Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Zuilvormige Veldesdoorn

Acer campestre 'Fastigiatum'

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De zuilvormige veldesdoorn wordt circa 12 meter hoog. Deze boom heeft een ovale dichte kroon. In de herfst is Acer campestre Fastigiatum mooi geel. In mei heeft deze veldesdoorn mooie geelgroene kleine bloemen. De zuilvormige veldesdoorn is niet veeleisend en kan op alle grondsoorten goed geplant worden. Deze bomen kunnen goed tegen een vochtige grond, ze zijn zelfs bestand tegen korte overstromingen.

 

De Acer campestre Fastigiatum wordt vaak toegepast en geplant in lanen, brede straten, pleinen en grote tuinen. Komt oorspronkelijk uit Europa, westelijk Azië en Noord-Afrika. Deze veldesdoorn is schaduwverdragend en bestand tegen vorst. Bijen en vlinders worden erg aangetrokken door de Acer campestre Fastigiatum.

Wat voor soort boom is precies de Zuilvormige Veldesdoorn?

De Zuilvormige Veldesdoorn is een prachtige Zuilboom. De Latijnse naam voor dit prachtige exemplaar is: Acer campestre Fastigiatum. De Zuilvormige Veldesdoorn kan gezien worden als een middelgrote boom. Of als een boomvormende struik die rustig groeit, en daardoor een zeer compacte kroon krijgt. Deze veldesdoorn is te herkennen aan de 3 tot 5 lobbige blaadjes die tot ongeveer 10 centimeter groot worden. Een jong blad heeft bij het uitlopen een roodachtige tint. In de winter is de veldesdoorn ook gemakkelijk te herkennen. Dit door de kruislings tegenoverstaande bruine knoppen. Het wil nog weleens voorkomen dat er op de twijgen kurklijsten zichtbaar worden. Deze boom wordt maximaal ongeveer 10 tot 12 meter hoog, en groeit gemiddeld snel. Deze prachtige veldesdoorn heeft zijn bloeitijd in mei.

Mogelijke toepassing en verzorgingstips van de Zuilvormige Veldesdoorn

De naam zegt het al een beetje. Deze boom heeft een prachtige zuilvorm. De boom is vrij smal, en daardoor is het een boom die goed past, ondanks zijn behoorlijke lengte, in kleinere tuinen. Uiteraard moet er dan wel voldoende grond zijn voor de wortels van de boom. Wat betreft grondsoorten is deze boom overigens totaal niet veeleisend. In allerlei grondsoorten kan deze prachtige boom goed gedijen. De bomen kunnen bijvoorbeeld goed tegen kalk, en vochtige gronden. Een kleine overstroming zullen ze bijvoorbeeld goed overleven.
Net als andere esdoorn soorten, heeft deze boom last van bloeden bij het snoeien. Dit kun je zoveel mogelijk voorkomen door te snoeien wanneer de boom nog blad heeft. Wees ook voorzichtig met de ziekte meeldauw, dit zie je vooral bij de jonge exemplaren.
Deze mooie zuilboom zie je vaak aan straten en wegen. Maar natuurlijk staat hij ook goed in tuinen. In grotere tuinen kan, wanneer je er meer op een rij plant, deze boom zelfs dienen als haag. Dit heeft iets erg statigs. De bomen zijn dichtbegroeid dus bieden goede beschutting. Geniet lekker van de schaduw terwijl u geniet van deze prachtige boom en uw mooie tuin.

Eenvoudig en snel bestellen bij Van IJmeren

Op de website www.vanijmeren.nl vind u een duidelijk overzicht van prijzen en wat u kunt verwachten van de formaten. Met vragen kunt u uiteraard altijd mailen naar info@vanijmeren.nl. Bellen is natuurlijk ook mogelijk naar: +31 (0)488 48 2266. Een van de enthousiaste en ervaren medewerkers zal u te woord staan en helpen met uw vraagstukken. Kijkt u vooral eens rond en geniet van het mooie assortiment op www.vanijmeren.nl!

Blad

3/5 lobbig, donkergroen, 6-10 cm

Grondsoort

alle

Herfstkleur

geel, bruin

Hoogte

6 – 12 m, middel

Kroon

zuilvormig, halfopen kroon

Winterhard

goed

Type-vorm

zuilboom, beveerde boom

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Zuilvormige Eik ‘Crimschmidt’

Quercus bimundorum Crimson Spire
De Quercus bimundorum Crimson Spire is een zuilvormige eik. Onderin wordt hij wat breder en loopt dan smal uit naar…
215,90

Zuilvormige Ruwe Berk

Betula pendula 'Fastigiata'
De Betula pendula ‘Fastigiata’, ook wel de zuilvormige ruwe berk genoemd is een boom die ideaal om te planten is…
450,00

Zuilhaagbeuk ‘Frans Fontaine’

Carpinus betulus 'Frans Fontaine'
De Carpinus betulus Frans Fontaine is een boom die een smal piramidaal tot eivormige kroon krijgt. De boom krijgt heldergroen…
Vanaf 61,00

Zuilbeuk

Fagus sylvatica 'Dawyck'
De Fagus sylvatica ‘Dawyck’, ook wel zuilbeuk genoemd, heeft een smal zuilvormige kroon met eivormig donkergroen blad. De boom bloeit…
Vanaf 70,30
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i