• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Goudenregen ‘Vossii’

Laburnum watereri 'Vossii'

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Goudenregen ‘Vossii’

De Laburnum watereri Vossii is de meest bekende Goudenregen. De boom krijgt een brede, vaasvormige kroon. Hij bloeit het meest uitbundig van alle soorten. Er komen diep gele trossen aan die soms wel 50 cm lang kunnen worden. De boom krijgt minder zaden en peulen, maar zijn giftig. De boom heeft voedzame grond nodig.

Sierboom

Sierbomen zijn, zoals de naam al zegt, bomen die uw tuin sieren. Er zijn verschillende soorten sierbomen. Deze bomen zijn zeer geschikt om uw tuin een mooie uitstraling te geven. Een van de sierbomen die een aanwinst zal zijn voor de tuin is de Laburnum Watereri ‘Vossii’. De Laburnum Watereri ‘Vossii’ is een prachtige kleine sierboom uit de vlinderbloemenfamilie. Deze boom is erg geliefd bij Van IJmeren en wordt ook wel Goudenregen genoemd door zijn sierlijke laaghangende goudgele bloementrossen die tot wel 50 cm lang kunnen worden.  De herkomst van de boom ligt in Midden- en Zuid-Europa. De boom wordt over het algemeen ongeveer 5 tot 7 meter hoog. Daardoor is de Goudenregen ook geschikt voor kleinere tuinen. De boom heeft een opgaande vorm, vaasvormige kroon en hangende takken. Het groene blad is drie-tallig, de deelblaadjes hiervan zijn eivormig tot ovaal. De bast heeft een bruingroene kleur en de twijgen zijn meer groen van kleur. De boom is winterhard, maar verliest zijn blad in de winter. Deze boom bloeit rijkelijk in de lente. De goudgele bloemtrossen geven dan een heerlijke geur af. Na de bloei krijgt de boom peulen die gevuld zijn met zwarte zaden, deze zijn giftig. Als de tuin kindvriendelijk dient te zijn wordt er dus aangeraden deze boom niet te plaatsen.

Plantvoorschriften

Bij Van IJmeren adviseren we dat de boom praktisch op elke grond geplaatst kan worden, maar bij voorkeur in een waterdoorlatende niet te natte grond. Hij gedijt uitstekend in de volle zon, maar houdt ook van halfschaduw.

De Goudenregen kan als leiboom worden gebruikt of voor het maken van een loofgang. Vooral in Engeland worden prachtige loofgangen gemaakt van deze boom.

De beste tijd om te planten is in het najaar. Als de boom geplaatst wordt dient dit gedaan te worden met behulp van een boompaal. De boom zal altijd steun nodig blijven hebben.

Om de boom te planten graaft men een ruim plantgat en maakt de bodemgrond losser. Hier kan wat compost of organisch materiaal in gemengd worden zodat de boom een goede start krijgt.

Onderhoud

De Goudenregen heeft geen bijzondere zorg nodig. Maar als de boom in de zomer geplant is, is het beter om hem de eerste tijd bij droog weer regelmatig water te geven.

Snoeien is bij deze boom niet nodig tenzij daar een reden voor is, zoals het verwijderen van dood hout. Als de boom toch onnodig gesnoeid wordt kan dit rotting veroorzaken. Ook is het belangrijk om snoeien in het najaar en de winter te vermijden, dit om infecties te voorkomen.

Het is aanbevolen om handschoenen te dragen tijdens het snoeien aangezien alle delen van de boom giftig zijn. Let tijdens het snoeien op dat er niet in het levende hout gesneden wordt, dit verzwakt de boom.

Doordat de boom niet veeleisend is, is deze boom ook zeer geschikt voor de beginnende tuinier. De Goudenregen is een genot voor het oog en verdient daarom zeker een plekje in de tuin.

Windbestendigheid

matig

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

3-tallig, deelblaadjes eirond tot ovaal

Bloemen

hangende trossen, goudgeel

Grondsoort

stevige, open en voedzame bodem

Herfstkleur

geel

Hoogte

5-7 m, klein

Kroon

vaasvormig, halfopen kroon

Oorsprong

Midden- en Zuid-Europa

Type-vorm

sierboom

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

lange peulen met zwarte zaden

Winterhard

redelijk

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Sneeuwklokjesboom

Halesia carolina
Halesia carolina, de Sneeuwklokjesboom wordt een niet al te grote boom. In april verschijnen er witte kleine klokjes in, hangend…

Judasboom

Cercis siliquastrum
Een Cercis siliquastrum wordt ook wel de Judasboom genoemd. Het is een unieke bloeier. Hij bloeit purperroze op het kale…

Vederesdoorn

Acer negundo 'Flamingo'
De Acer negundo ‘Flamingo’ is een snelgroeiende boom. Hij wordt niet erg groot, maximaal 7 meter. Het is een geschikte…

Kansenboom

Clerodendrum trichotomum
De Clerodendrum trichotomum, ook de kansenboom genoemd is van nature een meerstammige struik die soms tot boom wordt gekweekt. Deze…
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i