Appelbomen

Appelboom

Oude Appelboom Elstar
Appelboom
Mooie Laagstam Elstar appelbomen van ongeveer 15 jaar oud. Ze zijn zelfbestuivend en erg vruchtdragend. Oude fruitbomen online kopen / bestellen
€ 95,00 - € 95,00
Bestel

Appelboom (Bloemeezoet)

Malus Bloemeezoet
Appelboom (Bloemeezoet)
De Malus Bloemeezoet is een saprijke zoete appel. Hij is geschikt om te drogen, maar kan ook als handappel gebruikt worden. Goede bestuiver voor veel rassen. Pluktijd sept./okt. Appelboom
€ 22,50 - € 92,50
Bestel

Appelboom (Elstar)

Malus Elstar
Appelboom (Elstar)
De Malus Bloemeezoet is een saprijke zoete appel. Hij is geschikt om te drogen, maar kan ook als handappel gebruikt worden. Goede bestuiver voor veel rassen. Pluktijd sept./okt. Appelboom
€ 22,50 - € 92,50
Bestel

Appelboom (Glorie van Holland)

Malus Glorie van Holland
Appelboom (Glorie van Holland)
De Malus "Evereste" in een kleine boom die op jonge leeftijd wat smaller groeit en op latere leeftijd breder groeit. In het voorjaar komen er witte bloemen in en in de loop van de zomer groeien er vruchtjes aan met een orangjerode kleur die tot januari kunnen blijven hangen.
€ 22,50 - € 92,50
Bestel

Appelboom (Golden Delicious)

Malus Golden Delicious
Appelboom (Golden Delicious)
De Malus Glorie van Holland is een zeer sappige appel en zachtzuur van smaak. Hij is niet zelfbestuivend. Pluktijd September. Wordt bestoven door Groninger Kroon, Lunterse Pippeling en Present van England. Die staan niet op onze webshop, maar kunnen we ook leveren.
€ 22,50 - € 92,50
Bestel

Appelboom (Jonagold)

Malus Jonagold
Appelboom (Jonagold)
De Jonagold appelboom is een goede vruchtdragende appelboom. De appels hebben een roodachtige kleur en zijn zoetzuur van smaak. Het is een lekkere handappel.
€ 22,50 - € 92,50
Bestel

Goudreinette

Malus Rode Boskoop
Goudreinette
De Malus 'Red Sentinel' Leivorm krijgt witte bloemen en in het najaar rode sierappeltjes die lang blijven hangen. Geschikt voor kalkrijke klei- en zandgrond. Leiboom online kopen / bestellen.
€ 22,50 - € 92,50
Bestel

Appelboom kopen

De appelboom is een hele bekende fruitboom. Er zijn vele soorten appelbomen in verschillende maten en natuurlijk ook in smaak. Er zijn zoete appels zoals de Malus domestica 'Bloemeezoet' maar ook een friszure zoals de Malus domestica 'Elstar'. Bij Boomkwekerij Van IJmeren kunt online appelbomen bestellen. Van IJmeren heeft ook oude appelbomen van 15 jaar oud. Kijk op de Webshop voor de prijzen.


Algemene informatie over appelbomen

Onder de fruitbomen is de appelboom zeer populair in ons land. Dit is niet verrassend, want er zijn vele variaties van de appelboom verkrijgbaar en de appelboom gedijt goed in ons land. Er is niet te spreken van slechts één soort appelboom, er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten. Zo onderscheiden we de hoogstamboom, halfstamboom en laagstamboom. De bomen verschillen in grootte, breedte, oogstseizoen, soort appel en intensiviteit bij onderhoud. Wilt u appelbomen kopen of appelbomen bestellen of een appelboom verzorgen dan kunt u het beste eerste informatie inwinnen over het type appelboom dat past bij uw voorkeuren en uw tuin.

 

Soorten Appelbomen

Er zijn verschillende soorten appelbomen te onderscheiden en als u besluit over te gaan tot appelbomen kopen dan is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van uw wensen en de eigenschappen van de verschillende appelbomen. Welke appelboom u in uw tuin wilt planten is afhankelijk van de ruimte die u beschikbaar heeft, het seizoen waarin u de appels wilt oogsten en het type appel waar u de voorkeur aan geeft. Tevens is het van belang of de boom zelfbestuivend is of een andere boom nodig heeft voor bestuiving. De specificaties over deze eigenschappen van de bomen vindt u bij de informatie van het assortiment van Van IJmeren.

Veel mensen die appelbomen kopen kiezen voor een populair soort appel, zoals de Jonagold, Elstar of Golden Delicious. De appels verschillen in smaak en oogstseizoen. Zo is de Malus Jonagold een zoetzure appel die ook uitstekend geschikt is als moesappel, terwijl de Malus Elstar een friszure appel is. Ook is het formaat en het soort boom iets om rekening mee te houden. De wat ouderwetse appelboomrassen, zoals de Goudreinette, worden al snel erg breed en hoog waardoor deze bomen minder geschikt zijn voor in een kleine tuin. Een appelboom Elstar is een laagstamboom en wordt minder groot. In het assortiment wordt informatie gegeven over het type boom en kunt u zelf selecteren of u de voorkeur geeft voor een hoogstam of laagstam waar mogelijk.

Een appelboom verzorgen vereist ook enige kennis en is afhankelijk van het type boom en het type appel. Het verzorgen van hoogstambomen is wat intensiever en vereist een ladder terwijl de laagstambomen beter toegankelijk zijn voor het onderhoud. Houd u dus vooral ook rekening met de beschikbare tijd die u heeft voor de verzorging voor u overgaat tot appelbomen kopen.

 

Appelbomen kopen bij Van IJmeren

Als u overgaat tot appelbomen kopen bij Van IJmeren dan heeft u in de webshop een uitgebreide keuze uit diverse soorten. Of u nu kiest voor de appelboom Elstar, de appelboom Golden Delicious of de appelboom Jonagold: bij Van IJmeren kunt u de appelbomen bestellen. Wilt u de appelbomen kopen dat kunt u in de webshop de bomen, de maat en de hoeveelheid selecteren die u wilt aanschaffen. De bomen zijn direct af te halen of snel te bezorgen zodat u snel kunt genieten van uw eigen appelbomen.