Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Lei Japanse Liguster

Ligustrum japonicum Leiboom

Maat

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Lei Liguster japonicum ook bekend als de Japanse Liguster of de Wasblad liguster. Het is een er mooi groenblijvend soort. Hierdoor heeft u zomer en winter een natuurlijke afscheiding. De bladeren zijn dik en leerachtig. In juli en augustus verschijnen de pluimen met kleine cremewitte bloemen. Hij bloeit rijkelijk. Daarna komen er purperzwarte bessen in. Plant de boom op een iets beschutte plaats.

 

Geef uw tuin een boost met de lei Japanse liguster of ligustrum japonicum leiboom

Compacte bladgroei en populaire windbreker

 

De ligustrum japonicum leiboom of lei Japanse liguster is een opvallende verschijning in de Nederlandse tuin. De groenblijvende sierboom uit Aziatische landen als Japan en Korea heeft via de Verenigde Staten -van Californië tot Texas- ook Europa veroverd en siert in leivariant menige tuin in ons land. De glanzende bladeren behouden het jaar rond hun olijfgroene kleur. In het voor- en najaar bloeit hij uitbundig met geurende witte bloemenpluimen en donkerblauwe besjes, een feestje voor vogels, insecten en vlinders. De snelgroeiende ligustrum japonicum leiboom of lei Japanse liguster is met zijn compacte bladgroei een populaire windbreker die voor de nodige privacy en beschutting garant staat, zelfs in de wintermaanden. Deze leiboom geeft uw tuin elk seizoen weer een boost en maakt het er heerlijk vertoeven.

 

Tips van onze experts over planten en snoeien

 

Deze sterke leiboom heeft graag ‘droge voeten’ maar gedijt op bijna elke grondsoort, mits geplant in een (half)zonnig, beschut plekje. De ligustrum japonicum leiboom of lei Japanse liguster kan wel tegen de volle zon en is tevens winterhard: hij kan tot min twintig (-20) graden overleven. Omdat de bladgroei en bloei uitbundig is, wordt aangeraden om bij het planten de boom recht op te binden en goed aan te laten wortelen. De experts van Vanijmeren.nl geven u graag tips hoe u dit het beste kunt aanpakken. Ook voor het snoeiwerk kunt u bij ze terecht, al stelt de ligustrum japonicum leiboom of lei Japanse liguster weinig eisen wat dat betreft. Meestal wordt twee keer per jaar gesnoeid om de strakke vorm te behouden: in juli en september. Dan kan de ligustrum japonicum leiboom of lei Japanse liguster ook bij gemest worden en zich zo in kracht herstellen voor de wintermaanden. Als u het vogelbezoek in uw tuin wil stimuleren, is het zaak de eerste snoeibeurt over te slaan.

 

Extra bonuspunten voor thematisch tuinontwerp

 

Deze leiboom kan zowel als een haag als solitair geplant worden. Extra bonuspunten verdient de ligustrum japonicum leiboom of lei Japanse liguster met het feit dat hij zich goed leent voor uiteenlopende thematische tuinontwerpen. Hij past feilloos bij de ‘Feng Shui’-elementen in een Aziatische tuin, maar komt net zo goed tot zijn recht in de winterharde, exotische tuin of een open hof in Romeinse sfeer. Welke soort tuin u ook wil aanleggen, de temperamentvolle ligustrum japonicum leiboom of lei Japanse liguster versterkt het beoogde effect met zijn sierlijke uitstraling en expressieve nuances in blad, bloei en groei. Ook in uw tuin kunt u deze kwaliteiten ten volle benutten. Het is een duurzame investering en oogstrelende aanwinst.

Geschikt voor

tuinen, perken, terras

Blad

groen, groenblijvend

Bloemen

wit

Vruchten

besjes, zwart

Hoogte stam tot leirek

180 cm + 200 cm + 220 cm

Maat leireik

B120 cm x H90 cm, B150 cm x H120 cm

Wintergroen

ja

Type-vorm

Leivorm, Leiboom

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Lei Hulst

Ilex aquifolium Castanaefolia Leiboom
De Ilex aquifolium Castaneifolia is een groenblijvende Leiboom. Deze Hulst krijgt donkergroen blad. Het blad is gestekeld. Er komen onopvallende…
Vanaf 148,50

Grootbladige Portugese Lei Laurier

Prunus lusitanica Leiboom
Geniet het hele jaar door van de grootbladige Portugese Lei Laurier Zoekt u een stijlvolle leiboom die ook in een…
Vanaf 344,80

Lei Reuzenlevensboom

Thuja Plicata Leiboom
Thuja plicata leiboom  De Thuja Plicata is in de volksmond algemeen bekend onder de naam Levensboom. Er zijn veel varianten…
Vanaf 238,70

Lei Olijfwilg ‘Compacta’

Elaeagnus ebbingei "Compacta" Leiboom
Geeft uw tuin een nieuw karakter met de Lei Olijfwilg ‘Compacta’   Wilt u uw tuin nieuw karakter geven? Dan…
Vanaf 351,70
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i