Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Bolcatalpa

Catalpa bignonioides 'Nana'

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Bolcatalpa is een mooie bolboom geschikt voor de kleinere tuin. Hij krijgt frisgroen blad. Voor een mooie bol is ons advies de boom ieder jaar terug te snoeien. Hij loopt in het voorjaar weer mooi uit. Geschikt voor vele grondsoorten.

De bolcatalpa

Wanneer u op zoek bent naar een fraaie, maar niet al te grote boom in uw tuin dan is de Bolcatalpa Catalpa bignonioides ‘Nana’ een uitstekende keuze. Vooral als u niet zo’n hele grote tuin hebt, dan is deze boom zeer geschikt. De Latijnse naam is Catalpa bignonioides Nana en is familie van de trompetboom. De boom kan op den duur een maximale hoogte halen van 5 tot 6 meter en een breedte van 3 tot 4 meter. Om hem niet te hoog te laten groeien is het van belang om hem jaarlijks te snoeien. Dit snoeien zorgt er tevens voor dat de boom zijn prachtige bolvormige uiterlijk behoudt. Het is een bladverliezende boom, die prachtige frisse groene bladeren krijgt en geen bloeiende bloemen. Deze soort bomen zijn geschikt om te vermeerderen door middel van enten op de stam. Bij boomkwekerij Van Ijmeren in Opheusden, vind u diverse catalpa’s in verschillende afmetingen.


De trompetboom

De familie van de bolcatalpa is de trompetboomfamilie. Dit geslacht bestaat uit diverse soorten trompetbomen en komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en Oost-Azië. Dit geslacht wordt trompetboom genoemd omdat de bloemen die in sommige soorten voorkomen een trompetvorm hebben. Er komen in dit geslacht bomen voor die bloemen voortbrengen, maar ook bomen die dat niet doen, zoals de bolcatalpa. Een kenmerk is dat de bloeiende bomen muggen en vliegen op afstand houden. De botanische naam voor de trompetboom is catalpa en is afgeleid uit de taal van de Cherokee indianen, die met dit bomengeslacht bekend is, doordat zij er geneesmiddelen uit maakten.

Het onderhoud van de Bolcatalpa Catalpa bignonioides ‘Nana’

De Bolcatalpa Catalpa bignonioides ‘Nana’ dient in een bodem gepland te worden die voedselrijk, kalkrijk en vochthoudend is. Omdat de takken van deze boom gevoelig zijn, is het van belang om de boom op een beschutte plek te platen, waarde wind niet veel invloed heeft. Bij sterke wind kunnen de takken namelijk erg snel breken. Verder houdt de boom van zon, dus het beste plant u hem wel op een plek waar de zon komt. Het belangrijkste onderhoud aan de boom is het snoeien. Dit kan het beste in februari of maart gebeuren. Om de vorm van de kroon zo mooi mogelijk te houden, moet u de takken snoeien tot kort op de stam. Na het snoeien zullen in het voorjaar de bladeren weer snel terug groeien. Wel vallen relatief vroeg in het najaar de bladeren weer af.

De boomkwekerij

Boomkwekerij Van Ijmeren heeft al ruim 20 jaar ervaring in het kweken van allerlei soorten bomen en waar u nog echte vakmanschap vindt en waar men elke boom voldoende aandacht geeft. Op deze wijze verkrijgt u een prachtige, met liefde voor het vak gekweekte boom. U kunt de boomkwekerij bezoeken in Opheusden, maar ook online uw bestelling plaatsen. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op! Volgt u  ons al op Facebook en Instagram?
Windbestendigheid

matig

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

hartvormig, frisgroen

Bloemen

geen

Bodemvochtigheid

geringe bodemeisen

Herfstkleur

geel

Kroon

rond, bolvormig

Type-vorm

bolboom, bol op stam

Verharding

verdraagt verharding

Vruchten

geen

Max. hoogte

2 – 4 m

Synoniemen

Catalpa bungei HORT

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Japanse Notenboom Bolboom

Ginkgo biloba 'Mariken'
De Ginkgo biloba Mariken is een Kleine halfstam boom, ook wel de japanse notenboom genoemd. Hij is erg geschikt voor…
Vanaf 70,30

Bolacacia

Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera'
Zoals de naam al zegt is de bolacacia een acaiasoort. Dit is een planten geslacht uit de familie van de…
Vanaf 54,40

Bolamberboom

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball'
De Liquidambar ‘Gum Ball’ ook wel Bolliquidambar of Bolamberboom genoemd is een mooie bolboom met glanzend groen blad, wat in…
Vanaf 50,10

Japanse Liguster

Ligustrum japonicum 'Texanum'
Ligustrum japonicum “Texanum” is een groenblijvende bolboom. De bladeren zijn dik, ovaal, groen. In mei en juni bloeit deze japanse…
Vanaf 139,50
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i