• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Valse Christusdoorn

Gleditsia triacanthos 'Sunburst'

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Valse Christusdoorn (Gleditsia triacanthos) wordt al eeuwenlang bewonderd, maar de inheemse soort heeft doornen en zaaddozen die voor grote schoonmaakproblemen zorgen, wat de aantrekkingskracht voor huiseigenaren beperkt. De plantenwetenschap heeft ons echter een aantal peulloze, doornloze cultivars van honingsprinkhanen opgeleverd die veel geschikter zijn voor gebruik in het landschap. Een van deze cultivars is meestal bekend onder de geregistreerde handelsnaam Sunburst. De officiële cultivarnaam is Gleditsia triacanthos. ‘Suncole’ heeft een piramidale vorm en is iets korter dan de inheemse soort en groeit tot ongeveer 12 meter ten opzichte van de 25 meter van de inheemse boom. De peulloze / pitloze eigenschap komt voort uit het feit dat commercieel aangeboden bomen typisch mannelijke cultivars zijn. Valse Christusdoorn is een lid van de Fabaceae-familie (ook bekend als de erwtenfamilie), samen met bekende landschapsplanten zoals lupine en blauwe regen. De samengestelde bladeren zijn varenachtig, hebben een fijne textuur en het vertakkingspatroon is relatief open en luchtig. Het nieuwe gebladerte begint geel, verandert in een nog steeds aantrekkelijk groenachtig geel en wordt in de zomer een duidelijkere lichtgroene tint. Als het tijd is voor de herfstweergave, keren de bladeren terug naar de gele kleur die ze in de lente markeerde. Dit zijn taaie, snelgroeiende bomen die uitdagende stedelijke omstandigheden verdragen, zoals droogte, vervuiling, zout, verdichte grond, hitte en alkalische bodems.

Hoe Sunburst® Locust te kweken

Deze boom heeft weinig beperkingen voor het kweken ervan; de enige plaats waar hij worstelt, is in dichte schaduw. Het is een ideale boom om te planten op locaties waar u gefilterde schaduw wilt in plaats van de diepe schaduw die wordt gecreëerd door veel andere landschapsbomen. Het is een goede keuze voor een gazonboom omdat er veel gefilterd licht doorheen komt zodat er gras onder kan groeien. Houd de boom goed bewaterd en zorg ervoor dat de stam wordt beschermd tegen schade door grasmaaiers en andere gazonuitrusting, aangezien de schors zacht en vatbaar is voor verwondingen. Het is een goed idee om een ring van mulch aan te brengen, zoals versnipperd hout of schors, rond de basis van de boom, omdat dit de maaiers uit de buurt van de stam houdt. Laat de mulch niet in contact komen met de stam, omdat dit de schors kan beschadigen en ziekten en plagen kan introduceren. Pas op dat u geen mulchvulkaan creëert. Honingsprinkhanen zijn enigszins vatbaar voor een verscheidenheid aan insectenplagen, waaronder spintmijten, galmuggen en webwormen. Ongedierte kan worden behandeld met organische sprays en de kans op ernstige problemen is kleiner als u de bomen in goede staat houdt met voldoende water en regelmatig dode en beschadigde takken verwijdert. Volle zon heeft de voorkeur van deze doornloze Christusdoornbomen.

Bodem

De Christusdoornboom is een zeer winterharde boom en kan goed groeien in verschillende grondsoorten. Leem is ideaal, maar de bomen zijn ook behoorlijk tolerant ten opzichte van zand of klei. Deze boom is ook tolerant ten opzichte van zoute bodems. Honingsprinkhanen hebben een matige tolerantie voor overstromingen, droogte en andere ongunstige omstandigheden. Ze gedijen goed in zowel vochtige als droge grond. Bomen moeten worden bewaterd zodra ze zijn geplant en gedurende het eerste jaar wekelijks. Pas de watergift aan op basis van de lokale hoeveelheid regen.

Windbestendigheid

matig

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

enkel- of dubbelgeveerd, nkel- of dubbelgeveerd

Bloemen

geelwit, in kleine trossen

Bodemvochtigheid

kan op droge grond

Grondsoort

stelt geringe eisen

Herfstkleur

geel

Hoogte

6 – 10 m, klein

Kroon

breed piramidaal, open kroon

Type-vorm

hoogstam boom

Verharding

verdraagt verharding

Vruchten

geen, vruchtloze cultivar

Winterhard

goed

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

redelijk

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Drietand esdoorn

Acer buergerianum
Een Acer buergerianum is een Drietandesdoorn. Deze boom krijgt een beetje een open kroon, een luchtige kroon. Het blad is…

Rode Esdoorn ‘October Glory’

Acer rubrum 'October Glory'
De Rode Esdoorn ‘October Glory is een mooie boom, die in de herfst prachtig rode bladeren krijgt. Het lijkt dan…
De Acer rufinerve ook wel de Grijze streepjesbastesdoorn genoemd krijgt een open brede kroon. De bast is groen met grijswitachtige…

Noorse esdoorn ‘Columnare’

Acer platanoides 'Columnare'
De acer platanoides columnare krijgt een eivormig/zuilvormige kroon. Geschikt voor smalle oprijlanen of straten. Hij heeft groen blad dat in…
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i