• https://www.vanijmeren.nl/
  • https://www.vanijmeren.com/
  • https://www.vanijmeren.fr/

De 5 mooiste bomen voor in een kleine tuin

Veel mensen denken dat bomen alleen maar in grote tuinen geplaatst kunnen worden, omdat ze anders te weinig ruimte hebben. Niets is minder waar. Er zijn genoeg boomsoorten die niet heel groot worden, en toch een echte boom zijn. We spreken dus niet over bolbomen, lei of dakbomen, of andere vormbomen, maar echt over mooie solitaire hoogstam bomen, met een natuurlijke kroon. Daarom, de 5 mooiste bomen voor in een kleine tuin.

1. De sierkers “Autumnalis Rosea” is een kleiner blijvend boompje uit de familie van de kersen (zoals de naam al zegt :-)). Dit boompje heeft een leuk roze bloemetje wat, in tegenstelling tot de zevenzonenboom (nr. 5), in de winter/het vroege voorjaar bloeit. Deze sierkers krijgt een heerlijk frisgroen blad, wat kleiner dan het blad van zijn grote broer: de Prunus serrulata “Kanzanâ”.

2. De rode sierappel. Deze boom wordt maximaal 4 a 5 meter hoog en is een lust voor het oog. In het voorjaar komt deze boom al heel vroeg in het blad, terwijl de meeste bomen nog kaal zijn. De bloei komt als de bomen al in het blad zitten (april/mei). De bloeikleur is ook heel mooi, heel uitgebreide lichtroze bloesem. In de zomer heeft deze boom een mooi groen blad, en in het najaar heeft deze boom nog een verrassing: de hele boom hangt dan vol met felrode appeltjes die tot na de jaarwisseling in de boom kunnen blijven hangen!

3. De gele kornoelje. Deze boom bloeit als 1 van de eerste bomen in het voorjaar. Er komen dan een heleboel frisse gele bloemetjes op het kale hout. Het leuke is dat ook deze boom maximaal 4 a 5 meter groot wordt.

4. Het Amerikaanse krentenboompje is een boompje dat het hele jaar door sierwaarde heeft. Het begint al met een prachtige bloei, rond april. Heel de boom zit dan vol met kleine witte bloementjes. Na de bloei komt er leuk frisgroen ovaal blad in de boom. Er komen dan ook kleine rode besjes in te hangen. In de herfst krijgt deze boom ook nog eens een prachtige felle herfstkleur! Dit boompje wordt 6-10 meter hoog uiteindelijk, en groeit leuk breed uit. Wist u trouwens dat deze boom enorm sterk is en bijna overal tegen kan?

5. De zevenzonenboom, een boom die verschillende sierwaardes heeft! In de winter valt deze boom op door de prachtige afbladderende stam. Dan, als het voorjaar wordt kom er leuk ovaalachtig blad in de boom, wat ook mooi afsteekt tegen de stam! Rond eind juni, begin juli komen de eerste bloemknoppen in de boom, en hieraan merkt u dat deze boom niet zomaar een sierboom is. Gedurende de juli en augustus ontwikkelen de knoppen zich. En dan in september, als bijna alle andere bomen uitgebloeid zijn, dan barsten de knoppen open, en zit de hele boom vol met prachtige witte bloemen. Een oase voor bijen, hommels en andere insecten! De witte bloei duurt tot eind september, maar zelfs dan is het nog niet over! De witte bloemen kleuren rood, en kunnen wel tot november in de boom blijven hangen! Deze boom wordt zo’n 4-7 meter lang uiteindelijk.

Bent u benieuwd geworden naar een van de 5 mooiste bomen voor in een kleine tuin, de meeste van deze bomen staan bij ons op voorraad. U bent van harte welkom om ons eens een bezoek te brengen! Mocht u niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, dan kunt u ook met een gerust hart online bestellen, onze kwaliteit is uitstekend. Dat ziet u terug in onze reviews!

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Lees ook:

Hoe plant je een boom?

7 voordelen van een boom in de tuin!

De 5 mooiste bomen voor in een kleine tuin - van ijmeren boomkwekerij

Terug naar overzicht

  • 9/10 (1600+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
  • Bezoek de kwekerij!
  • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i