Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Lei Zilverlinde

Tilia tomentosa 'Brabant' Leiboom

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Lei Zilverlinde

De Tilia tomentosa ‘Brabant’ ook wel bekend als de Leizilverlinde wordt maximaal 25 meter hoog. Door regelmatig te snoeien houdt u deze boom uiteraard een stuk kleiner. De Leizilverlinde heeft een brede pyramide-achtige vorm en een dichte niet-lichttoelatende kroon. De schors, de takken zijn grijs en de bladeren zijn grijsgroen. In de herfst is de gehele boom mooi geel. In juli bloeit de Leizilverlinde met mooie gele erg lekker geurende bloemen die bijen en vlinders aantrekken.

Deze boom heeft geen stekels of doorns en is niet giftig. De Leizilverlinde is een erg gemakkelijke boom die in alle grondsoorten goed kan groeien. Hij heeft niet veel bodemvochtigheid nodig. De Tilia tomentosa ‘Brabant’ wordt vooral toegepast in lanen, brede straten, parken, pleinen, boombakken en grote tuinen. Bij Van IJmeren kunt u kwaliteitsbomen eenvoudig bestellen.

De lei zilverlinde

Naast de gewone leilinde is er ook de lei zilverlinde. De stam van de lei zilverlinde valt op omdat hij geen regelmatige vorm heeft. De stam van de lei zilverlinde heeft een licht grijze kleur. Het eenjarige hout bevat haren en de kleur ervan is roodbruin. De lei zilverlinde heeft een hartvormig blad. Wanneer je het blad aan de bovenzijde bekijkt, is het donkergroen en de onderkant is het licht en zacht behaard. De lei zilverlinde heeft geurige lindebloemen en staan in hangende tuilen. Het schutblad is gesteeld en is niet gevoelig voor luis. Het is een sterke boom.

Snoeien

Door hem op de juiste manier te snoeien kan hij als een lei zilverlinde worden gebruikt. U kunt de lei zilverlinde kopen bij een kweker. U kunt ook de lei zilverlinde bestellen. Het nadeel van een lei zilverlinde bestellen is dat u de boom vooraf niet ziet. Een lei zilverlinde kopen is beter omdat u dan de boom koopt die u wilt hebben.
U zal een lei zilverlinde eerst op de juiste manier moeten snoeien om hem als leiboom te kunnen gebruiken. Daar zal een kweker u zeker bij helpen. Om een lei zilverlinde te leiden zal u bamboestokken moeten hebben. Dan kunt u ze naar elkaar toe leiden over de bamboestokken. U moet de zijtakken vastmaken aan de bamboestokken wanneer u de lei zilverlindes geplant heeft.

Het planten

Voor het planten heeft u boompalen nodig. U graaft eerst het gat waar de boom in moet komen. Vervolgens gaat u het gat boren voor de paal om de boom aan vast te zetten. De paal mag niet de wortels van de lei zilverlinde raken. Wanneer de paal geplaatst is kunt u de boom planten. U moet goede aanplantgrond gebruiken met een groeistimulator. Deze stimulator zorgt ervoor dat de wortels goed ontwikkelen. U moet de boom aan de paal vastmaken met boomband. Wanneer u zich houdt aan de regels zullen de lei zilverlindes goed groeien. U kunt het beste lei zilverlindes kopen bij een goede kweker.

Type-vorm

leiboom, leivorm

Hoogte stam tot leirek

200 CM

Maat leireik

B150 cm x H120 cm

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Lei Amberboom ‘Worplesdon’

Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' Leiboom
Lei amberboom ‘Worplesdon’, het hele jaar mooie kleuren in de tuin De amberboom is gedurende het hele jaar een kleurrijke…
Vanaf 112,00

Lei magnolia

Magnolia kobus Leiboom
Lei Magnolia De magnolia kobus is een leiboom die voor de bladontwikkeling mooie witte openstaande bloemen krijgt. Hij is geschikt…
Vanaf 116,20

Lei Prunus

Prunus cerasifera 'Nigra' Leiboom
Lei Prunus Stijvolle, enkele, zachtroze bloemen tegen de donkerrode bladeren vormt de leiprunus een aanblik van finesse en elegantie. Hij…
Vanaf 95,00

Lei Zilveresdoorn

Acer saccharinum 'Pyramidale' Leiboom
Lei Zilveresdoorn De Lei Zilveresdoorn ook wel de Acer saccharinum ‘Pyramidale’ is een frisgroene leiboom. Het blad is donkergroen met…
Vanaf 148,80
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i