• https://www.vanijmeren.nl/
  • https://www.vanijmeren.com/
  • https://www.vanijmeren.fr/

Lei Peer ‘Conference’

Pyrus communis 'Conference' Leiboom
De Lei Peer ‘Conference’ is een fruitboom in leivorm. Er komen grote handperen aan. Het vruchtvlees is lichtoranje en zoet…
Vanaf 159,50

Lei Peer ‘Gieser Wildeman’

Pyrus communis 'Gieser Wildeman' Leiboom
De Lei Peer Gieser Wildeman is een heel bekende stoofpeer. Door de leivorm, blijft deze boom mooi smal en compact.…
Vanaf 123,80

Lei Fruitbomen

Lei Fruitbomen (Pyrus) zijn loofbomen die behoren tot het geslacht Pyrus in de rozenfamilie (Rosaceae). Ze zijn bekend om hun mooie bloesems in het voorjaar en hun heerlijke vruchten in de zomer en herfst. Perenbomen worden vaak gekweekt vanwege hun vruchten, die in verschillende maten, kleuren en smaken voorkomen, afhankelijk van de variëteit. Leivormen van perenbomen zijn een populaire keuze voor tuinen en landschappen, omdat ze een mooie, decoratieve uitstraling hebben en tegelijkertijd ruimte besparen. Bij leivormen worden de takken van de perenboom langs een rek of muur geleid en horizontaal gesnoeid, waardoor een platte, uitgestrekte vorm ontstaat. Dit maakt het gemakkelijker om de boom te onderhouden, de vruchten te oogsten en biedt ook mogelijkheden voor ruimtebesparende beplanting.

Bekijk de Lei peer Gieser Wildeman of de Lei peer Conference.

Er zijn verschillende methoden om perenbomen in leivorm te kweken, waaronder de horizontale draadmethode en de waaiervormige methode. Bij de horizontale draadmethode worden de takken horizontaal langs draden geleid, terwijl bij de waaiervormige methode de takken in een waaiervormige spreiding worden geleid. Beide methoden vereisen regelmatig snoeien om de gewenste vorm te behouden en de boom gezond te houden.

Het is belangrijk om de juiste perensoort te kiezen voor een leivorm, omdat niet alle perenrassen geschikt zijn voor deze vorm van snoei. Onze perenrassen zijn geschikt om als leivorm te groeien. Het team van Boomkwekerij Van IJmeren geeft u graag advies.

Kenmerken

Groei en grootte: Perenbomen variëren in grootte, afhankelijk van de specifieke soort en variëteit. Ze kunnen variëren van kleine dwergvariëteiten tot grote bomen die tot 15 meter hoog kunnen worden.

Bladeren: Perenbomen hebben ovale, glanzende bladeren die in de herfst vaak prachtig verkleuren voordat ze afvallen.

Bloesems: In het voorjaar produceert de perenboom mooie bloesems met witte, roze of rode bloemen. Deze bloesems zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ze trekken ook bestuivende insecten aan.

Vruchten: De perenboom draagt vruchten die bekend staan als peren. Peren variëren in grootte, vorm, textuur en smaak, afhankelijk van de variëteit.

Standplaats

Perenbomen gedijen het beste in een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Ze hebben voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen.

Onderhoud

Om een gezonde perenboom te behouden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Dit omvat het snoeien van dode of zieke takken, het uitdunnen van de boom om een goede luchtcirculatie mogelijk te maken en het bevorderen van een goede vruchtzetting. Heeft u vragen, neem contact met ons op!

Bestuiving

De meeste perenbomen hebben bestuiving door een andere perenboomvariëteit nodig om vruchten te kunnen dragen. Het is belangrijk om bij het kiezen van perenbomen rekening te houden met de bestuivingsvereisten van de specifieke variëteiten.

Perenbomen zijn prachtige en productieve toevoegingen aan tuinen en landschappen. Ze bieden niet alleen schaduw en schoonheid, maar ook heerlijke vruchten om van te genieten.

  • 9/10 (1600+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
  • Bezoek de kwekerij!
  • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i