• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Treurpeer

Pyrus salicifolia 'Pendula'

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Pyrus salicifolia ‘Pendula’ is een treurpeer met takken die recht naar beneden groeien. Aan de boom zit smal zilvergrijs blad. Als het blad verschijnt komen er ook onopvallende creme/witte bloemen aan de boom. Verdraagt droogte. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.

Treurpeer 
De treurpeer, ook wel bekend als de wilgbladige peer, is een kleine en compacte treurboom. Door zijn geringe formaat is de boom erg geschikt voor mensen met een kleine tuin. De Latijnse benaming voor de treurpeer is de Pyrus salicifolia Pendula. Het woord Pendula betekent hangend en wijst op de groeiwijze van de boom. De bladeren van de treurboom doen denken aan die van een treurwilg. Zo komt deze treurboom aan zijn benaming. De bladeren zijn smal elliptisch tot lancetvormig, hebben een viltige structuur en zijn zilvergrijs van kleur. De schors van de wilgbladige peer is eveneens zilvergrijs. De boom heeft een breed treurende, halfopen kroon. 

Planten
De treurpeer is geschikt voor bijna elke ondergrond: zowel op kalkvormige grond, klei- als zandgrond gedijt de boom. Het is een weinig eisende treurboom, die zelfs groeit op een droge ondergrond. De beste plaats voor de boom is in de zon/halfschaduw. Plant de treurboom bij voorkeur in de herfst of het voorjaar. Voor het beste resultaat is het aan te raden om bij het planten de grond humusrijk te maken. Door nieuwe pot- of aanplantgrond te vermengen met de bestaande aarde ontstaat de humusrijke grond. Graaf een gat dat niet dieper is dan de kluit van de boom en dompel de kluit even goed onder in een emmer water. Giet water in het plantgat voordat de peer geplant wordt. Hierdoor kan de boom zich beter hechten.

Hoogte
De wilgbladige peer kan een maximale hoogte bereiken van vijf tot zes meter. De dunne, afhangende takken zijn echter goed te leiden. Hierdoor kan men de compacte vorm van de boom behouden.

Bloeiwijze en bloeiperiode
De crèmekleurige, weelderige bloemen groeien in tuilen en bedekken in het voorjaar met gemak de hele boom. Hierdoor lijkt het alsof er een dik pak sneeuw is gevallen over de treurboom. De bloemen hebben een afmeting van ongeveer 2,5 centimeter in doorsnee. De treurpeer bloeit in de periode van april tot mei.

Vruchten
In de maanden september en oktober vormen de sierpeertjes zich. Kleine, groene peertjes van ongeveer twee à drie centimeter groot. De peertjes zijn niet giftig, maar heel hard om te eten en zijn bitter van smaak. Vogels zijn er dol op.

Onderhoud
De Pyrus salicifolia Pendula is een trage groeier en vergt dus weinig onderhoud. Mocht de boom op een bepaald moment toch te groot worden, is het verstandig te snoeien voor de bloei. Wanneer de wilgbladige peer niet gesnoeid wordt, kunnen de wilgachtige takken naar verloop van tijd de grond bereiken.

Winterhard
De treurpeer behoudt lang zijn smalle bladeren en is winterhard. Toch is de treurboom niet wintergroen. Ieder jaar verliest de boom zijn blad in de winter, waarna de vorm goed zichtbaar wordt.

Windbestendigheid

goed

Blad

smal elliptisch tot lancetvormig

Bloemen

in tuilen

Bodemvochtigheid

kan op droge grond

Grondsoort

weinig eisend

Hoogte

5 – 6 m

Kroon

breed treurend, halfopen kroon

Verharding

verdraagt verharding

Type-vorm

hoogstam boom, treurboom

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Rode Treurbeuk

Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula'
De Fagus sylvatica purpurea Pendula is een treurbeuk. De boom heeft eironde, diep roodbruine bladeren. De boom is geschikt voor…

Treursierkers

Prunus 'Kiku-shidare-zakura'
De Kiku-Shidare-Zakura ook wel de Treursierkers genoemd is een rijke bloeier in het voorjaar. Met hangende takken die vol zitten…

Gele Treurwilg

Salix sepulcralis 'Chrysocoma'
De Salix sepulcralis ‘Chrysocoma’, heeft een breede treurende kroon met smal groen blad dat in de herfst geelgroen kleurt. Aan…

Prieelberk

Betula pendula 'Youngii'
De Betula penula ‘Youngii’ ook wel de Prieelberk genoemd is een boom in treurvorm. De treurtakken beginnen vaak op een…
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i