Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Aanplantgrond

Aanplantgrond Florentus
Deze aanplantgrond is geschikt voor de aanplant van alle bomen en hagen. Er worden uitsluitend hoogwaardige grondstoffen gebruikt zoals tuinturf, gecomposteerd beukenblad en kalk. Hierin zitten planteigen schimmels en bacterien die de natuurlijke situatie het dichts benaderen en daardoor uw bomen en hagen de beste start geven.
9,95

Bamboestokken, Tonkinstokken, Bonenstaken

Bamboestokken, Tonkinstokken
Tonkinstokken of bamboestokken worden veel gebruikt bij bomen te plaatsen of als bonenstaken, andere maten op aanvraag.
Vanaf 2,00
Plaatshouder

Bevestigingsmateriaal Kant-en-klare Hagen

Bevestingsmateriaal Kant-en-klare hagen
Bevestigingsclips om kant-en-klare hagen te bevestigen. Vaak worden kant-en-klare hagen bevestigd aan hardhouten palen, wat wij ook aanraden. Dit staat namelijk een stuk netter. Deze clips zijn bedoeld om de rekken met de kant-en-klare haag netjes en makkelijk te verbinden.
2,50

Bindbuis

Bindbuis
Bindbuis is zeer handig voor het aanbinden van bomen of om leibomen te verlengen. Het is rekbaar Elastisch bindbuis zwart 100 m op een rol 3,5 mm, uitermate geschikt om takken van bomen vast te binden aan een frame, een paal of stok Lengte: 100 meter Dikte: 3,5 mm Kleur: Zwart
7,50

Boomband incl.boomnagels

Boomband incl.boomnagels
Boomband om bomen vast te zetten aan de boompalen. U heeft +/- 1 meter band nodig per paal.
2,00

Boompalen, glad geschaafd

Boompalen, glad geschaafd
Boompalen voor het vastzetten van bomen of tussen een haag. Ons advies is om 2 palen bij iedere boom ter versteviging te plaatsten.
7,00
Plaatshouder

Doorverbindset voor leibomen

Doorverbindset voor leibomen
4 Bamboestokken, tonkinstokken 150 CM, 10 meter bindbuis.
7,50

Felco Snoeizaag 600

Felco snoeizaag
De Felco Snoeizaag 600 is inklapbaar. Aanbevolen voor het snoeien en zagen van takken. Het zaagblad is inklapbaar, en voorzien van een veiligheidspal.
42,50

Handhei – Palenrammer

Handhei - Palenrammer
Deze Palenrammer is ideaal om palen in de grond slaan. Deze holle buis past over de palen heen. Er zitten 2 handvaten aan waarmee men goed houvast heeft.
135,00

Hardhouten Palen voor Kant-en-klare Hagen

Hardhouten Palen voor Kant-en-klare Hagen
Hardhouten palen voor de bevestiging van kant-en-klare hagen. Dit geeft stevigheid en sierwaarde aan uw kant-en-klare haag. Deze palen kunnen ook voor andere doeleinden gebruikt worden.
15,00

Mulch Bodembescherming

Mulch bodembescherming
Mulch is kleine stukjes schors van bomen, wat ervoor zorgt de de bodem om je planten heen beter water opneemt, en er ook voor zorgt dat onkruid heel moeilijk kan groeien. Daarnaast heeft het ook een sierwaarde, want het geeft kleur aan de bodem.
14,95

Palenboor

Palenboor - Grondboor
Deze palenboor is ideaal om in het bezit te hebben als u van tuinieren houdt. U kunt hier gemakkelijk gaten mee maken voor palen die bij bomen geplaatst worden of tussen leibomen en hagen, maar zelfs ook voor evt. planten en struiken.
64,95

Potgrond Florentus

Potgrond Florentus
Deze potgrond is geschikt voor het planten van bomen, hagen, struiken en vaste planten.
6,95

Snoeischaar

Snoeischaar Felco 11
Als tuinieren uw hobby is, is deze snoeischaar/tuinschaar de perfecte oplossing. De schaar kan ook op veel andere manieren aan uw eisen voldoen. De ergonomische FELCO 11 snoeischaar is een genot om te gebruiken, gemakkelijk te manoeuvreren en de messen blijven scherp. De FELCO 11-handgreepontwerp ligt gemakkelijk in de hand in alle maten, dankzij de voorgevormde vingergrepen.
64,95

Solo Handspuit 5 ltr.

Solo Handspuit
Deze Solo Handspuit is een kleine druksproeier van 5 ltr. Het is een fijne handige compacte spuit. Met een werdruk van ca. 3 bar.
79,95

Spade

Spade - Steekschop
Deze spade is zeer geschikt voor het spitten in de tuin. Of voor het aanplanten van bomen en planten. U kunt er ook graskanten mee afsteken. Een grondschop is een onmisbaar tuingereedschap voor de tuinliefhebber.
82,50

Accesoires kopen bij Boomkwekerij Van IJmeren

Op deze pagina vind u de accessoires die u nodig heeft voor het planten van bomen. Van boompalen tot potgrond, het is verkrijgbaar bij Boomkwekerij Van IJmeren.

Er worden tegenwoordig veel leibomen voor de aankleding van een tuin gebruikt. Bij een leiboom zijn de takken naar een richting geleid. Jaarlijks worden de leibomen teruggesnoeid tot op de gesteltakken of liggers. We zien vaak de leilinde terug die voor dit doel wordt gebruikt. Ze worden niet alleen gebruikt om een tuin op te sieren, maar ook als wind- of zonnescherm bij vruchtbomen. Leibomen die goed gebruikt kunnen worden zijn zeer goed te snoeien. Ze hebben buigzame takken en lopen gemakkelijk uit. Ook op het oudere hout. Andere bomen die als leiboom gebruikt kunnen worden zijn de plantaan, esdoorn, laurierkers, amberboom en de moerbei. De keuze die gemaakt wordt is afhankelijk van de grondwaterstand en grondsoort.

Aanplanten accessoires

Voor het aanplanten van leibomen en andere boomsoorten heeft u goede aanplantgrond nodig. Aanplantgrond kopen kunt u online in onze webshop doen. Aanplantgrond kopen moet u doen wanneer u bomen en andere struiken gaat planten. De grond moet van een goede kwaliteit zijn. De aanplantgrond zorgt voor een goede grondslag zodat de planten en bomen goed kunnen gaan groeien. Bij aanplantgrond is een actieve wortelstimulator aan toegevoegd. Hierdoor kunnen de wortels een goede start maken. In de aanplantgrond is ook Franse boomschors verwerkt. Dit zorgt voor een goede luchtigheid van de grond. Voor het planten van bomen moet u per boom minimaal twee zakken bij strooien. Dan zullen de bomen zich goed kunnen vastzetten. Zorg ook voor een goede afvoer van de oude grond.

Vastzetten van bomen accessoires

Om een boom goed vast te kunnen zetten kun je boompalen kopen. Boompalen kopen doe je niet zomaar even. Je moet de dikte van de palen weten die nodig zijn om de boom goed kunnen geleiden. Hij zal goed vastgemaakt moeten worden met boomband.

Het is ook belangrijk dat u vooraf op internet gaat kijken waaraan een bepaalde leidende boomsoort moet voldoen. U moet weten wat u aan onderhoud zal moeten uitvoeren en wat de eisen van de boom is die aan de grond wordt gesteld. U ziet ook veel leibomen aan de voorzijde van het huis. Dat voorkomt een inkijk van het huis, maar ook van de zon.

 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i