Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Vederesdoorn

Acer negundo 'Flamingo'

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Acer negundo ‘Flamingo’ is een snelgroeiende boom. Hij wordt niet erg groot, maximaal 7 meter. Het is een geschikte boom voor een kleine tuin. De bladeren krijgen zachte kleuren groen, rose en wit. In het voorjaar loopt hij zachtrose uit. De boom doet het op droge en natte grond. Door te snoeien krijgt de boom nieuwe jonge takken, die dan weer mooi zachtrose kleuren.

Vederesdoorn Acer Negundo Flamingo
De Vederesdoorn, ofwel Acer Negundo Flamingo, is een middelgrote tot grote boom uit de familie van de zeepbomen. De boom kenmerkt zich vaak door een brede kroon en is daarom ook geschikt op verschillende plekken. De boom wordt ook wel de Californische Esdoorn genoemd en daarmee weten we eigenlijk direct waar de plant zijn oorsprong vindt. Het woord Acer in de naam Acer Negundo staat voor scherp. Het hout van de boom werd in de vroegere tijd namelijk gebruikt om speren mee te maken omdat het een harde houtsoort was.

Oorsprong van de Vederesdoorn
De Vederesdoorn heeft zijn oorsprong in het noorden van de Verenigde Staten. Inmiddels is de boom niet alleen maar in de Verenigde Staten te vinden, maar komen we deze ook in een aantal landen in Europa tegen. Dit zijn vooral de landen die in het westen liggen zoals Spanje, Frankrijk en dus Nederland. De boom is in Nederland overal wel te zien, maar is meer te vinden in het zuiden waar het iets warmer is. De boom is in Nederland te vinden sinds 1950, maar is sinds 1974 ook daadwerkelijk ingeburgerd. Hiermee wordt bedoelt dat de boom rond die periode ook voor het eerst in het wild is aangetroffen.

Uiterlijk van de boom
De boom wordt ongeveer 7 meter hoog. De boom kenmerkt zich door zijn brede kroon wat inhoudt dat hij van boven heel erg breed is. De boom past dus niet zomaar in elke tuin, maar heeft wel zijn ruimte nodig om te kunnen groeien. In de periode tussen maart en april staat de Vederesdoorn in bloei. De boom heeft groene blaadjes met een roze rand. Er is een verschil tussen de bloemen bij de mannelijke en vrouwelijke bloemen. Bij de mannelijke bloemen ontstaan de bloemen in bundels. Bij de vrouwelijke bloemen is dit dus anders. Dan ontstaan de bloemen namelijk in trossen. De bladeren van de boom zijn vaak puntig en hebben ongeveer 5 tot 7 kleinere blaadjes per blad.

Onderhoud van de boom
De Vederesdoorn heeft weinig onderhoud nodig en weet zichzelf prima te redden. De boom kan tegen vrij koude temperaturen en dat is ook nodig wanneer deze in de Nederlandse grond kan overleven. De boom kan ongeveer temperaturen tot minus 25 graden prima handelen. Ook qua standplaats heeft de boom niet al te veel eisen. De grond mag zowel droog als nat zijn. De boom heeft wel iets zon nodig, maar niet te veel. In plekje half in de schaduw is dus prima voor de boom. De boom kan redelijke koude temperaturen dus prima handelen, maar met harde windstoten heeft hij iets meer moeite. Het is dus belangrijk dat de boom beschut is tegen harde wind. Dit kun je doen door middel van verschillende schuttingen. De boom kan eventueel gesnoeid worden, maar het is belangrijk om dit voor de kortste dag te doen om serieus bloeden van de boom te voorkomen.

Windbestendigheid

matig

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

oneven geveerd, zilverwit met roze rand

Bloemen

in dichte bundels

Grondsoort

geringe bodemeisen

Hoogte

5 – 7 m, snelgroeiend, klein

Kroon

eirond, later breed eirond

Oorsprong

Nederland, 1976

Type-vorm

sierboom

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

geen

Winterhard

goed

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

matig

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Zwarte els ‘Imperialis’

Alnus glutinosa 'Imperialis'
Deze Zwarte els is een langzaam groeiende boom. De boom krijgt kleine blaadjes, dat in de herfst vrij lang blijft…
Vanaf 63,30

Krentenboom

Amelanchier arborea 'Robin Hill'
Amelanchier arborea ‘Robin Hill’ is een krentenboompje die met ee hoogte van 8 meter de top heeft bereikt. In het voorjaar…
Vanaf 37,10

Perzische Slaapboom ‘Ombrella’

Albizia julibrissin 'Ombrella'
De Albizia julibrissin ‘Ombrella’ ook bekend als de Perzische slaapboom kan 6-10 meter hoog worden wanneer hij niet wordt gesnoeid.…
Vanaf 84,50

Roodbladige Amerikaanse Judasboom

Cercis canadensis 'Forest Pansy'
De Cercis canadensis ‘Forest Pansy’, ook wel de Roodbladige Amerikaanse Judasboom genoemd is een kleinere boom (6-9 meter) die prachtig…
Vanaf 79,60
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i