Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Dak Iep

Ulmus glabra 'Camperdownii' Dakboom

Maat

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De dakiep (Ulmus glabra ‘Camperdownii’) is een bladverliezende boom. De bladeren van de dakiep (Ulmus glabra ‘Camperdownii’) zijn groot, ruw en dof groen van kleur. 


De dakiep van Camperdown house

De dakiep ofwel Ulmus glabra ‘camperdownii’ is een bijzondere boom. Anders dan veel andere bomen die we aanbieden in dakvorm, is de dakvorm bij de dakiep in overeenstemming met de natuurlijke, overhangende groeiwijze. De boom is rond 1840 gewonnen in het bos bij Camperdown House, in de buurt van Dundee in Schotland, door de tuinman van het bijbehorende park. Daar is deze nieuwe cultivar spontaan ontstaan. Het oorspronkelijke exemplaar staat er nog steeds en is in die tijd niet hoger dan drie meter geworden. Alle andere exemplaren zijn nakomelingen van deze ene boom. 

 

Door zijn bijzondere groeiwijze vraagt de dakiep minder snoeiwerk dan de meeste andere dakvormige bomen.
Een prachtige solitair voor een bijzondere plek in uw tuin.


Prachtige bladeren

De dakiep is, natuurlijk, vooral herkenbaar aan zijn vorm. Andere kenmerken zijn de grote, groene bladeren. Deze zijn eivormig, licht gekarteld en hebben een ruw oppervlak. Door het ruwe oppervlak reflecteren de bladeren weinig licht, zodat de prachtig groene kleur goed zichtbaar is. De boom vergt niet veel onderhoud: jaarlijks wat mest in de losgewerkte grond tussen de wortels en een kleine gift kalk, meer vraagt de dakiep niet. Qua standplaats is de dakiep tevreden met elke grondsoort en zelfs natte voeten worden, voor een tijdje, zonder probleem geaccepteerd. Belangrijk voor de gezondheid van de dakiep is een sterk wortelstelsel en doordat de boom vrij oppervlakkig wortelt, gedijt de boom minder goed op een betegeld terras. De wortels van de dakiep combineren daarom ook niet goed met volledige bestrating rond de boom. Dat maakt deze boom perfect geschikt als aandachttrekkende solitair in kleinere tuinen. De bijzondere groeiwijze en de prachtige bladeren vormen dan een schitterend plaatje en het is geen wonder dat veel mensen een dakiep bestellen voor in hun tuin.


Het plezier van de aanschaf van een dakiep

Een dakiep bestellen doet u natuurlijk bij Van IJmeren, de leverancier van kwaliteitsbomen uit Opheusden. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het kweken van kwalitatief uitstekende dakvorm bomen. We leveren sterke bomen die jaren meegaan. Een dakiep kopen bij Van IJmeren kan op verschillende manieren. Zo kunt u een dak iep bestellen via onze webshop. Dan geeft u daarbij op hoe de levering plaats moet vinden. U kunt uw dakiep zelf ophalen op onze kwekerij, maar u kunt ook aangeven dat de dakiep bij u thuis moet worden afgeleverd. Dan nemen we contact met u op om een geschikt moment af te spreken. Een dak iep kopen was nog nooit zo gemakkelijk. U kunt ook uw dak iep bestellen direct op onze kwekerij. Op zaterdag zijn wij geopenmd. Dan bent u van harte welkom. Wilt u op een ander moment uw dakiep kopen, dan kunt u telefonisch een afspraak maken. Dan kunt u niet alleen een dak iep kopen, maar ook alles te weten komen over hoe u een dakiep lang gezond kunt houden. Zo maakt u van het dak iep kopen een leuk bezoek aan onze kwekerij.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

breed omgekeerd eirond

Bloemen

in dichte bundels op korte stelen

Grondsoort

vochtig en luchtig

Herfstkleur

geel

Oorsprong

Schotland, 1850

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

platte gevleugelde nootjes

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

Type-vorm

dakboom, dakvorm

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dak Sierappel

Malus 'Red Sentinel' Dakboom
De Malus 'Red Sentinel' Dakvorm of de daksierappel krijgt witte bloemen en in het najaar rode sierappeltjes die lang blijven hangen. Geschikt voor kalkrijke klei- en zandgrond. De Malus Red Sentinel: Een schitterende 'rode schildwacht' in uw tuin De daksierappel (Latijnse naam Malus Red 'Sentinel') is een levendige kleine boom, waarvan de witte, sterk geurende bloemen tevoorschijn komen uit een overvloed aan donkerroze knoppen, net zoals het lichtgroene gebladerte zich ontvouwt. Deze boom voelt zich gelukkig in de meeste grondsoorten, inclusief klei. Deze Malus doet het ook goed in stedelijke gebieden en is winterhard. De Malus Red Sentinel zal dan bijvoorbeeld ook uitstekend gedijen in stadstuinen. Dat maakt een sierappel bestellen uitermate aanlokkelijk.
Vanaf 108,80

Dak Sierkers

Prunus 'Umineko' Dakboom
De Sierkers "Prunus Umineko"is een mooie boom geschikt voor dakboom. In april bloeit de boom uitbundig met witte bloemen. Het is echt een mooie sierboom in iedere tuin, en ook gelijk te gebruiken als mooie bescherming tegen zon of te gebruiken om meer privacy hoeken te creeëren. Ook zeer geschikt in de kleinere tuinen. Kan tegen alle grondsoorten. Maar niet te nat.
Vanaf 95,80

Dak Bolamberboom

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' Dakboom
De Dak Bolamberboom is een hele mooie variant van de Dakamberboom. Hij blijft compact in de groei. Verder is het een schone boom, zonder ziekteverschijnselen. In de herfst heeft deze Dak Bolamberboom een meerwaarde door zijn hele mooi rood/geel/purpere herfstkleuren.
Vanaf 211,00

Dak Meidoorn

Crataegus media 'Paul Scarlet' Dakboom
De Dak Meidoorn, de Crataegus Laevigata 'paul's Scarlet', ook wel de rode meidoorn genoemd, is een rijkbloeiende dakboom met donkergroene eivormige bladeren. In het voorjaar zit de hele boom in de roze/rode bloemen. Op de takken zitten doornen van 2,5 CM lang en zijn erg scherp. Geschikt voor zandgrond.
Vanaf 164,50
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i