• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Rode esdoorn

Acer rubrum

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Acer rubrum, ook wel de Rode esdoorn genoemd, is een middelgrote boom met een ronde kegelvormige kroon. Het blad is groen, de bladsteel is rood en in de herfst kleurt het blad oranjerood. De boom is geschikt voor klei- en zandgrond en kan slecht tegen (zee)wind. Rode esdoorns zijn treffend vernoemd naar het prachtige felrode gebladerte (of soms oranje of geel) dat verschijnt in de herfst. De Rode esdoorn of ‘Acer rubrum’ is de kleurrijke esdoorn die op de Canadese vlag voorkomt, ook gekend als ‘de Red Maple’!

Rode Esdoorn: De meest populaire sierboom

Esdoorn bomen zijn gemakkelijk te planten en geschikt voor de meeste bodems en situaties. Let wel dat ze na 10 tot 20 jaar groot uitgroeien, meestal variërend van 6 tot 15 meter. In Amerika worden ze nog hoger. Deze boom heeft voldoende ruimte nodig voor zijn dicht en breed verspreide wortelsysteem.

– De Acer rubrum is een boom met een brede en dichte kroon, vaak kegelvormig.
– De bladeren zijn 3-5 lobbig en kleuren in de zomer donkergroen. Er komen ook groene of doffe rode bloemen, gevolgd door kleine vruchten (vaak gevleugelde zaden) in de herfst.
– De zaden zijn behoorlijk populair bij eekhoorns en vogels.
– De rode esdoorn wordt vooral geplant omwille van zijn spectaculaire herfstkleuren.
– Het is een mooie schaduwboom met sterk hout, maar groeit ook snel en geeft de voorkeur aan lichtzure, vochtige bodems.

Een Rode esdoorn Acer rubrum kopen

Het planten van een kwaliteitsboom is één van de leukste en meest duurzame investeringen die u kunt doen voor je woning of bedrijf. Ze filteren fijnstof en kunnen de luchtkwaliteit verbeteren. Gezonde bomen kunnen langer meegaan dan de levensduur van een woning, en ze lijken alleen maar beter te worden met de leeftijd. Bomen verbeteren de aantrekkelijkheid van uw tuin.  De sleutel tot het hebben van een mooie, lang levende boom is om te beginnen met een gezonde boom. En dat is nu net waar Boomkwekerij Van IJmeren voor staat : Het meehelpen kiezen van de juiste bomen naar uw wensen én de beste kans op aanplantingen en groei van de boom. Neem contact met ons op.

Rode Esdoorn online bestellen

De Acer rubrum die we leveren zijn van goede kwaliteit, met een goed wortelgestel. Kwaliteitscontroleprocedures zorgen ervoor dat de bomen gezond zijn en nauwkeurig worden gekweekt. Daarom kun u online de gewenste esdoorn kopen volgens prijs en grootte. Boomkwekerij Van IJmeren heeft ervaring met het transporteren en aanplanten van allerlei bomen en dat kan doorheen het jaar door. Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Windbestendigheid

matig tot slecht

Blad

handvormig, gelobd, heldergroen

Bloemen

rood, in kleine schermen, maart/april

Bodemvochtigheid

bestand tegen korte overstroming

Grondsoort

vochtige bodem

Herfstkleur

oranje, rood

Hoogte

15 – 20 (25) m, middel

Kroon

rond tot kegelvormig, dichte kroon

Oorsprong

oostelijk Noord-Amerika

Verharding

verdraagt halfverharding

Winterhard

goed

Type-vorm

hoogstam boom, meerstammige boom, solitaire boom

Uitloop

vroege uitloop

Winterhardheid

4 (-34,4 tot -28,9 °C)

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

matig

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Chinese Kornoelje

Cornus kousa chinensis
De Cornus Kousa Chinensis is een boom die niet heel erg groot wordt. Deze variant groeit redelijk snel. Het blad…

Wilde Kardinaalmuts

Euonymus europaeus
De Euonymus europaeus, ook wel wilde kardinaalsmuts genoemd heeft een ronde kroon met langwerpig donkergroen blad dat in de herfst…

Krentenboom

Amelanchier arborea 'Robin Hill'
Amelanchier arborea ‘Robin Hill’ is een krentenboompje die met ee hoogte van 8 meter de top heeft bereikt. In het voorjaar…
De Cornus Kousa krijgt donkergroen blad. In mei of juni bloeit de boom met mooie roomwitte bloemen. Echt een blikvanger.…
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i