• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Bolamberboom

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball'

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Liquidambar ‘Gum Ball’ ook wel Bolliquidambar of Bolamberboom genoemd is een mooie bolboom met glanzend groen blad, wat in de herfst verschillend kleurt, wijnrood met geel, oranje en violet en allerlei combinaties. Geschikt voor alle grondsoorten!

 

Bolamberboom, onbekend maar niet onbemind!

Voor de meeste huis, tuin en keuken tuiniers zal de bolamber (of op zijn Latijns Liquidambar styraciflua ‘Gum Ball’) een onbekende zijn. De oorspronkelijk uit Noord Amerika komende boom, met zijn grillige en gerimpelde takken dankt zijn naam aan het gele hars dat in de bast zit en die op amber lijkt. De onbekendheid van deze karakteristiek uitziende boom is jammer, want het is gewoon een fascinerende boom, die het in bijna elke tuin en grondsoort wel naar de zin heeft. Wij van Van IJmeren adviseren deze boom speciaal aan voor kleine tuinen. Het is niet een hele snelle groeier. Snoeien hoeft maar eens in de twee jaar. De bolamber doet het op alle grondsoorten goed (maar liever niet op kalkgrond) en kan zowel in de zon als in de schaduw staan.

 

Omschrijving van de bolamberboom

Deze boom (ook wel Gum Ball of Bolliquidambar genoemd) heeft glanzend groen vijfpuntige blad. Als u over het blad wrijft komt er een aangename zoete geur vrij. In het najaar heeft u er nog een keer plezier van; de bladeren nemen dan prachtige herfstkleuren aan: een altijd weer verrassende combinatie van geel, oranje, violet en wijnrood.

Onderhoud van de bolamberboom

Er zit niet heel veel onderhoud aan de bolamber. Eens in het voorjaar snoeien. Om de kroon van de boom compact te houden is het raadzaam om twee derde weg te snoeien. Snoei bolambers bij voorkeur in het vroege voorjaar (Maart). Bij oudere bolbomen is zo af en toe een beetje bijknippen om de vorm te behouden meer dan voldoende. Gebruik wel scherp en schoon gereedschap, dat voorkomt schimmels en dergelijke.
U kunt de bolamber ook zien als een heel grote bonsai die u zelf vormgeeft. Op een open balkon staat deze boom fantastisch, maar let wel op: deze boom kan niet goed tegen verplaatsen.

Struik

Denkt u nu dat zo’n grote boom niet in uw tuin past, maar u wil wel van de mooie kleuren genieten? Er zijn diverse soorten amberbomen, die als struik worden gekweekt. Van IJmeren zal u met alle plezier meer vertellen over de Liquidambar styraciflua ‘Gum Ball’.

Windbestendigheid

matig

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

handvormig gelobd

Bloemen

geelgroen, onopvallend

Bodemvochtigheid

kan op natte grond

Grondsoort

vruchtbare leemhoudende grond

Herfstkleur

rood, purper, oranje, geel

Kroon

rond, bolvormig

Type-vorm

bolboom, bol op stam

Verharding

verdraagt verharding

Vruchten

ronde, stekelige doosvrucht

Max. hoogte

2 – 4 m

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Bolprunus

Prunus eminens 'Umbraculifera'
De Bolprunus is een mooie boom met een mooie compacte bolvormige kroon. De kroon kan ongeveer 1 meter tot 1,5…
Vanaf 78,50

Bol Linde

Tilia cordata 'Green Globe'
De Tilia cordata ‘Green Globe’, ook wel de Bol Linde genoemd is een bolvormige boom die leuk hartvormig klein donkergroen…
Vanaf 69,50

Japanse Notenboom Bolboom

Ginkgo biloba 'Mariken'
De Ginkgo biloba Mariken is een Kleine halfstam boom, ook wel de japanse notenboom genoemd. Hij is erg geschikt voor…
Vanaf 70,30

Boleik

Quercus palustris 'Green Dwarf'
De Quercus palstris Green Dwarf is een Bolvormige moeraseik, kort gezegd de Boleik. De boom krijgt groen glanzend blad, wat…
Vanaf 84,40
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i