Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/
De bodembedekkende roos Rosa 'The Fairy' is een rijke bloeier, met kleine rose roosjes. Deze rozenstruik bloeit vanaf juni tot oktober. Deze rozenstruiken worden ongeveer 50 cm hoog. Worden veel gebruikt in perken, borders en plantsoenen. Het snoeien is heel makkelijk bij deze miniatuurroos. Deze kunnen in het voorjaar teruggeknipt worden tot ongeveer 15 cm hoogte.
7,30
De bodembedekkende roos Rosa 'White Fairy' is een rijke bloeier, met kleine rose roosjes. Deze rozenstruik bloeit vanaf juni tot oktober. Deze rozenstruiken worden ongeveer 50 cm hoog. Worden veel gebruikt in perken, borders en plantsoenen. Het snoeien is heel makkelijk bij deze miniatuurroos. Deze kunnen in het voorjaar teruggeknipt worden tot ongeveer 15 cm hoogte.
7,30

Dikkemanskruid

Pachysandra terminalis
Pachysandra terminalis is een mooie groenblijvende bodembedekker. In het voorjaar komen er witten bloemen in. Kan erg goed tegen schaduw.
28,80

Dwergmispel

Cotoneaster dammeri
Anders dan de naam doet vermoeden is de dwergmispel geen familie van de glansmispel. De dwergmispel komt uit de rozenfamilie en is een populaire sterke bodembedekker. De plant wordt vaak niet groter dan 15 centimeter, maar wordt daarentegen wel 70 centimeter breed. de plant krijgt witte bloemen, en in het najaar rode bessen. Dwergmispel is wel een giftige plant, en is dus niet aan te raden voor gezinnen met jonge kinderen.
Vanaf 2,10

Goudaardbei

Waldsteinia ternata
Waldsteinia ternata is een Goudaardbei. Deze bodembedekker is groenblijvend en erg winterhard. De bladeren lijken veel op de bladeren van de aardbeienplant. In april-mei komen er gele bloemetjes is. Heeft weinig onderhoud nodig.
30,80
Vinca major bloeit in de priode februari tot en met mei. Er komen lila blauwachtige bloemetjes in. Hij is iets grover van struktuur dan de Vinca minor. Hij is erg geschikt als bodembedekker.
30,80

Kleine Maagdenpalm

Vinca minor 'Atropurpurea'
Deze bodembedekker bloeit van februari-mei. Er komen paars bloemetjes is. Het is een groenblijvend soort, en heeft erg weinig onderhoud nodig. Erg geschikt om stukken lege border op te vullen.
30,80

Maagdenpalm

Vinca minor
De Kleine maagdenpalm is een groenblijvende bodembedekker met lila blauwachtige kleur bloemetjes. Hij is fijner van structuur dan de Vinca major.
30,80

Steenanjer

Dianthus deltoïdes 'Splendens'
Dianthus deltoides 'Splendens' is een Roze Steenanjer. Dit is een bodembedekkende vast plant. En wordt ongeveer 10 - 15 cm hoog. Kan tegen zon / halfschaduw. Heel mooi om stukjes in borders op te vullen.
30,80
Het stekelnootje Aceaena buchanannii is een vaste plant die erg geschikt is als bodembedekker. Hij heeft blauwgrijzig gekarteld blad. Hij kan goed tegen halfschaduw en zon. Bodembedekker online kopen / bestellen.
30,90
Het stekelnootje is een sterke bodembedekker die bij matige winters ook groen blijft. U kunt er zelfs op lopen. Bodembedekker online kopen / bestellen.
30,90
Het stekelnootje is een sterke bodembedekker die bij matige winters ook groen blijft. U kunt er zelfs op lopen. Bodembedekker online kopen / bestellen.
30,90

Bodembedekkers kopen bij Van IJmeren

Bodembedekkers zijn een veelzijdige en waardevolle toevoeging aan elke tuin. Ze vervullen niet alleen een esthetische functie door kale grond te bedekken met een groene deken, maar ze bieden ook praktische voordelen zoals het onderdrukken van onkruidgroei, het vasthouden van vocht in de bodem en het voorkomen van bodemerosie. Lees de voordelen en toepassingen tot de populairste soorten en tips voor verzorging.

Voordelen van bodembedekkers

 1. Onderdrukken van onkruid: Bodembedekkers vormen een dichte mat die de groei van onkruid onderdrukt. Dit helpt tuiniers om tijd en energie te besparen die anders aan het verwijderen van ongewenste planten zou worden besteed.
 2. Behoud van vocht: De dikke laag helpt vocht vast te houden in de grond, waardoor de behoefte aan frequent water geven wordt verminderd. Dit is vooral gunstig in droge zomermaanden of gebieden met beperkte watervoorziening.
 3. Bodemerosie voorkomen: Door de bodem stevig vast te houden, helpen bodembedekkers erosie te voorkomen, met name op hellingen en glooiende terreinen. Ze verminderen het risico op afspoeling van de bodem tijdens zware regenval.

Populaire soorten bodembedekkers

Maagdenpalm (Vinca minor): Maagdenpalm is een groenblijvende bodembedekker met sierlijke blauwe of witte bloemen. Het gedijt goed in de schaduw en kan zich verspreiden door middel van kruipende stengels.

Bodembedekkende Roos “The Fairy”: De bodembedekkende roos Rosa ‘The Fairy’ is een rijke bloeier van ongeveer 50 cm hoogte, met kleine rose roosjes. Deze rozenstruik bloeit vanaf juni tot oktober.

Steenanjer ”Splendens”: Dianthus deltoides ‘Splendens’ is een Roze Steenanjer. Dit is een bodembedekkende vast plant. En wordt ongeveer 10 – 15 cm hoog. Kan tegen zon / halfschaduw. Heel mooi om stukjes in borders op te vullen.

Hoe verzorg je een bodembedekker?

Voor het planten is het belangrijk om de grond goed voor te bereiden door onkruid te verwijderen en de bodem los te maken.

Mulchen rond de bodembedekkers helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei verder te onderdrukken.

Snoei bodembedekkers regelmatig om een compacte en nette groei te bevorderen.

Geef nieuwe aanplant regelmatig water totdat ze goed zijn gevestigd. Daarna hebben de meeste bodembedekkers weinig extra water nodig.

 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i