Zuilbomen

Goudiep

Ulmus Wredei
Goudiep
De Ulmus hollandica ' Wredei' heeft ruw goudgeel blad dat in de zomer terugloopt naar groen. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.
€ 25,00 - € 64,50
Bestel

Japanse sierkers zuilvorm

Prunus serrulata 'Amanogawa'
Japanse sierkers zuilvorm
Prunus serrulata 'Amanogawa' is een Japanse sierkers met een smalle groei Het is een langzaam groeiende boom die ongeveer 5 meter hoog wordt. Door zijn smal opgaande groeiwijze en zijn beperkte hoogte is de Prunus serrulata 'Amanogawa' ook geschikt voor de kleinere tuinen.
€ 55,00 - € 65,00
Bestel

Rode Noorse esdoorn

Acer platanoides Crimson Sentry
Rode Noorse esdoorn
De Acer platanoides Crimson Sentry krijgt mooi glimmend donkerrood blad. Geschikt voor parken en kleine tuinen. Geschikt voor alle gronden.
€ 27,50 - € 75,00
Bestel

Rode Zuilbeuk

Fagus sylvatica Dawyck Purple
Rode Zuilbeuk
De Fagus sylvatica 'Dawyck Purple' is een erg mooie roodbladige zuilbeuk. Het is een smalle boom. In de herfst krijgt hij kleine nootjes. Hij doet het goed op niet te natte grond.
€ 55,00 - € 215,00
Bestel

Zuilbeuk

Fagus sylvatica Dawyck
Zuilbeuk
De Fagus sylvatica 'Dawyck', ook wel zuilbeuk genoemd, heeft een smal zuilvormige kroon met eivormig donkergroen blad. De boom bloeit met kleine bloemen, en als die zijn uitgebloeid krijgt de boom nootjes. De boom is pas op latere leeftijd rijkdragend. Geschikt voor zand- en veengrond.
€ 33,50 - € 250,00
Bestel

Zuilhaagbeuk

Carpinus betulus Fastigiata
Zuilhaagbeuk
De Carpinus betulus 'fastigiata', is een boom met een smal-piramidale kroonvorm, dat later een eivormige kroon wordt. Het blad is frisgroen in het voorjaar en kleurt goudgeel in de herfst. Deze boom is geschikt voor kalkrijke klei- en zand grond. De Carpinus kan zowel op natte en droge grond.
€ 47,50 - € 235,00
Bestel

Zuilhaagbeuk (Frans Fontaine)

Carpinus betulus Frans Fontaine
Zuilhaagbeuk (Frans Fontaine)
De Carpinus betulus Frans Fontaine is een boom die een smal piramidaal tot eivormige kroon krijgt. De boom krijgt heldergroen blad en in april komen er katjes aan. In de herfst verkleurd de boom goudgeel. Deze boom is geschikt voor kalkrijke klei- en zand grond.
€ 40,00 - € 192,50
Bestel

Zuilvormige Amberboom

Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette'
Zuilvormige Amberboom
De Liquidambarstyracilfua 'Slender Silhouette' is een smalgroeiende amberboom die mooi kleurt in de herst. De boom wordt niet heel erg groot en is dus perfect voor kleine tuinen.
€ 20,00 - € 55,00
Bestel

Zuilvormige Eik

Quercus robur Fastigiata
Zuilvormige Eik
De Quercus robur 'Fastigiata, heeft een zuilvormige kroon met groen blad. Er groeien eikels aan de boom. De Quercus robur 'Fastigiata is erg geschikt voor smalle lanen en straten. Kan op zand- en kalkrijke grond.
€ 52,50 - € 250,00
Bestel

Zuilvormige Tulpenboom

Liriodendron tulipifera Fastigiatum
Zuilvormige Tulpenboom
De Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum'is een smalle boom met groen blad en krijgt op latere leeftijd bloemen. Is geschikt voor alle grondsoorten.
€ 52,50 - € 320,00
Bestel

Zuilvormige Veldesdoorn

Acer campestre 'Fastigiatum'
Zuilvormige Veldesdoorn
De zuilvormige veldesdoorn wordt circa 12 meter hoog. Deze boom heeft een ovale dichte kroon. In de herfst is Acer campestre Fastigiatum mooi geel. In mei heeft deze veldesdoorn mooie geelgroene kleine bloemen. De zuilvormige veldesdoorn is niet veeleisend en kan op alle grondsoorten goed geplant worden. Deze bomen kunnen goed tegen een vochtige grond, ze zijn zelfs bestand tegen korte overstromingen.   De Acer campestre Fastigiatum wordt vaak toegepast en geplant in lanen, brede straten, pleinen en grote tuinen. Komt oorspronkelijk uit Europa, westelijk Azië en Noord-Afrika. Deze veldesdoorn is schaduwverdragend en bestand tegen vorst. Bijen en vlinders worden erg aangetrokken door de Acer campestre Fastigiatum.
€ 47,50 - € 62,50
Bestel

Zuilbomen kopen bij van IJmeren


Zuilbomen zijn bomen die smal blijven. het zijn fraaie bomen voor in een kleine tuin of voor langs een pad. Bij Boomkwekerij Van IJmeren heeft u verschillende soorten zuilbomen zoals de Zuilbeuk of een Goudiep.

Uw tuin een persoonlijk tintje geven doet u niet alleen met treurbomenZuilbomen komen daar even goed voor in aanmerking. Zuilboom klein of groot, dat doet er niet toe. Ze gaan allemaal om ter vlotst van de hand. Daar spelen onze boomkwekers uiteraard wat graag op in. Dankzij veredeling van bestaande rassen brengen ze steeds meer varianten op de markt. Zuilvormige bomen vinden die zowel bij je tuin als je bouwstijl passen is dan ook geen enkel probleem meer. Ze staan even graag alleen of samen met anderen in uw border, als ze maar de volle aandacht krijgen. Tijdig uw zuilboom bestellen is belangrijk als u er zoveel mogelijk plezier wilt aan beleven. Een zuilboom kopen doet u makkelijk online, zonder uw luie zetel te verlaten.

 

Wat verstaat men onder zuilbomen?

Typisch aan deze boom zijn de takken die langs hun stam omhoog groeien. Daardoor nemen ze relatief weinig plaats in. Zuilbomen zijn zo zelfs geschikt voor kleine tuinen. Ze groeien immers hoofdzakelijk in de hoogte en veel minder in de breedte.


Soorten zuilvormige bomen

Er worden steeds meer soorten zuilvormige bomen op de markt gebracht, zodat iedereen wel een exemplaar vindt die aan zijn wensen voldoet:

 

Zuilvormige Noorse esdoorn: is een smalle en tot 12 meter hoge esdoorn met vele trossen gele bloemen in het voorjaar

Zuilvormige haagbeuk: krijgt groene katjes in het voorjaar. In de herfst wordt zijn blad geel en draagt hij kleine vruchtnootjes

Zuilvormige beuk: wordt vaak gebruikt als tuinafsluiting (haag). Zijn fris groen lenteblad verkleurt goudgeel en later bruin.

Zuilvormige tulpenboom: bloeit weelderig gele en oranje bloemen

Zuilvormige sierkers: een opvallend slank boompje met prachtige roze bloempjes

Goudiep: met zijn prachtig geel blad wordt dit ongetwijfeld de absolute blikvanger in uw tuin. Past ook perfect in iedere border

Zuilvormige amberboom: is een smalgroeiende amberboom die mooi kleurt in de herst.

 

Planten

Zolang het niet vriest kunt u deze zuilvormige bomen altijd planten. Dat is ook het geval voor een zuilboom klein. U plant de boom in een ruim plantgat en gebruikt daarbij een goede grondverbeteraar. Op winderige plekken is een steunpaal aan te raden. Deze zuilbomen vragen voldoende water.

 

Onderhoud en verzorging

Met een goed en aangepast onderhoud geniet u maximaal van uw zuilbomen. Zorg er in de eerste plaats dat uw zuilbomen hun vorm zoveel mogelijk behouden. Dat doet u door hun uitlopers tijdig weg te knippen. Het op het juiste moment en op de goede manier snoeien van uw boom is zeker even belangrijk. Dat verschilt van boom tot boom. Wilt u in de toekomst een hogere boom, of wilt u zijn huidige lengte behouden? Het antwoord hierop is belangrijk voor het snoeien van uw zuilboom. 


Besloot u zuilvormige bomen te planten? Tijdig uw zuilboom bestellen en je zuilboom kopen is belangrijk. Dat doe je online en zeker bij vanijmeren.nl