Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Bolprunus

Prunus eminens 'Umbraculifera'

Maat

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Bolprunus is een mooie boom met een mooie compacte bolvormige kroon. De kroon kan ongeveer 1 meter tot 1,5 meter doorsnede worden. U kunt hem ook kleiner houden door ieder jaar terug te snoeien. In het voorjaar bloeit hij met witte bloemetjes. Echt een aanrader voor uw tuin en langs oprijlanen. De boom heeft vruchtbare en een vochthoudende bodem nodig.


De Bolprunus

De Bolprunus wordt ook wel de Prunus eminens Umbraculifera genoemd. Kenmerkend voor deze prachtige boom is de manier waarom het in een bolvorm groeit. Dat is dan ook de reden dat deze Prunus een Bolprunus wordt genoemd. De Prunus eminens Umbraculifera krijgt in het voorjaar prachtige kleine witte bloemetjes aan de takjes. In de herfstmaanden verandert de boom in een echt herfstboompje. De kleuren van de bladeren veranderen naar de herfsttinten geel en oranje. De reden dat de meeste mensen ervoor kiezen om deze boom in de tuin te plaatsen is omdat het onderhoud van het boompje vrij makkelijk is. De Prunus hoeft namelijk niet jaarlijks gesnoeid te worden in tegenstelling tot sommige andere bomen. Desondanks blijft de boom mooi in vorm en ziet het er verzorgd uit.

Bolprunus in een kleine tuin

Alhoewel een Prunus een boom is die geschikt is voor elke soort tuin, is het ook zeker geschikt voor de kleine tuin. De reden hiervoor is omdat het boompje vrij klein is en een diep wortelnetwerk heeft. Het blijft hierdoor goed staan en kan goed samen staan met andere bomen en planten.

De eigenschappen van de Bolprunus

De Prunus is een kleine boomsoort die geschikt is voor elke tuin. De boom wordt namelijk niet hoger dan 3 meter. Dit maakt het ook juist een geschikte boom voor in de kleine tuin omdat het dan geen belemmering vormt voor het aangezicht. De bladeren spreiden zich ook niet breed uit, maar blijven netjes in de bolvorm. De maximale breedte van de boom is ongeveer 2 meter. De boom staat volledig in bloei in de maanden mei tot en met juni, waarna de bladeren mooi geel en oranje kleuren in de herfstmaanden. De boom krijgt mooie witte bloemetjes in de lentemaanden, en deze vormen weer een mooi contrast met de helder groene bladeren van de boom. De blaadjes van de boom hebben leerachtige en groene bladeren die er prachtig uitzien als de boom in bloei staat.

Een ander ideaal eigenschap van deze boom is dat deze winterhard is. Het kan dus zonder moeite het hele jaar door buiten staan. Daarnaast heeft het normaal vocht nodig. Af en toe regenwater of het bewateren van de boom in de drogere perioden is voldoende om de boom goed verzorgd te houden. Houd er wel rekening mee dat de boom niet in de volle zon wordt geplaatst omdat dit de boom wel kan uitdrogen of de bladeren kan beschadigen. Halfschaduw is voldoende. De boom behoudt niet het hele jaar door een mooi bladerdek. De Bolprunus is namelijk een bom dat bladverliezend is.

Bolprunus kopen bij Boomkwekerij van IJmeren

Natuurlijk mag deze unieke boom ook niet bij ons, Boomkwekerij van IJmeren, ontbreken. Wij hebben jarenlang ervaring op het gebied van bomen. Daar behoren ook deze unieke bomen bij. Bekijk het assortiment snel en laat je verassen door de pracht en praal van deze soort Prunus. Wij kunnen je natuurlijk altijd vooraf eerst adviseren voordat je je keuze maakt dus aarzel niet om eerst even contact met ons op te nemen.

Windbestendigheid

redelijk tot goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

omgekeerd eirond

Bloemen

wit, enkel

Grondsoort

vruchtbare leemhoudende grond

Herfstkleur

geel, oranje

Kroon

rond, bolvormig

Type-vorm

bolboom, bol op stam

Verharding

verdraagt halfverharding

Vruchten

zelden

Max. hoogte

2 – 4 m

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Knotplataan

Platanus hispanica knot
De Platanus acerifolia is de Gewone plataan en groeit snel. De boom krijgt een afschilferende bast en heeft groot groen blad. Kan slecht tegen harde ( zeewind ) en is geschikt voor alle grondsoorten.
Vanaf 54,40

Boleik

Quercus palustris 'Green Dwarf'
De Quercus palstris Green Dwarf is een Bolvormige moeraseik, kort gezegd de Boleik. De boom krijgt groen glanzend blad, wat in de herfst mooi rood kleurt. De stam is grijsachtig. De hoogte wordt bepaald door de hoogte waar geënt is. Het zijn geschikte bomen voor straten, lanen, kleine tuinen en parken. Kan tegen alle grondsoorten. 
Vanaf 84,40

Hulst

Ilex meserveae 'Blue Princess'
De Ilex Blue Princess ook wel de Blauwe Hulst genoemd is een sterk soort hulst met blauwgroene bladeren. In het najaar komen er rode bessen aan. De hulst is de enige altijd groenblijvende loofboom. De boom heeft dikke, groene, getande bladeren met stekels die leerachtig aanvoelen. De boom bloeit in mei en juni. De bloemen zijn witgroen, maar onopvallend. De plant krijgt rode bessen die giftig zijn. Voor vogels zijn de bessen niet giftig. Van nature komt de boom voor in West-Europa. U kunt hem vinden in beuken- en eikenbossen. Met kerst worden de takken en besjes vaak gebruikt voor kerststukjes.  Omdat uit deze boomsoort veel varianten zijn ontstaan die vermeerderd worden door te stekken, is hij in allerlei variaties ook goed bruikbaar in tuinen en plantsoenen.
25,40

Bolmeidoorn

Crataegus monogyna 'Compacta'
De Bolmeidoorn krijgt een ronde compacte bol. Er komen geen doornen in. Dit soort groeit niet heel snel. In het voorjaar komt er witte bloesem in. Erg mooi. Daarna kleine paarsrode vruchtjes. Kan niet tegen natte grond.
Vanaf 73,60
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i