Appelbomen

7
Lees meer...

Appelboom kopen

Let op: fruitbomen zijn op het moment erg schaars, het kan zijn dat sommige soorten niet leverbaar zijn. Wij nemen dan contact met u op. 

 

De appelboom is een hele bekende fruitboom. Er zijn vele soorten appelbomen in verschillende maten en natuurlijk ook in smaak. Er zijn zoete appels zoals de Malus domestica 'Bloemeezoet' maar ook een friszure zoals de Malus domestica 'Elstar'. Bij Boomkwekerij Van IJmeren kunt online appelbomen bestellen. Van IJmeren heeft ook oude appelbomen van 15 jaar oud. Kijk op de Webshop voor de prijzen.

 

Algemene informatie over appelbomen

Onder de fruitbomen is de appelboom zeer populair in ons land. Dit is niet verrassend, want er zijn vele variaties van de appelboom verkrijgbaar en de appelboom gedijt goed in ons land. Er is niet te spreken van slechts één soort appelboom, er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten. Zo onderscheiden we de hoogstamboom, halfstamboom en laagstamboom. De bomen verschillen in grootte, breedte, oogstseizoen, soort appel en intensiviteit bij onderhoud. Wilt u appelbomen kopen of appelbomen bestellen of een appelboom verzorgen dan kunt u het beste eerste informatie inwinnen over het type appelboom dat past bij uw voorkeuren en uw tuin.

 

Soorten Appelbomen

Er zijn verschillende soorten appelbomen te onderscheiden en als u besluit over te gaan tot appelbomen kopen dan is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van uw wensen en de eigenschappen van de verschillende appelbomen. Welke appelboom u in uw tuin wilt planten is afhankelijk van de ruimte die u beschikbaar heeft, het seizoen waarin u de appels wilt oogsten en het type appel waar u de voorkeur aan geeft. Tevens is het van belang of de boom zelfbestuivend is of een andere boom nodig heeft voor bestuiving. De specificaties over deze eigenschappen van de bomen vindt u bij de informatie van het assortiment van Van IJmeren.

Veel mensen die appelbomen kopen kiezen voor een populair soort appel, zoals de Jonagold, Elstar of Golden Delicious. De appels verschillen in smaak en oogstseizoen. Zo is de Malus Jonagold een zoetzure appel die ook uitstekend geschikt is als moesappel, terwijl de Malus Elstar een friszure appel is. Ook is het formaat en het soort boom iets om rekening mee te houden. De wat ouderwetse appelboomrassen, zoals de Goudreinette, worden al snel erg breed en hoog waardoor deze bomen minder geschikt zijn voor in een kleine tuin. Een appelboom Elstar is een laagstamboom en wordt minder groot. In het assortiment wordt informatie gegeven over het type boom en kunt u zelf selecteren of u de voorkeur geeft voor een hoogstam of laagstam waar mogelijk.

Een appelboom verzorgen vereist ook enige kennis en is afhankelijk van het type boom en het type appel. Het verzorgen van hoogstambomen is wat intensiever en vereist een ladder terwijl de laagstambomen beter toegankelijk zijn voor het onderhoud. Houd u dus vooral ook rekening met de beschikbare tijd die u heeft voor de verzorging voor u overgaat tot appelbomen kopen.

 

Appelbomen kopen bij Van IJmeren

Als u overgaat tot appelbomen kopen bij Van IJmeren dan heeft u in de webshop een uitgebreide keuze uit diverse soorten. Of u nu kiest voor de appelboom Elstar, de appelboom Golden Delicious of de appelboom Jonagold: bij Van IJmeren kunt u de appelbomen bestellen. Wilt u de appelbomen kopen dat kunt u in de webshop de bomen, de maat en de hoeveelheid selecteren die u wilt aanschaffen. De bomen zijn direct af te halen of snel te bezorgen zodat u snel kunt genieten van uw eigen appelbomen.