Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Veelbloemige Kornoelje

Cornus florida

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Cornus Florida, ook de veelbloemige kornoelje genoemd, heeft een brede ronde kroon, met eivormig- donkergroen blad. Er komen witte bloemen in en in de herfst kleurt de boom rood/violet. De boom is geschikt voor klei- en veengrond.

Veelbloemige Kornoelje (Cornus Florida)

De Veelbloemige Kornoelje, of Cornus Florida, is een prachtige sierboom die van oorsprong afkomstig is uit het oosten van Amerika. Hij wordt daarom ook wel Amerikaanse Kornoelje genoemd. Het is een relatief kleine, langzaam groeiende boom die in ons klimaat uiteindelijk 4-6 meter hoog kan worden. De eerste jaren groeit hij vooral in de hoogte, daarna meer in de breedte met van de stam afstaande takken. Hierdoor ontstaat een bolvormige, halfronde kroon. De takken verkleuren van roodbruin naar grijs en bij oudere bomen ontstaan grijze vlekken op de stam door afbladderen van de bast.

Bloeitijd 

Deze Kornoelje bloeit in mei-juni, vrijwel gelijktijdig met en soms net iets voor het verschijnen van de blad. In volle bloei kun je deze Amerikaanse variant niet over het hoofd zien. De bloemen zelf zijn groengeel van kleur en groeien in trosjes, maar het zijn vooral de 4 witte schutbladen om de trosjes die er voor zorgen dat hij opvalt. Een explosie van wit! Vrijwel tegelijkertijd verschijnt het blad aan de boom. De bladeren zijn donkergroen met een grijze onderkant. In de herfst krijgt de boom een prachtige herfsttooi en kleurt het blad naar dieprode en purperachtige tinten. Er verschijnen bovendien rode besachtige steenvruchten die tot in de winter aan de boom blijven zitten. Omdat de Kornoelje in de winter al het blad inmiddels is verloren, vallen de rode vruchten extra op aan de verder kale takken.

Standplaats

De Cornus Florida heeft graag een lichte, zonnige plek, al zal hij het in halfschaduw ook prima naar de zin hebben. Deze Kornoelje staat het liefst in vochthoudende tot vochtige, humusrijke grond. Met onze warmer wordende zomers is het vooral van belang dat de standplaats naast voedzaam ook voldoende vochtig of voldoende schaduwrijk is. Onze winters vormen ook geen probleem, hij is winterhard tot ongeveer -20°C. Heeft u vragen of wilt u graag advies neem contact op!

Snoeien

Snoeien is nauwelijks nodig. De Cornus Florida kan in de wintermaanden worden gesnoeid als het niet vriest! De natuurlijke vorm van de boom blijft het best behouden wanneer u alleen de naar binnen toe groeiende takken weg snoeit. Na de winter kunt u het eventuele dode hout wegknippen. Voor vlinders, hommels en wilde bijen zijn de bloemen van deze boom in het voorjaar een bron van nectar en stuifmeel. In de herfst en de winter zullen de vogels zich graag tegoed doen aan de rode steenvruchten. Kortom, met de aanplant van de Cornus Florida heeft u niet alleen een decoratieve blikvanger maar kunt u bovendien zowel in het voorjaar als in het najaar genieten van meer leven en bedrijvigheid in uw tuin!

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

ovaal tot eirond, donkergroen

Bloemen

groengeel, in kleine hoofdjes

Bodemvochtigheid

kan tegen natte grond

Grondsoort

goed ontwaterde gronden

Herfstkleur

rood, purper

Hoogte

4 – 7 m, klein

Kroon

breed, rond, halfopen kroon

Type-vorm

hoogstam boom

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

rode besachtige steenvrucht

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw, schaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad, bloei

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Gele Kornoelje

Cornus mas
De Cornus mas, ook wel de Gele kornoelje genoemd heeft een brede ronde kroon met glazend groen blad. In de…
Vanaf 74,20

Zevenzonenboom

Heptacodium miconioides
Zevenzonenboom (Heptacodium miconioides) Een bladverliezende boom, met een vaasvormige koon. Het wordt vaak de Zevenzonenboom genoemd. De boom bloeit in…
Vanaf 81,50

Sneeuwklokjesboom

Halesia carolina
Halesia carolina, de Sneeuwklokjesboom wordt een niet al te grote boom. In april verschijnen er witte kleine klokjes in, hangend…
132,60

Perzische Slaapboom ‘Evi’s Pride’

Albizia julibrissin 'Evi's Pride'
De Albizia jullibrissin ‘Evi’s Pride’ is een Perzische Slaapboom. Dit is een unieke variant. Een vrij nieuw soort. Hij heeft…
Vanaf 59,50
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i