• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Roze schijnacacia

Robinia margaretta 'Pink Cascade'

Niet leverbaar

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Een middelmatig hoge boom die soms ook als grote struik gekweekt wordt. Het is een krachtig groeiende cultivar met een onregelmatig ronde, iets afgeplatte en open kroon en een hoogte van 6 – 10 m, breedte 5 – 8 m. De sterk geurende bloemen zitten in circa 15 CM lange trossen en zijn 2 – 3 CM groot en purperroze van kleur.


Kenmerken

Een kleine boom krachtig groeiende cultivar met een onregelmatige, open kroon en een ronde met een ietwat afgeplatte bovenkant. Het is een hybride tussen Robinia hispida en Robinia pseudoacacia. Hij wordt ongeveer 8 meter lang en bijna net zo breed. De takken groeien eerst verticaal en buigen dan naar beneden. Het jonge uitlopende blad is bronskleurig. Pink Cascade ook wel bekend als Casque Rouge is een selectie met mooie, donkerroze bloemen. De aromatische bloemen zijn in trossen van ongeveer 15 cm lang en 2 – 3 cm groot en paarsroze van kleur. Jonge exemplaren zijn bijzonder vatbaar voor takbreuk. Robinias groeien het beste in warme, droge omstandigheden en verdragen geen natte grond of seizoensgebonden overstromingen. Een zonnige plek met goed doorlatende leem is het beste. Deze variëteit werd gekweekt in de Princeton Nurseries in New Jersey, VS, die ooit beweerde de grootste kwekerij ter wereld te zijn.


Nazorg

Voor een blijvend gezonde groei van uw bomen, struiken of heggen is het essentieel dat u onderstaande adviezen opvolgt. De belangrijkste reden dat planten binnen 12 maanden na het planten afsterven, is gebrek aan water. Het is essentieel om de hele lente en zomer voldoende water te geven om het water tot in het diepste wortelniveau van de boom te laten doordringen. Geef bij hete droge periodes het equivalent van 2 emmers om de drie dagen. Een van de meest voorkomende oorzaken van watertekort is concurrentie van gras. Wanneer bomen zich voor het eerst vestigen, zouden de graswortels zich op hetzelfde niveau bevinden als de boomwortels en veel efficiënter water opnemen en zo de boom verstikken. Gedurende 3 jaar na aanplant is het van vitaal belang dat uw boom of haag een cirkel of strook van één meter breed volledig grasvrij heeft. De manier om gras te elimineren in volgorde van effectiviteit is: Sproei het gras af met een onkruidverdelger op basis van glyfosaat. Pas de eerste 3 jaar elk jaar toe.


Toepassing

Het wordt het beste toegepast als de boom slapend is, omdat het wordt opgenomen door groene bladeren en de plant bij de wortels doodt. Plaats een mulchmat stevig rond de basis van de boom door de randen in de grond te steken en hier een dikke laag schorsmulch op te leggen. Dit kan worden gedaan na de eerste bespuiting met glyfosaat en zou de noodzaak van verder spuiten moeten vermijden. Maaien of trimmen is GEEN oplossing voor het probleem. Elke keer dat u maait, zal het gras krachtiger teruggroeien en het trimmen leidt steevast tot verscheurde stammen. Als bomen niet correct zijn vastgezet, zullen ze in de plantkuil schommelen. Wortels die niet stevig in contact staan met de grond, kunnen geen vocht en voedingsstoffen opnemen, wat resulteert in afsterven of afsterven van de boom. Controleer, vooral na winderig weer, of de palen nog stevig in de grond zitten en de basis van de stam stevig houden. Het doel van de palen is om de wortels te verankeren. Buigen in de wind, hoger op de stam, is niet per se een probleem als de wortels stevig zijn.

Windbestendigheid

redelijk

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

oneven geveerd

Bloemen

in losse trossen, purperroze

Bodemvochtigheid

kan op droge grond

Grondsoort

weinig eisend

Hoogte

6 – 10 m, klein

Kroon

onregelmatig rond

Oorsprong

Verenigde Staten, 1950

Type-vorm

hoogstam boom

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

platte peulen

Winterhard

redelijk

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei

Windbestendig

matig

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

De Acer rufinerve ook wel de Grijze streepjesbastesdoorn genoemd krijgt een open brede kroon. De bast is groen met grijswitachtige…

Chinese esdoorn

Acer tataricum ginnala
De Acer tataricum subsp. Ginnala, ook wel de Chinese esdoorn genoemd krijgt een spreidende kroon. Hij krijgt prachtige herfstkleuren in…

Noorse esdoorn ‘Columnare’

Acer platanoides 'Columnare'
De acer platanoides columnare krijgt een eivormig/zuilvormige kroon. Geschikt voor smalle oprijlanen of straten. Hij heeft groen blad dat in…

Vederesdoorn

Acer negundo
De magie van de Vederesdoorn De Vederesdoorn (Acer negundo) is een lid van de esdoornfamilie. De boom vindt zijn oorsprong…
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i