• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Japanse sierkers ‘Boulevard’

Prunus serrulata 'Sunset Boulevard'

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Japanse sierkers ‘Boulevard’

Smalle boom, geen zuilboom, maar de kroon is wel opgaand, en blijft over het algemeen vrij smal. De boom bloeit in het voorjaar met witte bloemen. Deze sierkers krijgt geen vruchten. En is geschikt als parkboom, laanboom en ook in kleine tuinen, omdat hij vrij smal blijft. Kan niet tegen natte grond.

Japanse sierkers (prunus serrulata sunset boulevard)

Boomkwekerij Van IJmeren heeft schitterende sierbomen voor u met zorg geselecteerd. Waaronder de Japanse sierkers (prunus serrulata sunset boulevard). Wat u allemaal moet weten over de Japanse Sierkers, zoals verzorging en welk soort boom het is, leest u hieronder.

Japanse sierkers, welk soort boom is het?

Deze sierkers komt uit het geslacht genaamd prunus. Van nature komt deze boom voor in het gebergte van Japan, West-China en Korea en het eiland Izu Oshima. Daarnaast komt deze sierkerks ook van nature voor in het noord-westen op het eiland Hokkaido en op het eiland Honshu. Er zijn verschillende sierbomen die worden aangeplant in tuinen, plantsoenen, parken en straten. Japanse sierkers (prunus serrulata sunset boulevard) behoort tot de rozenfamilie.

Cultivar

Deze boom valt onder cultivars, wat wil zeggen dat deze sierboom geselecteerd is op wenselijke eigenschappen, waarvan door middel van teelt of andere vormen van vermeerderen, de goede eigenschappen behouden worden. Cultivars kunnen in enkele gevallen 6-8 meter hoog worden. Ze kunnen overigens ook 2-5 meter hoge struiken vormen. De bladeren zijn tussen de 5-10 cm lang. Ze hebben een getande of genaalde bladrand met een toegespitst uiteinde. Wanneer het blad nog jong is, heeft het een bruinrode kleur. Later wordt deze aan de bovenzijde groen en aan de onderzijde kleurt het blauwgroen.

Groei en bloeitijd

In Nederland groeit-bloeit deze boom of struik eind april-begin mei. Meestal met prachtige gevulde bloemen. Er bestaan cultivars met evengoed prachtige halfgevulde bloemen. Over het algemeen ontstaan er geen vruchten. Deze sierboom heeft een voedselrijke bodem nodig, bovendien hebben ze veel vocht nodig. In Japan wordt elk jaar, wanneer deze boom in bloei staat, feest gevierd (het Hanamifeest). Dan houden ze picknicks tussen de bomen.

Ziektes en plagen

Deze Japanse sierkers, is gevoelig voor gomziekte. Gomziekte wordt veroorzaakt door bacteriekanker (Pseudomonas syrungae), de meest infecties hiervan komen voor in de herfst of het voorjaar. Tijdens winderig en nat weer. De sierkers kan ook last krijgen van aantasting van de zwarte luis (Myzus cerasi). De boom zal langzamer gaan groeien, wanneer deze last heeft van zwarte luis. U kunt deze zwarte luis bestrijden door lieveheersbeestjes op de sierkers te zetten, lieveheersbeestjes zijn namelijk dol op zwarte luis.

Verzorging sierkers (prunus serrulata)

De prunus serrulata, is ook geschikt voor kleine tuinen. Het groeit in een smalle zuilachtige vorm. Ze zijn wel winterhard maar lijden wel onder vorst. Dit kan als gevolg hebben dat de schitterende bloei geruïneerd wordt. U kunt de sierkers het beste beschermen tegen vorst. De prunus serrulata heeft niet veel snoeiwerk nodig. Wanneer u de sierkers wil gaan snoeien, kunt u dat het beste doen na de bloeitijd. U kunt dit eenvoudig snoeien door de vorm van de boom of struik aan te houden.

Sierbomen kopen bij Boomkwekerij Van IJmeren

Dankzij jarenlange ervaring op tuingebied, weet Van IJmeren u de juiste sierboom te leveren. Naast sierkersen kunt u er nog verschillende andere prachtige tuinplanten kopen. U kunt er ook andere schitterende kersenbomen kopen.

Windbestendigheid

verdraagt geen verharding

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

langwerpig tot ovaal

Bloemen

wit met roze rand

Grondsoort

kleigrond

Hoogte

8-10 m, klein

Kroon

smal vaasvormig,

Type-vorm

sierboom

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

zelden

Winterhard

goed

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Perzische Slaapboom ‘Evi’s Pride’

Albizia julibrissin 'Evi's Pride'
De Albizia jullibrissin ‘Evi’s Pride’ is een Perzische Slaapboom. Dit is een unieke variant. Een vrij nieuw soort. Hij heeft…

Gele Kornoelje

Cornus mas
De Cornus mas, ook wel de Gele kornoelje genoemd heeft een brede ronde kroon met glazend groen blad. In de…

Amerikaans Krentenboompje

Amelanchier lamarckii
Het Amerikaanse Krentenboompje is een boompje dat vrij klein blijft. Het is dus een plant die heel geschikt is voor…

Sneeuwklokjesboom

Halesia carolina
Halesia carolina, de Sneeuwklokjesboom wordt een niet al te grote boom. In april verschijnen er witte kleine klokjes in, hangend…
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i