Over ons

Een boom is een natuurproduct. Dat maakt het kweken van bomen tot een specialisme op zich. Weersomstandigheden, ziekten, grondkwaliteit: ze hebben invloed op de kwaliteit van de boom. Daarom komt het aan op puur vakmanschap, op áándacht voor de boom. Dat vakmanschap vindt u bij Van IJmeren, de boomkweker uit Opheusden.

 

Ons bedrijf

De boomkwekerij van Van IJmeren bestaat uit ca. 10 ha. spillen en 3-4 jarige laanbomen. Van IJmeren koos voor een schaalgrootte waarbij een breed assortiment gecombineerd kan worden met persoonlijke zorg voor de bomen. Die zorg begint bij het oculeren of enten en houdt pas op als de bomen hun bestemming bereikt hebben. We verstaan de kunst om een boom te kweken die optisch aan alle eisen voldoet, maar bovendien sterk is en gemakkelijk aanslaat. Hierdoor verlaat er bij Van IJmeren altijd een boom die voldoet aan de gestelde verwachtingen.

Van IJmeren heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring met het kweken van kwaliteitsbomen. In die tijd ontstonden hechte relaties met boomkwekers en hoveniers. Ondertussen weten ook steeds meer particulieren de weg te vinden naar Van IJmeren. Zij waarderen de persoonlijke aandacht – niet alleen voor de bomen, maar ook voor de klant. Dankzij het continue doorontwikkelen van nieuwe teelttechnieken blijft een goede prijs / kwaliteit verhouding gegarandeerd. Zo is Van IJmeren gespecialiseerd in handveredeling en staat hiertoe een eigen kassenteelt ter beschikking.

U bent altijd welkom om een kijkje te nemen op ons bedrijf in Opheusden. Ervaar de werkwijze van Van IJmeren. Welkom!