• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Sierkers ‘Autumnalis Rosea’

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea'

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Sierkers ‘Autumnalis Rosea’

Deze sierkers is een winterbloeier, en bloeit vaak in de periode november tot april. Herhaaldelijk. Ligt ook aan de weersomstandigheden. Bij vorst bloeit hij niet. Er komen donker bruine takken in en de bloemen zijn roze. Wordt veel gebruikt als parkboom of in een tuin. De boom kan tegen klei en zandgrond.

Sierkers (Prunus subhirtella Autumnalis Rosea) Winterbloeier

Het geslacht Prunus kent talrijke soorten sierheesters en sierbomen. De Prunus subhirtella Autumnalis Rosea is een winterbloeiende sierkers die behoort tot de rozenfamilie. Het is een absolute blikvanger in het vroege voorjaar. Hij valt vooral op vanwege de iets andere bloeitijden dan veel van de andere bloesem bloeiende fruitbomen. Waar de meeste sierkersen bloeien in het voorjaar rond april, verschijnen er aan deze winterbloeiende variant al in november kleine lichtroze geurende bloemen, wanneer de boom nog vol in het blad staat. In de herfst verkleurt het donkergroene blad naar rode, oranje en gele tinten. Als het blad eenmaal gevallen is springen de lichtroze bloemen nog meer in het oog. Tijdens een vorstperiode stopt de bloei tijdelijk. U kunt dan enkele takken afknippen en in de vaas zetten. Ze zullen daar gewoon verder bloeien en alvast voor een beetje lente in uw interieur zorgen. Zodra de vorst voorbij is worden er nieuwe bloemknoppen gevormd en volgt een tweede bloei die kan voortduren tot in maart.

Standplaats

De Prunus subhirtella Autumnalis Rosea heeft graag een lichte, zonnige plek, al is halfschaduw ook geen probleem. Hij is bestand tegen vorsttemperaturen tot ongeveer -20°C en daarmee behoorlijk winterhard voor ons klimaat. Verder stelt deze sierkers weinig eisen aan de grond. Hij groeit op veel verschillende, bij voorkeur waterdoorlatende en voedzame, grondsoorten. Het is een langzame groeier en kan uiteindelijk 6-7 meter hoog worden. De open takkenstructuur zorgt voor voordoende lichtval en maakt hem daarmee prima geschikt voor eventuele onderbeplanting.

Snoeien

Deze kers hoeft nauwelijks te worden gesnoeid. Het is zelfs aan te raden bij voorkeur niet te snoeien, vooral om de natuurlijke vorm te behouden. Toch kan het soms nodig zijn dode of kruisende takken te verwijderen en is het belangrijk dat er voldoende licht in de kroon blijft vallen. De beste periode om te snoeien is na de bloei. Snoei in dat geval slechts enkele takken en altijd tot de hoofdtak of de stam. Tenslotte doet u bijen, vlinders en andere insecten een groot plezier met deze boom. Met name in het vroege voorjaar, wanneer er nog nauwelijks bomen en planten in bloei staan, is de nectar van de bloemen van deze prunus een welkome voedselbron. In juni/juli kunnen er bovendien nog kleine zwarte ovale steenvruchten ontstaan waar vooral vogels dol op zijn. Zo zorgt de Prunus subhirtella Autumnalis Rosea voor kleur en leven in uw tuin in een doorgaans toch dorre en kale periode van het jaar!

Windbestendigheid

redelijk

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

groen

Bloemen

roze, bloeit in november

Grondsoort

weinig eisend

Herfstkleur

geel, oranje, rood

Hoogte

6 – 8 m, klein

Kroon

vaasvormig

Type-vorm

sierboom

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

zwart, zelden

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Gele Kornoelje

Cornus mas
De Cornus mas, ook wel de Gele kornoelje genoemd heeft een brede ronde kroon met glazend groen blad. In de…
Vanaf 74,20

Perzische Slaapboom ‘Ombrella’

Albizia julibrissin 'Ombrella'
De Albizia julibrissin ‘Ombrella’ ook bekend als de Perzische slaapboom kan 6-10 meter hoog worden wanneer hij niet wordt gesnoeid.…
Vanaf 84,50

Siberische Kardinaalshoed

Euonymus planipes
De Euonymus planipes, ook wel Siberische kardinaalshoed of Kardinaalsmuts genoemd is een kleine bladverliezende boom met kleine geelgroene bloemen, mooie…
Vanaf 84,40

Zakdoekenboom

Davidia involucrata
De Davidia involucrata is een mooie witbloeiende boom. De naam heeft hij te danken aan de bloemen die op zakdoekjes…
Vanaf 73,60
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i