• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Zuilhaagbeuk ‘Frans Fontaine’

Carpinus betulus 'Frans Fontaine'

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Carpinus betulus Frans Fontaine is een boom die een smal piramidaal tot eivormige kroon krijgt. De boom krijgt heldergroen blad en in april komen er katjes aan. In de herfst verkleurd de boom goudgeel. Deze boom is geschikt voor kalkrijke klei- en zand grond.  De Zuilhaagbeuk Frans Fontaine, in het Latijn ook wel bekend als de Carpinus betulus Frans Fontaine, is een prachtige zuilhaagbeuk. Een stevige boom, in de vorm van een grote zuil. De bladeren van deze zuilhaagbeuk zijn mooi licht groen gekleurd. Later ook een soort gele herfstkleur. De stamhoogte is klein in vergelijking tot de rest van de boom. Deze boom zal uiteindelijk ongeveer 8 a 10 meter hoog worden. De zuilvorm wordt uiteindelijk afgetopt met een smalle kroon van 3 meter. Deze boom bloeit ongeveer in april (voor het blad) en ontwikkelt dan onopvallende katjes.

 

Hoe houdt en verzorgt u de Zuilhaagbeuk Frans Fontaine?

Allereerst, het is een flinke boom. Maar vanwege zijn smalle vorm past hij ook in de wat kleinere tuinen. Wel moet er uiteraard voldoende grond zijn om deze boom in te planten. Een neutrale tot licht zure grond is goed voor deze mooie zuilboom. Het liefst een goed doorlatende grond. Overigens staat deze boom liever niet met z’n wortels in het water. Niet een al te vochtige grond dus. Deze boom hoeft qua onderhoud niet per se gesnoeid te worden. Hij verdraagt het wel. Deze boom functioneert het beste in zon en half schaduw. Deze prachtige zuilhaagbeuk kun je perfect gebruiken voor beschutting. In grotere tuinen en plantsoenen worden deze mooie exemplaren vaak in rijen geplant om zo een prachtige, hoge haag te vormen. Dit iet er statig uit, het heeft iets heel mystieks. Zoals in een kasteeltuin.

Bij Van IJmeren een ruime keuze Zuilhaagbeuken voor een schappelijke prijs

Bij Van IJmeren kunt u zelf een formaat kiezen van deze boom. De prijzen verschillen hier in het algemeen van € 40,00 tot € 192,00. De website geeft duidelijke informatie over bestellen en afhandeling van de bestelling. Neem dus vooral een kijkje op de website: www.vanijmeren.nl. Daarnaast kunt u met specifiekere vragen natuurlijk ook altijd bellen. Het telefoonnummer is: +31 (0)488 48 2266. Een van de enthousiaste en ervaren medewerkers zal u graag te woord staan.

Windbestendigheid

zeer goed

Blad

groen

Bloemen

geelgroen, bloeit in april

Bodemvochtigheid

kan op droge en natte grond

Grondsoort

alle

Herfstkleur

geel

Hoogte

10 m, middel

Kroon

smal piramidaal

Verharding

verdraagt verharding

Vruchten

bruin

Winterhard

goed

Type-vorm

zuilboom, beveerde boom

Standplaats

halfschaduw, schaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Goudiep

Ulmus hollandica 'Wredei'
De Ulmus hollandica ‘ Wredei’ heeft ruw goudgeel blad dat in de zomer terugloopt naar groen. Geschikt voor klei-, zand-…

Zuilvormige Eik ‘Crimschmidt’

Quercus bimundorum Crimson Spire
De Quercus bimundorum Crimson Spire is een zuilvormige eik. Onderin wordt hij wat breder en loopt dan smal uit naar…

Zuilvormige Eik ‘Regal Prince’

Quercus warei 'Regal Prince'
De Quercus warei ‘Regal Prince’ is een kruising tussen de Quercus robur Fastigiat en Quercus bicolor ook wel een zuileik…

Zuilvormige Ruwe Berk

Betula pendula 'Fastigiata'
De Betula pendula ‘Fastigiata’, ook wel de zuilvormige ruwe berk genoemd is een boom die ideaal om te planten is…
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i