Pruimenbomen

Lees meer...

Algemene informatie over pruimenbomen

Pruimenbomen zijn bekend om zijn vele vruchten die ze kunnen hebben. De pruim is een heerlijk fruit die veel mensen vers opeten, maar het kan ook goed gebruikt worden in gebak of jam. Bij Boomkwekerij Van IJmeren kunt u een pruimenboom kopen van goede kwaliteit voor een lage prijs. 


Pruimenbomen zijn zeer geliefd in ons land omdat ze eenvoudig in onderhoud zijn en veel opbrengst bieden. De smakelijke vruchten kunnen uit de hand worden gegeten, maar kunnen ook worden verwerkt tot heerlijke jam of diverse soorten gebak. Je kunt zelf een pruimenboom kopen en profiteren van de rijke opbrengst van deze boom, maar er zijn zeker wel een aantal factoren waar je rekening mee zou moeten houden voor je overgaat tot een aankoop. Denk hierbij aan de grootte van de boom, de smaak van de vrucht, de ziekteresistentie, de opbrengst en de bestuiving.

 

Soorten pruimenbomen

In het assortiment van Van IJmeren vind u diverse soorten pruimenbomen. Bij Van IJmeren kunt u pruimenbomen bestellen van de volgende soorten: de Betuwe Kwets, de Victoria Pruim, de Zoete Pruim (Dubbel Boerenwitte), de Zoete Pruim (Opal), de Zoete Pruim (Reine Claude Verte) en de Zoete Pruim (Reine Claude d'Oullins).

Bij een pruimenboom bestellen voor uw tuin zult u rekening moeten houden met een aantal zaken. Zo verschillen de bomen onderling in pluktijd, bestuiving, ziekteresistentie en type pruim. Tevens zult u voor overgaat tot pruimenbomen bestellen moeten bepalen welk formaat pruimenboom past bij uw tuin. U kunt bij Van IJmeren een pruimenboom kopen van diverse formaten, zoals een struik, halfstam, hoogstam en ook met kluit. Enkele pruimenbomen zijn zelfbestuivend, zoals de Betuwse Kwets, de Victoria pruim, de Dubbel Boerenwitte en de Opal pruim, maar sommige soorten zijn afhankelijk van nabijgelegen bomen voor de bestuiving. Bij Van IJmeren vindt u echter enkel zelfbestuivende bomen. Bij Van IJmeren kunt u bomen kopen die vruchten afgeven op verschillende momenten in het jaar. Zo kunt u kiezen voor een vroege of een late oogst.

 

Pruimenbomen onderhouden

Pruimenbomen zijn relatief makkelijk in het onderhoud, al zijn er wel wat onderlinge verschillen per ras. Zo heeft de Victoria pruim nog wel eens de neiging meer vruchten te produceren dan de boom aankan dus loont het om de vruchtgroei uit te dunnen gedurende het jaar. Een pruimenboom kan het beste op een zonnige plek worden geplant, maar de bomen kunnen ook goed gedijen in de halfschaduw. De bomen kunnen het beste worden geplant tussen oktober en maart en worden gesnoeid aan het eind van de zomer, na het oogsten, of in het late voorjaar. Afhankelijk van het ras van de pruimenboom kunnen de vruchten worden geoogst. De vroege soorten, zoals de Opal pruim, geven in juli hun vruchten af terwijl de late rassen, zoals de Betuwse Kwets, in september vruchten geven.

 

Pruimenbomen kopen

In de webshop van Van IJmeren vindt u alle benodigde informatie die u nodig kunt hebben bij het pruimenbomen kopen online. Zo vindt u informatie over de smaak, pluktijd, ziekteresistentie en bestuiving. Als u overgaat tot een pruimenboom bestellen bij Van IJmeren dan kunt u bij uw bestelling aangeven welk formaat u wenst en hoeveel bomen u graag wilt ontvangen. De bomen worden vervolgens bij u thuis geleverd of u kunt uw bestelling afhalen.