• https://www.vanijmeren.nl/
  • https://www.vanijmeren.com/
  • https://www.vanijmeren.fr/

Zoete Kers ‘Schneiders’ Späte ‘Knorpelkirsche’

Prunus avium 'Schneiders' Späte 'Knorpelkirsche'
De Prunus avium ‘Schneiders’ Späte ‘Knorpelkirsche’, ook wel de Zoete Kers genoemd. Ongeveer in April bloeit er witte bloesem in.…
Vanaf 76,95

Oude Kers ‘Biggareau Burlat’

Prunus avium 'Biggareau Burlat' Solitair
De Oude Kers ‘Biggareau Burlat’ is een sappige zoete kers met een mooie glans. Ze zijn niet zelfbestuivend. Pluktijd is…
319,50

Oude Kers ‘Kordia’

Prunus avium 'Kordia' Solitair
De Oude Kers ‘Kordia’ is een lekkere zoete kers die zelfbestuivend is . Deze boom bloeit in april met witte…
Vanaf 119,50

Oude Kers ‘Lapins’

Prunus avium 'Lapins' Solitair
De Oude Kers ‘Lapins’ is een lekkere zoete kers die zelfbestuivend is . Deze boom bloeit in april met witte…
279,50

Zoete Kers ‘Annabella’

Prunus avium 'Annabella'
De Annabella kers is een donkerrode vrucht. Vrij groot van formaat, en heeft een goede smaak. Hij moet bestoven worden…
Vanaf 36,95

Zoete Kers ‘Bigarreau Burlat’

Prunus avium 'Bigarreau Burlat'
De Zoete Kers ‘Bigarreau Burlat’ is een sappige, zoete kers. De pluktijd is rond halverwege juli. De boom bloeit eind…
Vanaf 36,95

Zoete Kers ‘Castor’

Prunus avium 'Castor'
De Castor kers is een grote vrucht met een zoete smaak. Hij is zelfbestuivend. Pluktijd is half juli. Kersenboom
Vanaf 36,95

Zoete Kers ‘Kordia’

Prunus avium 'Kordia'
De Kordia kers is een grote donkerrode vrucht met een zoete smaak. Hij is zelfbestuivend. De pluktijd is half juli.…
Vanaf 36,95

Zoete Kers ‘Lapins’

Prunus avium 'Lapins'
De Lapins kers is een sappige zoete kers met een mooie glans. Ze zijn zelfbestuivend. Pluktijd is half juli. Kersenboom
Vanaf 36,95

Zoete Kers ‘Van’

Prunus avium 'Van'
De Van kers is is een zoete kers. Ze zijn zelfbestuivend. Pluktijd begin juli. Kersenboom
Vanaf 36,95

Zoete Kers ‘Varikse Zwarte’

Prunus avium 'Varikse Zwarte'
De Varikse Zwarte Kers is een zoete kers. Erg donker van kleur. Het is een echte Hollandse kers. Hij bestuifd…
Vanaf 36,95

De lekkerste kersen uit eigen tuin

Kersenbomen kopen hoeft u tegenwoordig niet meer in een fysieke winkel te doen. Online kunt u gemakkelijk en snel uw kersenboom bestellen. Kersenbomen zijn er in verschillende soorten en maten. De smaak van de kersen verschillen ook, het is daarom belangrijk om een kersenboom te kiezen het beste bij uw wensen past. Kersenbomen bestellen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Kersen

Kersen hebben een steenachtige pit en behoren tot de steenvruchten. De meeste kersen hebben een dieprode kleur, maar er zijn ook gele of oranjegele kersen. De smaken verschillen ook, van zuur tot zoet. Zoete kersen worden vaak direct gegeten of verwerkt in zoete lekkernijen. De zure kers wordt vaak industrieel verwerkt, zoals in dranken. De meeste kersen die je hier vindt in de supermarkt zijn geïmporteerd uit andere landen, vooral uit Griekenland komen veel kersen. In Nederland worden ook kersen geteeld, met name in de Betuwe. Deze kersen worden in de lente en zomer verkocht.

Soorten kersenbomen

Niet elke kersenboom heeft dezelfde soort afmetingen en geeft dezelfde soort kersen. In onze webshop kunt u zes verschillende kersenbomen kopen. Hieronder leest u een korte beschrijving van de soorten in ons assortiment, zodat de juiste kersenboom bestellen gemakkelijk is.

Annabella

De Annabella kers is een zoete, grote donkerrode kers. De kers heeft een intense smaak. De kersenboom moet bestoven worden door onder andere een Van of een Varikse Zwarte.

Castor

De Castor kers heeft een donkerrode kleur die vrij groot is. De kersenboom staat bekend als een vrij gemakkelijk te onderhouden ras. De boom is zelfbestuivend, dat houdt in dat er geen bestuivers nodig zijn om vruchten te kunnen leveren.

Kordia

De Kordia is een grote, donkere kers. Het is een makkelijke zelfbestuivende boom met een goed aroma. Een kruisbestuiving met een andere kersenboom wordt aangeraden, dat komt de smaak nog meer ten goede.

Lapins

Eén van de meest bekende kersen is de Lapins, een donkere, sappige en zoete kers. De Lapins is een kruising van de Stella en de Van, dat een combinatie is van het beste van beide rassen: zelfbestuivend en donkere, grote vruchten. Het is niet noodzakelijk om deze boom samen met andere kersenbomen kopen.

Van

De Van is een donkerrode, zoetige kers. Dit ras is populair in Nederland vanwege de goede smaak. De boom is zelfbestuivend. Twijfelt u over welke soorten kersenbomen kopen? Met de Van zit u altijd goed.

Varikse Zwarte

De naam van de Varikse Zwarte verklapt het al, de kers heeft een bijna zwarte kleur. Deze kers is van Nederlandse afkomst. De boom heeft een bestuiver nodig en kan ook goed ingezet worden als een bestuiver van kersenbomen. Deze kersenboom kunt u daarom het beste met andere kersenbomen kopen.

Hoe plant ik een kersenboom?

Bij een kersenboom kopen is het belangrijk dat hij direct na aankomst onmiddellijk geplant wordt. Eventueel kan de boom eerst op een tijdelijke plaats gezet worden door het in te kuilen. Het te lang laten liggen van een boom kan namelijk de wortels beschadigen door wind en indroging.

Bij het planten moet een plantgat gemaakt worden met een diepte dat minimaal 1,5 zo diep is en 2 keer zo breed. Voorzie het plantgat van goede compost en een matig verteerde stalmest. Zorg ervoor dat er een goede watergift is tijdens de aanplant, zodat de grond goed tussen de wortels kan spoelen. De eerste dagen na de beplanting is het belangrijk om kersenboom extra water te geven.

Kersenboom kopen

Van IJmeren boomkwekerij is gespecialiseerd in het opkweken en vormen van bomen. Kersenbomen bestellen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. De bomen kunnen in overleg worden opgehaald of thuis worden afgeleverd. Kersenbomen kopen kan in verschillende maten, van struik tot halfstam en hoogstam. Al onze bomen in het assortiment zijn van hoge kwaliteit. Kersenbomen kopen bij Boomkwekerij Van IJmeren garandeert u van een sterke boom die uitgroeit tot een prachtig geheel.

  • 9/10 (1600+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
  • Bezoek de kwekerij!
  • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i