• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Vederesdoorn

Acer negundo 'Flamingo'

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Acer negundo ‘Flamingo’ is een snelgroeiende boom. Hij wordt niet erg groot, maximaal 7 meter. Het is een geschikte boom voor een kleine tuin. De bladeren krijgen zachte kleuren groen, rose en wit. In het voorjaar loopt hij zachtrose uit. De boom doet het op droge en natte grond. Door te snoeien krijgt de boom nieuwe jonge takken, die dan weer mooi zachtrose kleuren.

Vederesdoorn Acer Negundo Flamingo
De Vederesdoorn, ofwel Acer Negundo Flamingo, is een middelgrote tot grote boom uit de familie van de zeepbomen. De boom kenmerkt zich vaak door een brede kroon en is daarom ook geschikt op verschillende plekken. De boom wordt ook wel de Californische Esdoorn genoemd en daarmee weten we eigenlijk direct waar de plant zijn oorsprong vindt. Het woord Acer in de naam Acer Negundo staat voor scherp. Het hout van de boom werd in de vroegere tijd namelijk gebruikt om speren mee te maken omdat het een harde houtsoort was.

Oorsprong van de Vederesdoorn
De Vederesdoorn heeft zijn oorsprong in het noorden van de Verenigde Staten. Inmiddels is de boom niet alleen maar in de Verenigde Staten te vinden, maar komen we deze ook in een aantal landen in Europa tegen. Dit zijn vooral de landen die in het westen liggen zoals Spanje, Frankrijk en dus Nederland. De boom is in Nederland overal wel te zien, maar is meer te vinden in het zuiden waar het iets warmer is. De boom is in Nederland te vinden sinds 1950, maar is sinds 1974 ook daadwerkelijk ingeburgerd. Hiermee wordt bedoelt dat de boom rond die periode ook voor het eerst in het wild is aangetroffen.

Uiterlijk van de boom
De boom wordt ongeveer 7 meter hoog. De boom kenmerkt zich door zijn brede kroon wat inhoudt dat hij van boven heel erg breed is. De boom past dus niet zomaar in elke tuin, maar heeft wel zijn ruimte nodig om te kunnen groeien. In de periode tussen maart en april staat de Vederesdoorn in bloei. De boom heeft groene blaadjes met een roze rand. Er is een verschil tussen de bloemen bij de mannelijke en vrouwelijke bloemen. Bij de mannelijke bloemen ontstaan de bloemen in bundels. Bij de vrouwelijke bloemen is dit dus anders. Dan ontstaan de bloemen namelijk in trossen. De bladeren van de boom zijn vaak puntig en hebben ongeveer 5 tot 7 kleinere blaadjes per blad.

Onderhoud van de boom
De Vederesdoorn heeft weinig onderhoud nodig en weet zichzelf prima te redden. De boom kan tegen vrij koude temperaturen en dat is ook nodig wanneer deze in de Nederlandse grond kan overleven. De boom kan ongeveer temperaturen tot minus 25 graden prima handelen. Ook qua standplaats heeft de boom niet al te veel eisen. De grond mag zowel droog als nat zijn. De boom heeft wel iets zon nodig, maar niet te veel. In plekje half in de schaduw is dus prima voor de boom. De boom kan redelijke koude temperaturen dus prima handelen, maar met harde windstoten heeft hij iets meer moeite. Het is dus belangrijk dat de boom beschut is tegen harde wind. Dit kun je doen door middel van verschillende schuttingen. De boom kan eventueel gesnoeid worden, maar het is belangrijk om dit voor de kortste dag te doen om serieus bloeden van de boom te voorkomen.

Windbestendigheid

matig

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

oneven geveerd, zilverwit met roze rand

Bloemen

in dichte bundels

Grondsoort

geringe bodemeisen

Hoogte

5 – 7 m, snelgroeiend, klein

Kroon

eirond, later breed eirond

Oorsprong

Nederland, 1976

Type-vorm

sierboom

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

geen

Winterhard

goed

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

matig

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Perzische Slaapboom ‘Evi’s Pride’

Albizia julibrissin 'Evi's Pride'
De Albizia jullibrissin ‘Evi’s Pride’ is een Perzische Slaapboom. Dit is een unieke variant. Een vrij nieuw soort. Hij heeft…

Kansenboom

Clerodendrum trichotomum
De Clerodendrum trichotomum, ook de kansenboom genoemd is van nature een meerstammige struik die soms tot boom wordt gekweekt. Deze…

Amerikaans Krentenboompje

Amelanchier lamarckii
Het Amerikaanse Krentenboompje is een boompje dat vrij klein blijft. Het is dus een plant die heel geschikt is voor…

Siberische Kardinaalshoed

Euonymus planipes
De Euonymus planipes, ook wel Siberische kardinaalshoed of Kardinaalsmuts genoemd is een kleine bladverliezende boom met kleine geelgroene bloemen, mooie…
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i