Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Japanse sierkers ‘Boulevard’

Prunus serrulata 'Sunset Boulevard'

Maat

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Japanse sierkers ‘Boulevard’

Smalle boom, geen zuilboom, maar de kroon is wel opgaand, en blijft over het algemeen vrij smal. De boom bloeit in het voorjaar met witte bloemen. Deze sierkers krijgt geen vruchten. En is geschikt als parkboom, laanboom en ook in kleine tuinen, omdat hij vrij smal blijft. Kan niet tegen natte grond.

Japanse sierkers (prunus serrulata sunset boulevard)

Boomkwekerij Van IJmeren heeft schitterende sierbomen voor u met zorg geselecteerd. Waaronder de Japanse sierkers (prunus serrulata sunset boulevard). Wat u allemaal moet weten over de Japanse Sierkers, zoals verzorging en welk soort boom het is, leest u hieronder.

Japanse sierkers, welk soort boom is het?

Deze sierkers komt uit het geslacht genaamd prunus. Van nature komt deze boom voor in het gebergte van Japan, West-China en Korea en het eiland Izu Oshima. Daarnaast komt deze sierkerks ook van nature voor in het noord-westen op het eiland Hokkaido en op het eiland Honshu. Er zijn verschillende sierbomen die worden aangeplant in tuinen, plantsoenen, parken en straten. Japanse sierkers (prunus serrulata sunset boulevard) behoort tot de rozenfamilie.

Cultivar

Deze boom valt onder cultivars, wat wil zeggen dat deze sierboom geselecteerd is op wenselijke eigenschappen, waarvan door middel van teelt of andere vormen van vermeerderen, de goede eigenschappen behouden worden. Cultivars kunnen in enkele gevallen 6-8 meter hoog worden. Ze kunnen overigens ook 2-5 meter hoge struiken vormen. De bladeren zijn tussen de 5-10 cm lang. Ze hebben een getande of genaalde bladrand met een toegespitst uiteinde. Wanneer het blad nog jong is, heeft het een bruinrode kleur. Later wordt deze aan de bovenzijde groen en aan de onderzijde kleurt het blauwgroen.

Groei en bloeitijd

In Nederland groeit-bloeit deze boom of struik eind april-begin mei. Meestal met prachtige gevulde bloemen. Er bestaan cultivars met evengoed prachtige halfgevulde bloemen. Over het algemeen ontstaan er geen vruchten. Deze sierboom heeft een voedselrijke bodem nodig, bovendien hebben ze veel vocht nodig. In Japan wordt elk jaar, wanneer deze boom in bloei staat, feest gevierd (het Hanamifeest). Dan houden ze picknicks tussen de bomen.

Ziektes en plagen

Deze Japanse sierkers, is gevoelig voor gomziekte. Gomziekte wordt veroorzaakt door bacteriekanker (Pseudomonas syrungae), de meest infecties hiervan komen voor in de herfst of het voorjaar. Tijdens winderig en nat weer. De sierkers kan ook last krijgen van aantasting van de zwarte luis (Myzus cerasi). De boom zal langzamer gaan groeien, wanneer deze last heeft van zwarte luis. U kunt deze zwarte luis bestrijden door lieveheersbeestjes op de sierkers te zetten, lieveheersbeestjes zijn namelijk dol op zwarte luis.

Verzorging sierkers (prunus serrulata)

De prunus serrulata, is ook geschikt voor kleine tuinen. Het groeit in een smalle zuilachtige vorm. Ze zijn wel winterhard maar lijden wel onder vorst. Dit kan als gevolg hebben dat de schitterende bloei geruïneerd wordt. U kunt de sierkers het beste beschermen tegen vorst. De prunus serrulata heeft niet veel snoeiwerk nodig. Wanneer u de sierkers wil gaan snoeien, kunt u dat het beste doen na de bloeitijd. U kunt dit eenvoudig snoeien door de vorm van de boom of struik aan te houden.

Sierbomen kopen bij Boomkwekerij Van IJmeren

Dankzij jarenlange ervaring op tuingebied, weet Van IJmeren u de juiste sierboom te leveren. Naast sierkersen kunt u er nog verschillende andere prachtige tuinplanten kopen. U kunt er ook andere schitterende kersenbomen kopen.

Windbestendigheid

verdraagt geen verharding

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

langwerpig tot ovaal

Bloemen

wit met roze rand

Grondsoort

kleigrond

Hoogte

8-10 m, klein

Kroon

smal vaasvormig,

Type-vorm

sierboom

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

zelden

Winterhard

goed

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

De Cornus Kousa krijgt donkergroen blad. In mei of juni bloeit de boom met mooie roomwitte bloemen. Echt een blikvanger. Daarna komen er rode aardbeiachtige steenvruchten aan. De boom heeft het liefst iets te droge dan te natte grond. De Japanse grootbloemige kornoelje (Cornus kousa) is een sierboom welke rijkelijk regent. De takken groeien omhoog bij jonge bomen maar later meer horizontaal. De boom heeft compacte bladgroei en de bessen zijn eetbaar al worden ze vaak gelijk opgegeten door de vogels. Ook het jonge blad is eetbaar en komt voor in sommige Aziatische gerechten. De pitten van de vrucht worden vaak niet gegeten al komen ze wel voor in jam gemaakt van de bessen. De Japanse grootbloemige kornoelje welke Van IJmeren aanbied is een redelijk robuuste boom welke tot op zekere hoogte de wind goed verdragen kan. De boom is vanuit Azië overgebracht naar de Verenigde Staten van Amerika waar de boom nu voorkomt in de natuur. De boom is er te vinden in vrijwel alle staten met uitzondering van de meest hoog gelegen staten aan de grens met Canada.
Vanaf 67,10

Rode esdoorn

Acer rubrum
De Acer rubrum, ook wel de Rode esdoorn genoemd, is een middelgrote boom met een ronde kegelvormige kroon. Het blad is groen, de bladsteel is rood en in de herfst kleurt het blad oranjerood. De boom is geschikt voor klei- en zandgrond en kan slecht tegen (zee)wind. Rode esdoorns zijn treffend vernoemd naar het prachtige felrode gebladerte (of soms oranje of geel) dat verschijnt in de herfst. De Rode esdoorn of 'Acer rubrum' is de kleurrijke esdoorn die op de Canadese vlag voorkomt, ook gekend als 'de Red Maple'! Rode Esdoorn: De meest populaire sierboom Esdoorn bomen zijn gemakkelijk te planten en geschikt voor de meeste bodems en situaties. Let wel dat ze na 10 tot 20 jaar groot uitgroeien, meestal variërend van 6 tot 15 meter. In Amerika worden ze nog hoger. Deze boom heeft voldoende ruimte nodig voor zijn dicht en breed verspreide wortelsysteem. - De Acer rubrum is een boom met een brede en dichte kroon, vaak kegelvormig. - De bladeren zijn 3-5 lobbig en kleuren in de zomer donkergroen. Er komen ook groene of doffe rode bloemen, gevolgd door kleine vruchten (vaak gevleugelde zaden) in de herfst. - De zaden zijn behoorlijk populair bij eekhoorns en vogels. - De rode esdoorn wordt vooral geplant omwille van zijn spectaculaire herfstkleuren. - Het is een mooie schaduwboom met sterk hout, maar groeit ook snel en geeft de voorkeur aan lichtzure, vochtige bodems.
Vanaf 71,60

Judasboom

Cercis siliquastrum
Een Cercis siliquastrum wordt ook wel de Judasboom genoemd. Het is een unieke bloeier. Hij bloeit purperroze op het kale hout. Nog vòòr de bladontwikkeling. De bloemen zitten in bundels op de takken. Er komen peulachtige vruchten aan in de de zomer en najaar.
Vanaf 249,50

Perzische Slaapboom ‘Ombrella’

Albizia julibrissin 'Ombrella'
De Albizia julibrissin 'Ombrella' ook bekend als de Perzische slaapboom kan 6-10 meter hoog worden wanneer hij niet wordt gesnoeid. U kunt deze boom mooi in vorm en hoogte houden door hem regelmatig te snoeien. De Perzische slaapboom heeft een grijze bast en twijgen die kleuren van groen naar bruin. De geveerde bladeren worden ongeveer 40 centimer groot. In juli en augustus bloeit deze slaapboom met schitterende zuiver rozerode bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Deze boom heeft zoals vrij gebruikelijk geen stekels of doorns en is niet giftig. De Perzische slaapboom is een gemakkelijke boom die droogte verdraagt en prima kan groeien op droge grond. Deze boom wordt vaak toegepast in parken, grote tuinen, kleine tuinen en patiotuinen. Oorspronkelijk komt deze boom uit Tarbes, Frankrijk in 1990.
Vanaf 84,50
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i