• https://www.vanijmeren.nl/
  • https://www.vanijmeren.com/
  • https://www.vanijmeren.fr/

Lei liquidambar kopen

Een Lei liquidambar kopen is een goede keuze als u een winterharde boom zoekt styracifulua ‘Worplesdon’ is een boom die goed tegen kou en extreme regen kan. De boom krijgt groen blad dat in de herfst een mooie oranje-rode kleur krijgt. Geschikt voor alle (ook natte) grondsoorten.

Waar komt de naam vandaan?

De Amberboom hoort tot de familie van de Hamamelidaceae. De Latijnse naam komt van liquidus vandaan wat weer vloeibaar betekend en styrax, wat verwijst naar de gom die de boom afscheid. In Nederland wordt het de amberboom genoemd omdat harsafschijding heeft. De Nederlandse naam is Lei Amberboom.

Waar komt de boom vandaan?

De Liquidambar komt oorspronkelijk uit Noord- en Oost -Amerika en Mexico.

Waar groeit de boom het best?

Een Lei liquidambar kopen levert een boom met weinig eisen voor de grond. Het is een boom die winterhard is en graag veel zon heeft. Omdat de Liquidambar een oppervlakkig wortelgestel heeft kan het zijn als het heel erg droog is dat je moet wateren.  In particuliere tuinen zal hij bijna nooit  zijn volwassen hoogte bereiken. Het duurt al ongeveer 20 jaar voor deze tot 10 meter hoog is. Hij wordt vaak gebruikt als laanboom maar het is zeker ook mooi als leiboom. Het is een mooie solitair die een prachtige herfstverkleuring heeft.

Onderhoud van de Lei Liquidambar

Water geven: Jonge Liquidambar-bomen hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond rond de boom gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast.

Mulchen: Breng een laag mulch aan rond de basis van de boom om vocht vast te houden, de grondtemperatuur te reguleren en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam wordt aangebracht.

Snoeien: Lei Liquidambar-bomen vereisen over het algemeen geen uitgebreide snoei, maar het verwijderen van dode, beschadigde of kruisende takken kan gunstig zijn. Snoei indien nodig in het late winter- of vroege voorjaarsseizoen, voordat de nieuwe groei begint.

Meststof: Het is meestal niet nodig om de Liquidambar regelmatig te bemesten, maar als de boom zwak lijkt of als de bladkleur achterblijft, kan het toedienen van een evenwichtige meststof in het voorjaar nuttig zijn. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste toepassing.

Controle op ziekten en plagen: Lei Liquidambar-bomen zijn over het algemeen vrij resistent tegen ziekten en plagen.

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Onze Lei Amberbomen

Lei Amberboom ‘Worplesdon’

Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' Leiboom
Lei amberboom ‘Worplesdon’, het hele jaar mooie kleuren in de tuin De amberboom is gedurende het hele jaar een kleurrijke…
Vanaf 112,00

Lei Amberboom

Liquidambar styraciflua Leiboom
Lei amberboom De Leiliquidambar styraciflua is een mooie sierlijke leiboom. Hij krijgt een kurkachtige stam. In de zomer krijgt hij…
Vanaf 112,00

Lei Amberboom ‘Worplesdon’ XL- Scherm

Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' Leiboom XL-Scherm
Veelzijdige leiboom met breed scherm De Lei Amberboom ‘Worplesdon’ XL- Scherm is een mooie en goedgevormde leiboom die een flink…
259,20

Zuilvormige Amberboom

Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette'
De Liquidambar styracilfua ‘Slender Silhouette’ is een smalgroeiende amberboom die mooi kleurt in de herst. De boom wordt niet heel…
Vanaf 57,60

Dak Bolamberboom

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' Dakboom
De Dak Bolamberboom is een hele mooie variant van de Dakamberboom. Hij blijft compact in de groei. Verder is het…
Vanaf 192,50

Dak Amberboom

Liquidambar styraciflua Dakboom
Bent u op zoek naar een mooie blikvanger voor in uw tuin? Een boom die niet alleen in de zomer,…
Vanaf 133,70
  • 9/10 (1600+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
  • Bezoek de kwekerij!
  • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i