• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Dak Iep

Ulmus glabra 'Camperdownii' Dakboom

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De dakiep (Ulmus glabra ‘Camperdownii’) is een bladverliezende boom. De bladeren van de dakiep (Ulmus glabra ‘Camperdownii’) zijn groot, ruw en dof groen van kleur. 


De dakiep van Camperdown house

De dakiep ofwel Ulmus glabra ‘camperdownii’ is een bijzondere boom. Anders dan veel andere bomen die we aanbieden in dakvorm, is de dakvorm bij de dakiep in overeenstemming met de natuurlijke, overhangende groeiwijze. De boom is rond 1840 gewonnen in het bos bij Camperdown House, in de buurt van Dundee in Schotland, door de tuinman van het bijbehorende park. Daar is deze nieuwe cultivar spontaan ontstaan. Het oorspronkelijke exemplaar staat er nog steeds en is in die tijd niet hoger dan drie meter geworden. Alle andere exemplaren zijn nakomelingen van deze ene boom. 

 

Door zijn bijzondere groeiwijze vraagt de dakiep minder snoeiwerk dan de meeste andere dakvormige bomen.
Een prachtige solitair voor een bijzondere plek in uw tuin.


Prachtige bladeren

De dakiep is, natuurlijk, vooral herkenbaar aan zijn vorm. Andere kenmerken zijn de grote, groene bladeren. Deze zijn eivormig, licht gekarteld en hebben een ruw oppervlak. Door het ruwe oppervlak reflecteren de bladeren weinig licht, zodat de prachtig groene kleur goed zichtbaar is. De boom vergt niet veel onderhoud: jaarlijks wat mest in de losgewerkte grond tussen de wortels en een kleine gift kalk, meer vraagt de dakiep niet. Qua standplaats is de dakiep tevreden met elke grondsoort en zelfs natte voeten worden, voor een tijdje, zonder probleem geaccepteerd. Belangrijk voor de gezondheid van de dakiep is een sterk wortelstelsel en doordat de boom vrij oppervlakkig wortelt, gedijt de boom minder goed op een betegeld terras. De wortels van de dakiep combineren daarom ook niet goed met volledige bestrating rond de boom. Dat maakt deze boom perfect geschikt als aandachttrekkende solitair in kleinere tuinen. De bijzondere groeiwijze en de prachtige bladeren vormen dan een schitterend plaatje en het is geen wonder dat veel mensen een dakiep bestellen voor in hun tuin.


Het plezier van de aanschaf van een dakiep

Een dakiep bestellen doet u natuurlijk bij Van IJmeren, de leverancier van kwaliteitsbomen uit Opheusden. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het kweken van kwalitatief uitstekende dakvorm bomen. We leveren sterke bomen die jaren meegaan. Een dakiep kopen bij Van IJmeren kan op verschillende manieren. Zo kunt u een dak iep bestellen via onze webshop. Dan geeft u daarbij op hoe de levering plaats moet vinden. U kunt uw dakiep zelf ophalen op onze kwekerij, maar u kunt ook aangeven dat de dakiep bij u thuis moet worden afgeleverd. Dan nemen we contact met u op om een geschikt moment af te spreken. Een dak iep kopen was nog nooit zo gemakkelijk. U kunt ook uw dak iep bestellen direct op onze kwekerij. Op zaterdag zijn wij geopenmd. Dan bent u van harte welkom. Wilt u op een ander moment uw dakiep kopen, dan kunt u telefonisch een afspraak maken. Dan kunt u niet alleen een dak iep kopen, maar ook alles te weten komen over hoe u een dakiep lang gezond kunt houden. Zo maakt u van het dak iep kopen een leuk bezoek aan onze kwekerij.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

breed omgekeerd eirond

Bloemen

in dichte bundels op korte stelen

Grondsoort

vochtig en luchtig

Herfstkleur

geel

Oorsprong

Schotland, 1850

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

platte gevleugelde nootjes

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

Type-vorm

dakboom, dakvorm

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dakplataan ‘Alphens Globe’

Platanus hispanica 'Alphens Globe' Dakboom
Een dakplataan zoals de Alphens Globe heeft kleiner en compacter blad dan de gewone plataan. Schors en takken hebben een…
Vanaf 150,10

Dak Japanse Notenboom

Ginkgo biloba Dakboom
De Ginkgo biloba Leiboom is een bladverliezende boom, ook wel de japanse notenboom genoemd. Krijgt frisgroen blad. Het blad heeft…
Vanaf 202,70

Dak Sierkers

Prunus serrulata 'Kanzan' Dakboom
De Prunus serrulata ‘Kanzan’ Dakvorm of de Dak Sierkers heeft donkergroen blad dat in de herfst geel tot oranje kleurt.…
Vanaf 95,80

Dak Oosterse Plataan

Platanus orientalis 'Digitata' Dakboom
Deze Dakplataan is van de variant Platanus orientalis ‘Digitata’. Ook wel de Oosterse Plataan genoemd. De bast is geel en…
Vanaf 161,80
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i