Haagplanten

17
Lees meer...

Let op: het seizoen om te kluiten is over, het kan zijn dat prijzen niet accuraat zijn.

 

Een haag is het groene decor van uw tuin

Haagplanten worden vooral gebruikt om een afscheiding te maken om of iets af te schermen. Er zijn vele soorten haagplanten. Boomkwekerij Van IJmeren heeft een breed assortiment aan haagplanten. U kun kiezen uit groenblijvende haagplanten zoals de Elaeagnus ebbingei (Olijfwilg - Zilverbes), maar ook de Beukenhaag (Fagus sylvatica). De beukenhaag is het meest populairst en wordt het meest aangeplant in Nederland. In de herfst wordt het blad bruin. In de winter houdt de Fagus sylvatica het blad totdat het weer voorjaar word.

Let op: de meeste haagplanten staan niet ter bezichtiging op onze kwekerij! Een foto kunnen we wel altijd sturen.

Bij grotere aantallen haagplanten is het raadzaam om een offerte op te vragen, we hebben dan vaak staffelkorting.

Haagplanten kopen

Haagplanten zijn bijzonder populair bij veel mensen. Deze planten zijn dan ook ideaal voor het creëren van een afscheiding in uw tuin. Ook kunt u door middel van haagplanten kopen iets afschermen in de tuin. Indien u van plan bent een taxus, een beukenhaag, een klimop of een andere haagplant aan te schaffen, oriënteer u dan eerst goed op de kenmerken van de struik of plant. U zou voor het haagplanten kopen uit te voeren eerst een bezoek kunnen brengen aan onze boomkwekerij. Daarna is haagplanten kopen heel eenvoudig. Dit kan gewoon online.

 

Haagplanten groenblijvend

Haagplanten groenblijvend zijn een echte aanwinst voor uw tuin. Haagplanten die groenblijvend zijn worden ook wel bladhoudende of wintergroene hagen genoemd. In de winter worden veel bomen kaal, maar als u kiest voor haagplanten groenblijvend, kunt u ook in de herfst, de winter en het vroege voorjaar genieten van groen in uw tuin. Haagplanten die groenblijvend zijn, zijn onder andere de taxushaag, de buxushaag, de struikkamperfoelie, de bamboe haag en de zuurbes. Bent u op zoek naar een groenblijvende haag weinig onderhoud, denk dan bijvoorbeeld aan een coniferenhaag. Is het voor u juist van belang dat de haag snel groeit, kies dan een groene laurierhaag. U ziet, er is van alles mogelijk bij het haagplanten kopen. Voor elk wat wils. Voor iedere tuin een oplossing.

 

Groenblijvende haag weinig onderhoud

Naast het voordeel van een groene aanblik gedurende het hele jaar, profiteert u als u kiest voor haagplanten bestellen ook nog van onderhoudsarme planten. U heeft op deze manier een prachtige tuin en het kost u maar weinig tijd om alles in goede staat te houden. Neem als voorbeeld de coniferen. Dit is een groenblijvende haag snelgroeiend en daarnaast ook nog een groenblijvende haag weinig onderhoud. Ook de taxus is een zeer gemakkelijke haagplant. Enorm sterk en voorzien van een bijzondere uitstraling. De taxus kan redelijk hoog worden, dus dit kan prettig zijn wanneer u kiest voor een duidelijke afscheiding. Verder vraagt de taxus weinig onderhoud. Wel is een voedselrijke bodem van belang.

 

Kant en klare haagplanten kopen

U bent er helemaal uit? U wilt één of meer haagplanten kopen? Een groenblijvende haag en snelgroeiend is hierbij een vereiste? Haagplanten bestellen is zeer eenvoudig. Als u gebruik maakt van onze aanplantservice, koopt u eigenlijk een kant- en- klare haag. Er zijn diverse haagplanten te koop en de kwaliteit is uitstekend. Kiest u voor een haag kopen die kant en klaar is met aanplantservice dan kunt u zelf bepalen of u een wat kleinere haag neemt of direct een hele grote. Het is maar net wat het beste past in uw situatie. De hagen kunnen direct worden geplant in uw tuin. U bent overtuigd? U weet zeker dat haagplanten kopen de oplossing is voor uw tuin? U maakt in dat geval een goede keus en kunt het hele jaar genieten van een prachtige groene aanblik.