Fruitbomen

Fruitbomen algemeen

Bij Boomkwekerij van IJmeren kunt online fruibomen kopen zoals appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen. Elke fruitboom heeft zo zijn eigen kenmerken. Elke fruitboom heeft ook zijn eigen eigenschappen, waardoor de boom qua karakter afwijkt van de andere boom. Toch zijn er veel overeenkomsten tussen de verschillende fruitbomen, bijvoorbeeld het snoeien van de fruitbomen. Onze fruitbomen zijn opgedeeld in de volgende categorieën:

 

Appelboom - Malus domestica

Appelbomen zijn er in vele duizenden soorten. Appels worden door heel de wereld gegeten. In het voorjaar geven de bomen prachtige roze witte bloemen. In de herfst zijn de welbekende vruchten rijp en kunnen dan geplukt worden. Onder de appelbomen zijn weer heel veer soorten appelbomen. Bij Van IJmeren kun u deze soorten bekijken. 

Perenboom - Pyrus

De peer bloeit al vroeg in het voorjaar. De perenboom heeft een karaktervolle stam en kroon zijn reden genoeg voor het plaatsen van een perenboom. De vrucht kan gegeten worden, maar hierbij dient wel een onderscheid te worden gemaakt tussen de handpeer en stoofpeer. De stoofpeer is alleen na lang koken eetbaar, terwijl de handpeer in rijpe vorm al erg sappig is.

Kersenboom - Prunus Avium

kersenbomen zijn geliefd bij veel mensen. Vanwege de schitterende roze bloesem is het ook een mooie boom voor uw tuin. Geënte soorten hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Niet langer is het voor de bomen modig groot te zijn voordat ze vrucht geven.

Pruimenboom - Prunus Domestica

De pruimenboom behoort tot dezelfde familie als de kersenboom. de pruimen kunnen vanaf eind juli geplukt worden, maar trekken wel erg veel vogels aan.
De bekende soorten die het erg goed doen zijn: Opal, Jubileum, Victoria en de Bleue de Belgique