Treurbomen

Gele Treurwilg

Salix Sepulcralis Chrysocoma
Gele Treurwilg
De Salix sepulcralis 'Chrysocoma', heeft een breede treurende kroon met smal groen blad dat in de herfst geelgroen kleurt. Aan de hoofdtakken hangen dunnen takken recht naar beneden. De jonge takken zijn opvallend geel. Geschikt voor alle grondsoorten. De Treurwilg is een soort van de wilgenfamilie en kan een hoogte bereiken van tussen 10 tot 20 meter. De glanzend bruine takken zijn hangend, vandaar dat de boom treurwilg heet. De bladeren zijn ongeveer 5 tot 10 CM lang. De bovenkant van het blad is groen en de onderkant blauwachtig groen. De treurwilg zie je het meest van alle wilgen. Een treurwilg plant je in vochtige grond. Een volledig uitgegroeide treurwilg wordt tot twintig meter hoog. De boom begint al vroeg uit te lopen dat is meestal half februari. de Treurwilg is een makkelijk boom en is makkelijk te snoeien. hij lijkt een treurige stemming te geven maar dat valt erg me. het staat erg mooi bij vijvers of parken. /> />Bij Boomkwekerij Van IJmeren isSalix Sepulcralis 'Chrysocoma' ook verkrijgbaar in verschillende soorten maten en prijzen.
€ 34,50 - € 169,50
Bestel

Prieel iep

Ulmus camperdowni
Prieel iep
Fraaie treurboom met stevige neerhangende takken die vaak de grond raken. Vormt een gesloten kroon. Wordt ge´┐Żnt op U. glabra, meestal op een hoogte tussen 2 en 2,5 m. De stam bij jonge bomen is glad en zilvergijs, later wordt deze donkergrijs met zwarte groeven, oude stammen zijn netvormig gegroefd.
€ 52,00 - € 137,50
Bestel

Roodbladige treursierappel

Malus Royal Beauty
Roodbladige treursierappel
De Malus Royal Beauty geeft naast zijn sierappels ook een prachtig veelkleurig blad. Het is een rijk bloeiende Bloesemboom.
€ 56,00 - € 78,00
Bestel

Treurbeuk

Fagus sylvatica purpurea Pendula
Treurbeuk
De Fagus sylvatica purpurea Pendula is een treurbeuk. De boom heeft eironde, diep roodbruine bladeren. De boom is geschikt voor kleinere tuinen. Heeft een niet te natte, goed doorlatende bodem nodig, zand- en veengrond.
€ 47,50 - € 350,00
Bestel

Treurpeer

Pyrus salicifolia Pendula
Treurpeer
De Pyrus salicifolia 'Pendula' is een treurpeer met takken die recht naar beneden groeien. Aan de boom zit smal zilvergrijs blad. Als het blad verschijnt komen er ook onopvallende creme/witte bloemen aan de boom. Verdraagd droogte. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.
€ 37,95 - € 275,00
Bestel

Treurbomen kopen


Een treurboom lijkt een sombere boom omdat de boom hangende takken heeft maar het kan een hele mooie blikvanger in uw tuin zijn! De boom kan als een solitaire boom geplant worden. De bekendste treurboom is wel de treurwilg.

 

Een goede verzorging geeft de prachtigste treurbomen

Treurbomen zijn ook bij ons erg in trek. Hun takken groeien van boven naar beneden. Deze bomen zijn zoveel meer dan de reuzegrote exemplaren treurbomen die we vooral in openbare parken of op openbare begraafplaatsen aantreffen. Ze zijn prachtig ongeschikt voor onze tuinen. Er bestaan echter vele soorten treurbomen zodat je er zeker een naar je zin zult aantreffen. Welke soorten van deze bomen zijn er dan wel en hoe geven we ze de beste verzorging?

 

Kleine bomen

Treurbomen zijn graag geziene gasten in onze tuinen. Er komen dan ook meer en meer kleinere soorten op de markt. Die hebben een meer overzichtelijke kruin en zijn uitstekend geschikt voor kleinere tuinen.

 

Meest geschikte plaats

Het vinden van de meest geschikte plaats is erg belangrijk. Een solitaire plaats midden het gras geniet zijn absolute voorkeur. Als koploper in een border doet hij het ook uitstekend. Zo krijgt je border meteen ook meer diepte.

 

Vele soorten

Deze bomen zijn er dus in vele soorten zodat ieders favoriete boom beschikbaar is.

 

De populairste treurbomen voor in je tuin zijn:

• De Prieelberk: met hun naar beneden hangende stam én takken vormt deze berk een prachtig... prieel. Vandaar de naam van deze populaire berk die tot wel 2,5 meter hoog wordt. Hij vraagt een luchtige bodemstructuur en zijn dode takken moeten regelmatig verwijdert worden
• Treurende sierappel: valt op door zijn dunne takken en zijn klein glanzend blad. Beschikt over mooie roze knopjes die resulteren in schitterende witte bloemen. Die maken in de herfst plaats voor geeloranje vruchten
• Treur moerbei: na een onopvallende bloei in de periode begin mei en eind juni draagt deze treur moerbei plots donkerrode vruchten, vergelijkbaar met frambozen
• Treur sierpeer: wellicht de meest geplante treurboom in kleinere tuinen. Draagt prachtige zilvergrijze blaadjes, bloeit in april en mei en draagt na deze bloeiperiode kleine, groene peertjes
• Treurwilgje op stam: is een bescheiden treurwilgje met witte katjes in het voorjaar
• Prunus serrulata ‘Kiku- shidare’ draagt vroeg in het voorjaar roze volle bloemen. Wordt tot gemiddeld 2,5 m hoog en staat schitterend aan de rand van je vijver
• Pendula treurboompje: klein treurboompje met een opvallend smal blad en witte bloesems. Anderen zetten je tuin in kleur met een purperrood of een blauwgroen blad
• De Walker: is een laag kruipende heester met een stam van gemiddeld twee meter hoog. Deze boom bezit prachtige gele en vlinderachtige bloemen
• Morus alba ‘Pendula’ is de elegante treurvorm van de witte moerbei.

 

Bomen planten

Zowel grote als kleinere bomen waarderen een plaatsje in de zon in een voedzame ondergrond. Zet bij het planten een boompaal die je het naar nadien kunt verwijderen.

 

Verzorgen

Snoei te lange takken bij, maar doe dit niet té kort. Dan verliest hij immers zijn mooie typische vorm. In het voorjaar vragen ze extra bemesting en in droge periode heeft hij nood aan voldoende water.

 

Treurbomen kopen en treurbomen bestellen kun je bij Van IJmeren. Treurbomen kopen en treurbomen bestellen doe je echter het makkelijkst online en zeker bij Van IJmeren.