• https://www.vanijmeren.nl/
  • https://www.vanijmeren.com/
  • https://www.vanijmeren.fr/

Algemene voorwaarden

Artikel 1 Toepasselijkheid

1. Deze leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op elke consumentenverkoop van Boomkwekerij van IJmeren en zijn van toepassing op zowel de verkopen op de kwekerij in Opheusden en op de verkopen op afstand via onze website en e-mail.

2. Onze voorwaarden zijn op de website te raadplegen.

3. Op al onze verkopen waarop deze leveringsvoorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.

4. Alle verkopen binnen de groensector vallen onder de Handelsvoorwaarden Boomkwekerij Nederland. Alle overige zakelijke verkopen vallen onder dezelfde voorwaarden als de consumentenverkoop, tenzij mondeling/schriftelijk anders overeengekomen. De HBN voorwaarden kunt u hier downloaden.

5. Afspraken die per email of telefonisch gemaakt zijn, zijn leidend.

Artikel 2 Ons aanbod en prijzen

1. Alle prijzen van de door ons aangeboden producten zijn inclusief 9 % BTW (planten) of 21% BTW (dood materiaal, arbeid, etc) en gelden zolang onze eigen voorraad strekt, tenzij anders vermeld. Bij wijzigingen in maat en/of prijs nemen we altijd contact met u op. Verzending van de producten is niet standaard inbegrepen in onze prijzen. Verzendkosten in Nederland zijn € 39,95 en vanaf € 395,00 gratis. Lees onze precieze leveringsvoorwaarden hier. Voor leveringen buiten Nederland gelden afwijkende bezorgtarieven.

2. De bij de planten getoonde foto’s zijn geen weergave van de geleverde maat en /of kwaliteit; deze dienen uitsluitend ter informatie om kenmerken van de betreffende plant te tonen.

3. Voor een vergoedingsvrije verlegging van BTW naar buitenlandse afnemers geldt een minimale order grootte van €200,00 exclusief BTW, hieronder rekenen we € 12,50 administratiekosten excl BTW.

Artikel 3 Overeenkomst en persoonsgegevens

1. Op het moment van afrekenen op onze kwekerij en bij het bevestigen van de bestelling via onze website(s) en e-mail aanvaardt u ons aanbod en treden deze leveringsvoorwaarden in werking.

2. Bij bestellingen via onze website(s) ontvangt u na het plaatsen van uw bestelling vrijwel direct een bevestiging per e-mail. Na controle van uw bestelling ontvangt u van ons een bevestiging inclusief eventuele verzendkosten. Bij bestellingen via e-mail of bij ons op de kwekerij ontvangt u zo spoedig mogelijk een bevestiging van de door u bestelde planten inclusief de eventuele verzendkosten.

3. Verkopen via mail en website zijn tot het moment van verzending kosteloos te annuleren, tenzij deze niet bij ons op voorraad staan op het moment van bestelling (uitzonderingen daar gelaten). Na verzending kunt u gebruik maken van uw herroepingsrecht (zie Artikel 4).

4. Online betalingen worden voor ons uitgevoerd door Mollie, waarbij Mollie garant staat voor een beveiligde betaalomgeving.

5. Alle artikelen blijven eigendom van Boomkwekerij H.van IJmeren B.V. tot zij volledig zijn betaald.

6. Boomkwekerij H. van IJmeren B.V. behoudt zich het recht om ten allen tijden een order te annuleren.

7. Boomkwekerij van IJmeren B.V. behoudt zich het recht om een geplaatste webshopbestelling aan te passen en opnieuw aan te bieden. Het is volledig vrijblijvend om dit te accepteren.

Artikel 4 Herroepingsrecht

1. Bij uw aankoop via e-mail en onze website(s), kunt u tot 14 kalenderdagen na ontvangst van de planten gebruik maken van uw herroepingsrecht en de overeenkomst zonder opgaaf van redenen ontbinden. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zijn de kosten voor het retour sturen van de planten voor uw rekening.

2. Het product moet dan wel ongebruikt, onveranderd en indien mogelijk voorzien van orginele verpakkingen zijn als het bij ons aankomt. Wij zullen na een dergelijke ontbinding vervolgens binnen een termijn van 14 dagen het reeds betaalde bedrag retour storten. Mochten de producten beschadigd zijn, dan kunnen we hiervoor kosten in rekening brengen.

3. Uitgesloten van herroepingsrecht zijn planten die op bestelling voor u zijn ingekocht bij een collega.

Artikel 5 Klachten en garantie

1. Klachten over de kwaliteit van geleverde planten ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk per e-mail na ontvangst van de planten.

2. Mochten planten tijdens het verzenden beschadigd zijn, dan vragen we u om dit binnen 5 dagen na ontvangst per e-mail te melden.

3. Wij garanderen soortechtheid van de geleverde planten. Mocht de geleverde plant toch niet soortecht blijken, neem dan contact met ons op.

4. De hergroei van de geleverde plant(en) en/of bo(o)m(en) wordt door ons niet gegarandeerd. Planten en bomen zijn namelijk bederfelijke producten. Mochten er toch problemen optreden met de hergroei van geleverde planten, neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen zoeken naar een oplossing voor de ontstane problemen. Lees hier meer over onze garantieprocedure.

Artikel 6 Levering en betaling

1. Wij streven ernaar om de door u bestelde planten binnen 14 werkdagen na betaling te bezorgen. In drukke tijden kan het voorkomen dat dit oploopt tot maximaal 30 werkdagen.

2. Planten worden alleen verstuurd als u ze ook kunt planten. Als dit niet kan zou het kunnen gebeuren dat we een levering uit moeten stellen. Zodra de omstandigheden het weer toelaten versturen we de door u bestelde planten. Niet in pot gekweekte planten kunnen onder normale omstandigheden verzonden worden in de periode van 1 november tot 15 april. In pot gekweekte planten kunnen we het hele jaar leveren.

3. Op de kwekerij in Opheusden kunt u contant en met pin betalen.

4. Bij planten die geleverd zijn op rekening dient de factuur voor de levering betaald te worden, tenzij schriftelijk anders afgesproken. Bij uitblijvende betaling komen alle extra kosten, die noodzakelijk zijn om de factuur te innen ten laste van de betalingsplichtige.

5. Indien de betalende partij een andere is dan de bestellende partij (lees de persoon die akkoord gaat met onze voorwaarden en naar wie de orderbevestiging gestuurd wordt), dan zorgt de bestellende partij dat wij voor het versturen van de factuur alle gegevens op voorhand aangeleverd krijgen, om een correcte factuur te kunnen opstellen.

De bestellende partij blijft te allen tijde verantwoordelijk voor betaling van onze facturen, indien de betalende partij in gebreke blijft, zullen wij onze factuur ter betaling aan de bestellende partij zenden.

6. Wij mogen extra aanplantkosten offreren als wij onverziene extra kosten maken. Het is volledig vrijblijvend om dit te accepteren.

Artikel 7 Wijziging van de leveringsvoorwaarden

Wijzigingen van de voorwaarden zijn van kracht nadat de consument de gewijzigde voorwaarden heeft ontvangen of bij bestellen me akkoord is gegaan en zijn ook uitsluitend van toepassing op overeenkomsten die na de wijzigingen tot stand zijn gekomen.

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het bedrag van de planten/bomen teruggestort. Retourzendingskosten zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking naar de kwekerij geretourneerd worden.

Als u een order annuleert storten wij uitsluitend het de kosten van de bomen / planten terug, aanplantkosten en bezorgkosten worden niet vergoed. Als wij om een reden buiten onze schuld om moeten herleveren worden hier kosten voor in rekening gebracht.

Om  gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via verkoop@vanijmeren.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Indien het product beschadigd bij ons aankomt kunnen wij hier kosten voor in rekening brengen.

  • 9/10 (1600+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
  • Bezoek de kwekerij!
  • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i