• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Tuinadvies en ontwerp

Heeft u een tuin die toe is aan (andere) bomen en planten maar weet u niet hoe u deze het beste kunt indelen en kunt planten? Zelf tuinplannen maken is een leuke en ontspannende bezigheid maar kost tijd en kan soms leiden tot een ander plaatje dan u in gedachten had. Wij kunnen u helpen met de keuze in bomen maar ook in een volledig tuinadvies. Het beste moment om je droomtuin te ontwerpen is als je nog kunt zien wat er in de tuin staat! Neem contact met ons op of lees verder wat wij voor u kunnen betekenen.

Advies

Door onze specialisatie in de particuliere markt kunnen we voor elke tuin plantadvies bieden, ongeacht de tuinomvang, locatie, bodem, enz. Zo is het planten van een boom het beste in het najaar of het voorjaar, als de grond nog vochtig en de temperatuur gematigd is. We geloven dat een boom in elke tuin past maar ook thuishoort.

Wij zijn ook in staat om grensplannen te creëren. Door goed uit te zoeken welke kleuren, hoogtes, bloeitijden en vormen bij elkaar passen maken we van uw tuin een lust voor het oog. Hierbij staat natuurlijk een goede leefomgeving waar planten en dieren samen kunnen leven centraal en ontstaat er een hoge biodiversiteit.

Ontwerp

Een doordacht tuinontwerp creëert een buitenruimte die aantrekkelijk voor het oog maar ook functioneel is. Zo houden wij rekening met lay-out, plantkeuzes, bodem en grond, functie van de tuin, duurzaamheid en materiaalgebruik. Dit alles natuurlijk binnen het budget wat beschikbaar is. Het tuinontwerp begint met het analyseren. Zo brengen we o.a. de volgende dingen in kaart:

 1. Ligging (zonlicht)
 2. Bodem en grondsoort
 3. Huidige vegetatie
 4. Functionaliteit
 5. Uw voorkeursstijl

Bomen

Bomen zijn van onschatbare waarde voor de wereld, maar ook voor uw tuin. Deze plaatst u niet als tijdelijke beplanting maar voor het leven. Ze zijn belangrijk voor het milieu, bieden zuurstof en schaduw en helpen de bodem te vullen met voedingsstoffen. Tijdens het tuinontwerp houden we rekening met de volgende punten:

Selectie van bomen

We bieden een keuze uit bomen die goed gedijen in het klimaat en in de bodemgesteldheid van de regio.

Functie van bomen

Een vraag aan u: Wat wordt de functie van de bomen? Bieden ze schaduw, privacy, aantrekkingskracht of juist een habitat voor vogels?

Plaatsing van bomen

Wat is de meest geschikte locatie voor de boom of bomen? Hoe is de afstand tot gebouw en leidingen?

Diversiteit en combinatie

We kiezen bomen die de biodiversiteit bevorderen en de aantrekkingskracht vergroten. Dit combineren we met andere planten, struiken en bloemen om een gelaagd landschap te creëren.

Onderhoud en gezondheid

We kiezen bomen die passen bij het niveau van onderhoud wat u wilt en kunt uitvoeren.

 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i