Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Dak Sierpeer

Pyrus calleryana 'Chanticleer' Dakboom

Maat

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Daksierpeer heeft groen blad dat in de herfst mooi verkeurt in gele en rode kleuren. De bloei is uitbundig met witte bloemen. Grondsoort is weinig eisend. Kan op klei-, zand- en kalkrijke grond.

Genieten van de daksierpeer

Een boom met zoveel pluspunten verdient een plekje in uw tuin

De daksierpeer ofwel Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ heeft verrukkelijke, helderwitte bloemen in het voorjaar en prachtig glanzende, groene bladeren gedurende de zomer. Deze bladeren verkleuren in het najaar naar diep geel waarmee de sierwaarde van deze boom nog wordt vergroot. Ook de kleine peren die de daksierpeer produceert gedurende het jaar vergroten de sierwaarde van de daksierpeer. 

De daksierpeer is niet alleen van belang vanwege zijn esthetische kwaliteiten, ook als schaduwbrenger op een terras voldoet deze perenboom prima.
Door een aantal van deze perenbomen langs of in het terras te plaatsen kunt u gedurende de zomermaanden toch heerlijk buiten verblijven, zonder hinder van al te brandende zonnestralen. Geen wonder dan ook dat veel tuinliefhebbers een daksierpeer bestellen bij Van IJmeren voor hun tuin. Een boom met zo veel pluspunten verdient immers een plekje in uw tuin.

Een daksierpeer, ook voor kleinere tuinen

De daksierpeer is een gemakkelijke boom die een voorkeur heeft voor een zonnig plekje in uw tuin. Belangrijk is dat de standplaats niet nat is. Aan natte voeten heeft deze perenboom een hekel en het kan er zelf toe leiden dat de boom een natte winter niet overleeft. Verder wordt een flinke schep mest in het vroege voorjaar gewaardeerd en beloond met extra bloemen en een dik bladerdak. Zeker dit laatste is niet onbelangrijk voor een boom waarvan we vertrouwen op de schaduw onder de bladeren! Door de geringe groeidrang van de boom, is de daksierpeer heel geschikt voor kleinere tuinen waar slechts ruimte is voor een beperkt aantal bomen.

Een topkwaliteit daksierpeer van Van IJmeren

Een daksierpeer kopen doet u natuurlijk bij Van IJmeren in Opheusden. Want bij Van IJmeren weet u zeker dat u een topkwaliteit boom geleverd krijgt. Een boom in topconditie, zonder ziekten en met een mooie wortelkluit. Onze bomen zijn het resultaat van tientallen jaren ervaring met het kweken van bomen.
Een daksierpeer bestellen kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is zeker via onze webshop. Daar kunt u een sierpeer bestellen door eenvoudigweg deze boom te selecteren en dan het gewenste aantal in te voeren. Een daksierpeer kopen wordt nog gemakkelijker als u bij het bestellen gelijk aangeeft dat u wilt dat de daksierpeer bij u wordt bezorgd. Wij nemen dan contact met u op om een geschikt aflevermoment af te spreken. Een sierpeer kopen via de webshop en deze dan zelf op komen halen, behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. 

U kunt ook een sierpeer kopen op onze kwekerij. Als u op zaterdag langs komt, dan nemen we graag de tijd voor u om samen met u een mooi exemplaar uit te zoeken. U kunt dan tegelijk uw sierpeer bestellen om op een later moment op te halen. Hierdoor weet u precies welke boom of bomen u geleverd krijgt en kunt u gelijk tips krijgen voor het poten, onderhoud en snoeien van uw sierpeer.

Blad

ovaal tot breed ovaal

Bodemvochtigheid

kan op natte grond

Grondsoort

weinig eisend

Verharding

verdraagt verharding

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

Type-vorm

dakboom, dakvorm

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dak Prunus

Prunus cerasifera 'Nigra' Dakboom
Met zijn stijlvolle, enkele, zachtroze bloemen tegen de nog bronsgroene bladeren vormt de dakprunus een aanblik van finesse en elegantie. In Japan heeft de kersenbloesem in het voorjaar mythische proporties bereikt, waarbij de weerman in het weerbericht voorspelt op welke dag de kersenbomen gaan bloeien en het hele land in rep en roer is als de voorspelling niet uitkomt. Als u de dakprunus in uw tuin plaatst, zult u deze Japanse obsessie voor prunussen beter begrijpen. Zoveel zuivere schoonheid in een enkele boom is zeldzaam. Na de bloei is het nog niet gedaan met de sierwaarde van de dakprunus. U kunt dan nog de hele zomer en herfst genieten van de elegante eivormige, rode bladeren die een mooie, beschermende schaduw vormen waaronder het ook in de brandende zomerzon heerlijk toeven is. 
Vanaf 124,50

Dak Catalpa ‘Nana’

Catalpa bignonioides 'Nana' Dakboom
De Dak Catalpa 'Nana' is een mooie dakboom geschikt voor elke tuin en terras. Hij krijgt frisgroen blad. Het wordt een mooi compact vol dak. Voor een mooie dak is ons advies de boom ieder jaar terug te snoeien. Hij loopt in het voorjaar weer mooi uit. Geschikt voor vele grondsoorten.
Vanaf 138,00

Dak Sierappel

Malus 'Red Sentinel' Dakboom
De Malus 'Red Sentinel' Dakvorm of de daksierappel krijgt witte bloemen en in het najaar rode sierappeltjes die lang blijven hangen. Geschikt voor kalkrijke klei- en zandgrond. De Malus Red Sentinel: Een schitterende 'rode schildwacht' in uw tuin De daksierappel (Latijnse naam Malus Red 'Sentinel') is een levendige kleine boom, waarvan de witte, sterk geurende bloemen tevoorschijn komen uit een overvloed aan donkerroze knoppen, net zoals het lichtgroene gebladerte zich ontvouwt. Deze boom voelt zich gelukkig in de meeste grondsoorten, inclusief klei. Deze Malus doet het ook goed in stedelijke gebieden en is winterhard. De Malus Red Sentinel zal dan bijvoorbeeld ook uitstekend gedijen in stadstuinen. Dat maakt een sierappel bestellen uitermate aanlokkelijk.
Vanaf 108,80

Dak Moerbei

Morus alba Macrophylla Dakboom
De Morus alba 'Macrophylla' in dakvorm krijgt groot donkergroen blad. De boom krijgt kleine framboosachtige vruchtjes en is geschikt voor een zonnige warme plaats. Geschikt voor alle grondsoorten. Een oosters tintje in uw tuin met een dakmoerbei De moerbei is een boom van stand, een deftige boom en wist u dat deze dankzij de bekende auteur Nicolaas Beets zelfs stevig is verankerd in onze poëzie? Beets verwees naar de toppen van moerbeibomen en dat was geen toeval. In de negentiende eeuw was met name de witte moerbei (morus alba) een populaire boom voor park en plantsoen, geliefd vanwege de exotische herkomst uit Oost Azië, de nog altijd populaire referentie naar de witte moerbei als waardplant voor zijderupsen en vanwege de eetbare vruchten.
Vanaf 146,90
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i