Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Zevenzonenboom

Heptacodium miconioides

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Zevenzonenboom (Heptacodium miconioides)

Een bladverliezende boom, met een vaasvormige koon. Het wordt vaak de Zevenzonenboom genoemd. De boom bloeit in augustus met witte bloemen in trossen. Na de bloei komen er soort vruchten, zaaddozen in een mooie paars rode kleur. Tijdens de bloei trekt deze Heptacodium miconioides veel bijen aan. Deze winterharde boom gedijd het best op vochtdoorlatende grond. Gaat u voor de zevenzonenboom dan gaat u voor een verrijking van uw tuin.

Mooi in elk seizoen!

De zevenzonenboom is een bijzondere sierboom die zorgt voor een mooi schouwspel in alle seizoenen. De winterharde en bladverliezende boom verdient zijn interessante naam voor de manier waarom de bloemen op de stelen zijn gerangschikt, in trossen van elk zeven bloemen. Bloeien doet deze Heptacodium miconioides in de late zomer, waarna de witte bloemen plaats maken voor een prachtige rode nabloei. Het is een aanpasbare en veelzijdige plant, de perfecte keuze voor die speciale plaats in uw tuin. Plant hem daar waar hij kan worden gezien, zodat u ervan kan genieten op elk moment van het jaar. De zevenzonenboom vormt reeds het middelpunt in vele prachtige tuinen in Nederland.

Het spektakel van de bloei

In het voorjaar verschijnen smalle, donkergroene bladeren waardoor de boom de aandacht trekt in het landschap. De zevenzonenboom komt pas in bloei in augustus, wanneer veel andere planten zijn gestopt met bloesemen. Hij wordt dan bedekt met grote, in zeven vertakte clusters van jasmijnachtige witte bloemen, waarvan hun zoete geur een ware aantrekking vormt voor bijen en vlinders. Wanneer de bloemblaadjes dan vallen in oktober, volgt er zowaar nog een mooiere weergave. De kelkblaadjes aan de basis van de bloemen blijven niet alleen bestaan, ze worden ook paarsrood naarmate de zaden rijpen, waardoor de indruk ontstaat dat de plant een tweede keer in bloei staat. Prachtig. Het elegante kader van de plant onthult zich nogmaals in de winter dankzij de zachte, geelbruin gestreepte bast waardoor de plant ook in het koudste seizoen zeer opmerkelijk is.

Weinig onderhoud vereist

De zevenzonenboom heeft weinig zorg nodig en tolereert een breed arsenaal aan omstandigheden. Wanneer u hem plant, houdt u de grond best vochtig totdat de boom zich hierin heeft bevestigd. Daarna is Heptacodium miconioides goed bestand tegen droogte. Wel waardeert hij af en toe een stevige slok water tijdens warm en droog weer. De plant vereist over het algemeen geen kunstmest, maar als uw grond arm is, of wanneer u een snellere groei wenst te stimuleren, dan kunt u de boom in het vroege voorjaar licht voeden met een korrelige meststof dat is samengesteld voor houtachtige planten (zoals een rozenmeststof). Ook vereist de zevenzonenboom niet veel snoei. U kan licht snoeien om eigenzinnige groei in de late winter of het vroege voorjaar te verwijderen. Ook om een boom met één stam te maken kan u snoeien. Voor een natuurlijk ogende struik behoudt u net meerdere stammen. Als u snoeit, doe dit dan in de late winter of in het vroege voorjaar, want de bloemknoppen komen tevoorschijn kort na het uitbladeren van de plant. Heeft u vragen of wilt u advies over het onderhoud, neem dan contact met ons op.

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Windbestendigheid

matig

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

tegenoverstaand, langwerpig-eirond

Bloemen

wit, in losse pluimen

Grondsoort

vochthoudende maar goed doorlatend

Hoogte

4 – 7 m, klein

Kroon

vaasvormig tot vrijwel rond

Oorsprong

Centraal- en Oost-China

Type-vorm

sierboom

Verharding

verdraagt halfverharding

Vruchten

langwerpige doosvrucht

Winterhard

goed

Synoniemen

Heptacodium jasminoides

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad, bloei, stam

Windbestendig

matig

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Woestijnwilg

Chitalpa tashkentensis 'Pink Dawn'
De Chitalpa tahkentensis ‘Pink Dawn’, ook wel de Woestijnwilg genoemd is een kleine boom met een brede kroon. Deze boom…
184,90

Sneeuwklokjesboom

Halesia carolina
Halesia carolina, de Sneeuwklokjesboom wordt een niet al te grote boom. In april verschijnen er witte kleine klokjes in, hangend…
132,60

Amerikaanse Judasboom

Cercis canadensis
De Cercis canadensis, ook wel de Amerikaanse Judasboom genoemd. De boom heeft een platte bolvormige kroon. Het blad is hartvormig…
Vanaf 49,20

Zakdoekenboom

Davidia involucrata
De Davidia involucrata is een mooie witbloeiende boom. De naam heeft hij te danken aan de bloemen die op zakdoekjes…
Vanaf 73,60
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i