• https://www.vanijmeren.nl/
  • https://www.vanijmeren.com/
  • https://www.vanijmeren.fr/

Klimop Kant-en-klaar

Hedera Hibernica Kant-en-klaar
De kant-en-klare Hedera hibernica is ideaal voor een snelle dichte afscheiding. De Hedera hibernica is een groenblijvende klimplant die veel…
159,50

Kant en klaar hagen kopen

Onze kant-en-klaar hedera hagen zorgen snel voor een dichte afscheiding. Het concept van kant-en-klaar hedera is populair omdat het de moeite en tijd bespaart om jonge stekken op te laten volgroeien.

Bij het planten van kant-en-klaar hedera is het belangrijk om een geschikte locatie te kiezen met voldoende ruimte voor de plant om te groeien. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is en dat u de plant regelmatig water geeft, vooral tijdens droge periodes. Het is goed de plant te ondersteunen met een klimrek of een andere structuur, afhankelijk van het gewenste groeipatroon.

Houd er rekening mee dat kant-en-klaar hagen snel groeien. Het is belangrijk om de groei van de plant regelmatig te controleren en indien nodig te snoeien om te voorkomen dat het andere planten overwoekert.

Kenmerken van Hedera hibernica

De bladeren van Hedera hibernica zijn groot, hartvormig en glanzend groen van kleur. Ze hebben een licht gekartelde rand en kunnen tot ongeveer 10 cm lang worden.

Groeiwijze

Deze klimopsoort groeit snel en heeft lange ranken die zich uitstrekken en zich aan oppervlakken hechten met behulp van hechtwortels. Hierdoor kan de plant gemakkelijk klimmen en zich verspreiden over muren, hekken en andere verticale structuren.

Winterhardheid

Hedera hibernica kant-en-klaar hagen zijn winterhard en kunnen in verschillende klimaten gedijen. Het verdraagt lage temperaturen en blijft groen, zelfs tijdens de wintermaanden.

Toepassingen

Vanwege de snelle groei en dichte begroeiing wordt Hedera hibernica vaak gebruikt als bodembedekker in tuinen en als klimplant om onaantrekkelijke muren of hekken te bedekken. Het kan ook worden gebruikt als hangplant in hangmanden of als accent in bloemstukken.

Onderhoud

Hedera hibernica is over het algemeen een gemakkelijk te onderhouden plant. Het verdraagt snoei goed en kan worden bijgesneden om zijn groei te controleren of om een bepaalde vorm te behouden. Regelmatig water geven en bemesten kan helpen bij een gezonde groei. Neem bij vragen contact op met Boomkwekerij Van IJmeren.

Het is echter belangrijk om te weten dat Hedera hibernica, net als andere klimopsoorten, de neiging kan hebben om zich agressief te verspreiden en andere planten te overwoekeren als deze niet onder controle wordt gehouden. Het regelmatig snoeien en monitoren van de groei is dus belangrijk om te voorkomen dat het een invasieve soort wordt.

  • 9/10 (1600+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
  • Bezoek de kwekerij!
  • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i