer

Pyrus communis 'Doyenne du Comice'
De Doyenne du Comice is een zoete handpeer. Niet erg gevoelig voor ziektes. De pluktijd is oktober-november. Hij is zelfbestuivend. Perenboom
Vanaf 37,10

Algemene informatie over perenbomen

Perenbomen zijn in Nederland erg bekend. Er zijn verschillende soorten rassen perenbomen. zowel de handperen die direct gegeten kunnen worden als de stoofperen zijn favoriet. Bij Boomkwekerij van IJmeren verkopen we twee bekende perenbomen: de handpeer (Pyrus c. Clapp’s Favourite) en de zoete handpeer. U kun ze allemaal bestellen online in de shop.

Net als appelbomen is ook de peer erg populair in ons land. Gezien ons klimaat en onze liefde voor peren is dit niet heel verwonderlijk en het is dus niet heel vreemd dat veel mensen perenbomen kopen voor in hun eigen tuin. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden voor u overgaat tot bestellen. Wilt u perenbomen kopen dan moet u weten dat er verschillende rassen te onderscheiden zijn en zult u rekening moeten houden met de hoogte van de boom, het ras waar u de voorkeur aan geeft en factoren als kruisbestuiving en ziekteresistentie. Bij het kopen van een boom moet u vooraf weten welke diverse ziekten een boom kan hebben, waaronder bijvoorbeeld perenroest of diverse bacteriën en schimmels. Als u rekening houdt met deze factoren is een perenboom kopen die past bij uw wensen en uw tuin een fluitje van een cent.

Soorten perenbomen

Wilt u perenbomen kopen dan zult u een paar beslissingen moeten maken. Er zijn diverse soorten die u zelf kunt verzorgen in uw tuin en in het assortiment van Van IJmeren vindt u twee verschillende soorten perenbomen: de handpeer Pyrus c. Clapp’s Favourite een de zoete handpeer Pyrus c. Doyenne du Comice. De Pyrus c. Clapp’s Favourite heeft als pluktijd augustus en is niet ziektegevoelig en zelfbestuivend. Deze boom kan bestoven worden door de Doyenne du Comice, Supertrevoux, Williams, Conference. De Pyrus c. Doyenne du Comice heeft oktober-november als pluktijd, is niet erg gevoelig voor ziektes en is wel zelfbestuivend. U kunt een boom bestellen als struik, maar u kunt ook een boom kopen als halfstam of hoogstam bij Van IJmeren zodat de grootte past bij het formaat van uw tuin. Tevens kunt u bestellen met kluit.

Perenbomen onderhouden

Het onderhoud van uw perenbomen is afhankelijk van de grootte van de boom en de hoeveelheid. Perenbomen bloeien in het voorjaar en dat is een prachtig gezicht, de soorten die in de webshop worden verkocht geven hun vruchten af in het najaar. De boom is bladverliezend en kan daarom het beste in de winter worden gesnoeid wanneer je beter zich hebt op wat je doet. Deze bomen hoeven slechts één keer per jaar te worden gesnoeid.

Perenbomen kopen bij Van IJmeren

Als u overgaat tot perenbomen kopen bij Van IJmeren kunt u kiezen voor een boom welke past bij uw tuin qua grootte en type. De informatie over de betreffende bomen en peersoorten vindt u op de website van Van IJmeren. Geef bij uw bestelling aan of u de voorkeur geeft aan een struik, halfstam, hoogstam of boom met kluit en hoeveel bomen u wilt kopen. Bomen kopen is zo heel eenvoudig en u kunt deze snel afhalen of ze worden bij u thuis bezorgd.

 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i