Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Sierappel ‘John Downie’

Malus 'John Downie'

Maat

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Sierappel ‘John Downie’

De Malus ‘John Downie’ is een mooie sierappel met een brede kroon. Hij bloeit in het voorjaar wit. In de herftst krijgt deze malus eironde appeltjes in de kleur geel met roodoranje. Heeft goede grond nodig. Kan niet goed tegen zeewind.

Malus ‘John Downie’ – Sierappel John Downie Kopen

Malus ‘John Downie’, ook wel bekend als de sierappel John Downie, is een opgaande geelrode sierappel die 5 tot 6 cm kan groeien. Het behoort tot de plantgroep sierheesters en is een Engelse sierappel. Malus ‘John Downie’ krijgt een brede losse kroon met ovale frisgroene, glanzende bladeren die in de periode van april en mei bloeit met geurende witte tot witroze bloemen die 5 cm groot worden. Na de bloei groeien er appeltjes, die in de herfst geelrood kleuren. Geschikt op standplaatsen in de volle zon of halfschaduw (denk aan parken, plantsoenen en kleine tuinen) met vochtige vruchtbare bodems. Niet geschikt als straatplant door de grootte van de vruchten. Malus ‘John Downie’ is een zeer winterharde boom.

Onderhoud en verzorging van de boom

De sierappel John Downie stelt weinig bijzondere eisen aan onderhoud. Om de sierappel in model te houden kunt men in het voorjaar en/of de zomer opkronen om de vorm van de boom te behouden. Het is daarnaast niet noodzakelijk om de boom te snoeien. Haal wel altijd kruisende en dode takken weg om de kroon mooi open te houden. Zorg er voor dat er niet teveel wordt weggesnoeid om te voorkomen dat er ook bloemknoppen worden weggehaald. Het is aangeraden om in de maand augustus dit snoeiwerk uit te voeren. Daarnaast is het goed om te weten dat de vruchten van de sierappels die lang aan de takken hangen, niet schadelijk zijn voor de boom. Deze zullen vanzelf van de boom vallen en hoeft u dus niet beslist te verwijderen. De sierappel is daarnaast matig schurftgevoelig.

Een ware oogappel in uw tuin

Deze populaire sierappel is een goede toevoeging voor in de tuin. Het is een prachtige decoratieve boom met haar deken van vele witte bloemen in de lente en de eironde appeltjes met oranje rode blos in de nazomer. Het is dus een ware oogappel voor in uw tuin. Daarnaast werkt het ook als een goede bestuiver voor andere appelbomen.

Sierappel John Downie Online bestellen

Bij Boomkwekerij Van IJmeren bestelt u makkelijk uw eigen sierappel John Downie. Dat kan via de shop, via mail of telefonisch. U kunt zelf aangeven of u het zelf wilt ophalen of het liever laat bezorgen. Dan kunt u aangeven of de voorkeur ligt om het zelf te planten of liever het over te dragen aan onze medewerkers. Wilt u liever zelf langskomen op onze kwekerij? Dat kan zeker. Bij Van IJmeren boomkwekerijen streven wij voor vakmanschap waar kwaliteit voorop staat, zodat wij gezonde en prachtige bomen kunnen leveren waar u langdurig van kunt genieten. Bij ons is iedereen welkom, van particulier tot hoveniers.

Blad

eirond, glanzend groen

Hoogte

klein

Type-vorm

leiboom, leivorm

Winterhard

goed

Hoogte stam tot leirek

200 CM

Maat leireik

B150 cm x H120 cm

Standplaats

Zon

alle

Verharding

eivormig, geel met oranjerode blos

Grondsoort

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Oorsprong

verdraagt verharding

Windbestendigheid

wit, bloemknoppen paarsroze

Vruchten

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei, vruchten

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Amerikaanse Judasboom

Cercis canadensis
De Cercis canadensis, ook wel de Amerikaanse Judasboom genoemd. De boom heeft een platte bolvormige kroon. Het blad is hartvormig en heldergroen. Voordat het blad ontstaat verschijnen er lichtroze bloemen. De boom groeit het beste op beschutte, zonnige en voedselrijke plaatsen het is een winterhard soort. Geschikt voor zand- en veengrond. Heeft u een wat minder ruime tuin dan is de cercis canadensis een goede keuze. De Amerikaanse judasboom, zoals deze prachtige sierboom in de volksmond heet, heeft zijn naam te danken aan  Judas. Overigens bestaat er ook een andere verklaring voor de naam: de Amerikaanse Judasboom die oorspronkelijk uit het oosten van China en uit Japan komt, groeit veelvuldig in het wild in de gebieden rond de oostelijke Middellandse Zee, met name in de landstreek Judea. Hoe het ook zij, bij het planten van deze diepwortelende boom dient u rekening te houden met zijn voorliefde voor een zonnige plek, liefst uit de wind. Zand- of veengrond is daarbij de ideale voedingsbodem. Door zijn lang penwortel is de Amerikaanse Judasboom niet eenvoudig te verhuizen. Twijfelt u over de juiste plek in uw tuin laat u dan vooraf door Boomkwekerij Van IJmeren adviseren.
Vanaf 49,20

Vederesdoorn

Acer negundo 'Flamingo'
De Acer negundo 'Flamingo' is een snelgroeiende boom. Hij wordt niet erg groot, maximaal 7 meter. Het is een geschikte boom voor een kleine tuin. De bladeren krijgen zachte kleuren groen, rose en wit. In het voorjaar loopt hij zachtrose uit. De boom doet het op droge en natte grond. Door te snoeien krijgt de boom nieuwe jonge takken, die dan weer mooi zachtrose kleuren. Vederesdoorn Acer Negundo FlamingoDe Vederesdoorn, ofwel Acer Negundo Flamingo, is een middelgrote tot grote boom uit de familie van de zeepbomen. De boom kenmerkt zich vaak door een brede kroon en is daarom ook geschikt op verschillende plekken. De boom wordt ook wel de Californische Esdoorn genoemd en daarmee weten we eigenlijk direct waar de plant zijn oorsprong vindt. Het woord Acer in de naam Acer Negundo staat voor scherp. Het hout van de boom werd in de vroegere tijd namelijk gebruikt om speren mee te maken omdat het een harde houtsoort was.Oorsprong van de VederesdoornDe Vederesdoorn heeft zijn oorsprong in het noorden van de Verenigde Staten. Inmiddels is de boom niet alleen maar in de Verenigde Staten te vinden, maar komen we deze ook in een aantal landen in Europa tegen. Dit zijn vooral de landen die in het westen liggen zoals Spanje, Frankrijk en dus Nederland. De boom is in Nederland overal wel te zien, maar is meer te vinden in het zuiden waar het iets warmer is. De boom is in Nederland te vinden sinds 1950, maar is sinds 1974 ook daadwerkelijk ingeburgerd. Hiermee wordt bedoelt dat de boom rond die periode ook voor het eerst in het wild is aangetroffen.
Vanaf 60,90

Grootbloemige Kornoelje ‘Weisse Fontaine’

Cornus kousa 'Weisse Fontaine'
De Cornus kousa 'Weisse Fontaine' wordt ook wel de Japanse Grootbloemige Kornoelje genoemd. Het blad is donkergroen en iets gegolfd. De onderkant van het blad is blauwgroen en licht behaard. In de herfst krijgt deze Cornus geel tot scharlaken rode bladeren. Er komen rode, aardbeiachtige vruchten in, deze zijn niet giftig.
82,20

Judasboom

Cercis siliquastrum
Een Cercis siliquastrum wordt ook wel de Judasboom genoemd. Het is een unieke bloeier. Hij bloeit purperroze op het kale hout. Nog vòòr de bladontwikkeling. De bloemen zitten in bundels op de takken. Er komen peulachtige vruchten aan in de de zomer en najaar.
Vanaf 249,50
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i