• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Dak Tulpenboom

Liriodendron tulipifera Dakboom

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Liriodendron tulipifera Dakvorm, ook wel de Amerikaanse daktulpenboom genoemd is een snelgroeiende boom. De boom heeft groen blad en krijgt gele tulpvormige bloemen. Geschikt voor alle grondsoorten.

Prachtige daktulpenboom voor liefhebbers van grote, statige bomen

De daktulpenboom (Latijnse naam Liriodendron tulipifera), gewoonlijk ook wel de tulpenboom of gele populier genoemd, is een grote, statige, bladverliezende boom met een piramidale tot brede conische groeiwijze. De daktulpenboom is een zeer grote schaduw- of gazonboom voor grote tuinen of landschappen. Als u op zoek bent naar een prachtige boom die snel groeit en niet veel last heeft van plagen, dan is uw zoektocht voorbij. Van een daktulpenboom zult u jarenlang plezier hebben.

 


Tulpachtige bloemen

 

Stammen van volwassen bomen kunnen uiteindelijk zelfs een diameter van 4-6 m bereiken, meestal stijgend kolomachtig met een afwezigheid van een lagere vertakking. De boom heeft zijn naam verkregen vanwege zijn kopvormige, tulpachtige bloemen die in de lente bloeien. Mensen die een tulpenboom kopen, zullen na verloop van tijd merken dat de bloemen geel zijn, met een oranje band aan de basis van elk bloemblad. Hoewel de bloemen ongeveer 5 cm lang zijn, kunnen ze onopgemerkt blijven aan de grote bomen, omdat de bloemen verschijnen nadat de bladeren volledig zijn ontwikkeld. Soms worden de bloemen voor het eerst opgemerkt wanneer de aantrekkelijke bloembladen onder de boom beginnen te vallen. De bloemen worden gevolgd door droog, geschubd, langwerpig, kegelvormig bruin fruit, elk met talloze gevleugelde zaden. De vierlobbige felgroene bladeren (tot 20 cm breed) worden goudgeel in de herfst. Je kunt erover twisten of de ‘tulpen’ in de naam van de boom betrekking hebben op de contouren van de bladeren of de bekervormige bloemen. Maar beide hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de fantasierijke naam die vroege kolonisten aan deze boom hebben gegeven. In ieder geval is de tulpenboom vandaag de dag nog steeds geliefd om zijn schoonheid.

Prachtige Amerikaanse staatsboom

Deze prachtige boom staat bekend als de staatsboom van Kentucky, Indiana en Tennessee in de Verenigde Staten van Amerika. Een tulpenboom kopen verzekert u van een net zo statige pracht in uw tuin of landgoed, met de hoogste kwaliteit oostelijke hardhout. Het hout wordt onder meer gebruikt voor meubels, multiplex, scheepsbouw, papierpulp en algemeen timmerhout. Inheemse Amerikanen maakten kano’s van tulpenboomstammen. Deze boom biedt voor veel dieren voedsel in vele vormen. Tuliptree zaden, die rijpen in de zomer en doorzetten in de winter, bieden voedsel voor zowel vogels als zoogdieren, waaronder vinken, kardinalen, kwartels, muizen, rode eekhoorns, grijze eekhoorns en konijnen. Enthousiast?

Makkelijk een tulpenboom bestellen

De daktulpenboom wordt het best gekweekt in vochtige, organisch rijke, goed doorlatende grond in de volle zon, maar verdraagt ook halfschaduw. Deze boom is een snelle groeier wanneer de omstandigheden goed zijn. Er zijn geen ernstige insecten- of ziekteproblemen bekend bij deze boom.
Bij Boomkwekerij van Ijmeren bestelt u eenvoudig via de shop, via mail of telefonisch. Uiteraard bent u ook van harte welkom op onze kwekerij.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

4-lobbig, groen

Bloemen

tulpvormig, groen met geel en oranje

Bodemvochtigheid

bestand tegen korte overstroming

Grondsoort

voedzaam en vochthoudend

Herfstkleur

geel

Type-vorm

dakboom, dakvorm

Verharding

verdraagt verharding

Vruchten

kegelvormige vruchten

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dak Oosterse Plataan

Platanus orientalis 'Digitata' Dakboom
Deze Dakplataan is van de variant Platanus orientalis ‘Digitata’. Ook wel de Oosterse Plataan genoemd. De bast is geel en…

Dak Amberboom

Liquidambar styraciflua Dakboom
Bent u op zoek naar een mooie blikvanger voor in uw tuin? Een boom die niet alleen in de zomer,…

Dak Bolamberboom

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' Dakboom
De Dak Bolamberboom is een hele mooie variant van de Dakamberboom. Hij blijft compact in de groei. Verder is het…

Dak Roodbladige Treursierappel

Malus 'Royal Beauty' Dakboom
De Malus Royal Beauty Dakboom geeft naast zijn sierappels ook een prachtig veelkleurig blad. Het is een rijk bloeiende Bloesemboom.Ook…
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i