Zuilbomen

18
Lees meer...

Zuilbomen kopen bij van IJmeren


Zuilbomen zijn bomen die smal blijven. het zijn fraaie bomen voor in een kleine tuin of voor langs een pad. Bij Boomkwekerij Van IJmeren heeft u verschillende soorten zuilbomen zoals de Zuilbeuk of een Goudiep.

Uw tuin een persoonlijk tintje geven doet u niet alleen met treurbomenZuilbomen komen daar even goed voor in aanmerking. Zuilboom klein of groot, dat doet er niet toe. Ze gaan allemaal om ter vlotst van de hand. Daar spelen onze boomkwekers uiteraard wat graag op in. Dankzij veredeling van bestaande rassen brengen ze steeds meer varianten op de markt. Zuilvormige bomen vinden die zowel bij je tuin als je bouwstijl passen is dan ook geen enkel probleem meer. Ze staan even graag alleen of samen met anderen in uw border, als ze maar de volle aandacht krijgen. Tijdig uw zuilboom bestellen is belangrijk als u er zoveel mogelijk plezier wilt aan beleven. Een zuilboom kopen doet u makkelijk online, zonder uw luie zetel te verlaten.

 

Wat verstaat men onder zuilbomen?

Typisch aan deze boom zijn de takken die langs hun stam omhoog groeien. Daardoor nemen ze relatief weinig plaats in. Zuilbomen zijn zo zelfs geschikt voor kleine tuinen. Ze groeien immers hoofdzakelijk in de hoogte en veel minder in de breedte.

Soorten zuilvormige bomen

Er worden steeds meer soorten zuilvormige bomen op de markt gebracht, zodat iedereen wel een exemplaar vindt die aan zijn wensen voldoet:

 

Zuilvormige Noorse esdoorn: is een smalle en tot 12 meter hoge esdoorn met vele trossen gele bloemen in het voorjaar

Zuilvormige haagbeuk: krijgt groene katjes in het voorjaar. In de herfst wordt zijn blad geel en draagt hij kleine vruchtnootjes

Zuilvormige beuk: wordt vaak gebruikt als tuinafsluiting (haag). Zijn fris groen lenteblad verkleurt goudgeel en later bruin.

Zuilvormige tulpenboom: bloeit weelderig gele en oranje bloemen

Zuilvormige sierkers: een opvallend slank boompje met prachtige roze bloempjes

Goudiep: met zijn prachtig geel blad wordt dit ongetwijfeld de absolute blikvanger in uw tuin. Past ook perfect in iedere border

Zuilvormige amberboom: is een smalgroeiende amberboom die mooi kleurt in de herst.

 

Planten

Zolang het niet vriest kunt u deze zuilvormige bomen altijd planten. Dat is ook het geval voor een zuilboom klein. U plant de boom in een ruim plantgat en gebruikt daarbij een goede grondverbeteraar. Op winderige plekken is een steunpaal aan te raden. Deze zuilbomen vragen voldoende water.

 

Onderhoud en verzorging

Met een goed en aangepast onderhoud geniet u maximaal van uw zuilbomen. Zorg er in de eerste plaats dat uw zuilbomen hun vorm zoveel mogelijk behouden. Dat doet u door hun uitlopers tijdig weg te knippen. Het op het juiste moment en op de goede manier snoeien van uw boom is zeker even belangrijk. Dat verschilt van boom tot boom. Wilt u in de toekomst een hogere boom, of wilt u zijn huidige lengte behouden? Het antwoord hierop is belangrijk voor het snoeien van uw zuilboom. 


Besloot u zuilvormige bomen te planten? Tijdig uw zuilboom bestellen en je zuilboom kopen is belangrijk. Dat doe je online en zeker bij vanijmeren.nl