• https://www.vanijmeren.nl/
  • https://www.vanijmeren.com/
  • https://www.vanijmeren.fr/

7 meerstammige bomen voor in een kleine tuin

Meerstammige bomen zijn bijzondere bomen doordat er meerdere stammen uit één wortelstelsel groeien. De boom of struik kan meerdere scheuten ontwikkelen. Dit kunnen zelfs twee tot acht stammen zijn waardoor er een fleurige kleine boom of struik ontstaat die in elke tuin past en juist in een kleine tuin mooi tot zijn recht komt. Dankzij hun natuurlijke vorm zijn meestammige bomen erg mooi om te zien. Boomkwekerij Van IJmeren heeft een lijstje opgesteld van 7 meerstammige bomen voor in een kleine tuin, waarvan sommigen zelfs het hele jaar door hun fraaiheid tonen:

Amerikaans Krentenboompje meerstammig (Amelanchier lamarckii)

De Amerikaanse krentenboom is een meerstammige plant die vrij klein blijft. Het is een zeer uitbundige boom waar in de zomer witte, openstaande bloemen aan groeien met zoete blauwe besjes. In de herfst krijgt de Amelanchier lamarckii prachtig rood en oranje bladeren. De struik vertakt mooi vanaf de grond en heeft weinig onderhoud nodig. Na het planten is het van belang dat de heester de eerste weken regelmatig water krijgt.

Zevenzonenboom meerstammig (Heptacodium miconioides)

De Zevenzonenboom is een charmante, kleine meerstammige boom, geschikt voor een compacte tuin. Deze boom biedt namelijk het hele jaar door schoonheid, met prachtige witte bloemen in trossen in de lente, donkergroen blad in de zomer en een opvallende, afbladderende schors. In de herfst kleurt het blad rood, wat een mooi schouwspel oplevert. Bovendien trekt de boom bestuivers aan en is hij gemakkelijk te onderhouden. Zijn elegante uitstraling,  seizoensgebonden schoonheid en winterhardheid maken de Zevenzonenboom een waardevolle toevoeging aan elke tuin.

Gele kornoelje meerstammig (Cornus mas)

De Gele kornoelje (Cornus mas) is een charmante, meerstammige boom die perfect is voor de kleine tuin. In het vroege voorjaar pronkt hij met overvloedige gele bloemen, waardoor het een prachtige blikvanger is. Later in het seizoen ontwikkelt de Kornoelje eetbare, zoetzure vruchten die geschikt zijn voor jam en gelei. In de herfst transformeren de bladeren in warme herfsttinten. Deze boom trekt ook vogels en bestuivers aan. Qua onderhoud is de Cornus Mas niet veeleisend en deze winterharde boom kan temperaturen tot -25 graden Celsius verdragen.

Blauwe hulst meerstammig (Ilex meservae ‘Blue Princess’)

De Blauwe hulst meerstammig (Ilex meservae ‘Blue Princess’) is een betoverende struik die goed op een centrale plek in de tuin tot zijn recht komt. Deze veelzijdige groenblijvende plant heeft donkergroene, glanzende bladeren en produceert in de herfst en winter opvallende helderrode bessen, wat zorgt voor kleur en leven tijdens de koude maanden. De meerstammige groeiwijze voegt visuele diepte toe aan je tuin. Bovendien is de Blauwe hulst winterhard en gemakkelijk te onderhouden. Zijn schoonheid, het hele jaar door groenblijvend en het aantrekken van vogels maken hem een waardevolle aanvulling binnen elke tuin.

Sneeuwbal meerstammig (Viburnum Burkwoodii)

De meerstammige sneeuwbal biedt het hele jaar door visuele aantrekkingskracht. In het voorjaar produceert hij geurige, witte bloemen die uw tuin zullen vullen met een heerlijke geur en vlinders aantrekken. Vervolgens ontwikkelen zich opvallende, rode bessen die vogels aantrekken in de late zomer en herfst. Zijn bladeren veranderen in de herfst in schitterende tinten. Deze Sneeuwbal houdt zijn blad bij rustige winters en is gemakkelijk te onderhouden, waardoor hij een duurzame, prachtige toevoeging aan uw tuin is die het hele jaar voor een mooie uitstraling zorgt.

Chinese kornoelje meerstammig (Cornus kousa chinensis)

De Chinese kornoelje meerstammig (Cornus kousa chinensis) is de compacte must-have voor uw tuin om verschillende redenen. Met zijn prachtige, crèmewitte bloemen in de lente en vroege zomer en opvallende herfstbladeren in tinten rood en paars, is deze boom het hele jaar door een lust voor het oog. Bovendien zijn de sierlijke, aardbei-achtige vruchten eetbaar die geliefd zijn bij vogels. Deze boom is ook winterhard en gemakkelijk te onderhouden, wat zorgt voor jarenlang tuinplezier.

Parelstruik meerstammig (Exochord serratifolia ‘Snow White’)

De Parelstruik meerstammig (Exochorda serratifolia ‘Snow White’) is een grote struik of kleine boom die in elke tuin past. En dat wel om de volgende redenen: Met zijn weelderige, overvloedige witte bloemen in het voorjaar waarbij de bloemknopjes lijken op parels, creëert hij een uitstraling die van uw tuin een betoverend landschap maken. De ‘Snow White’ is winterhard en vereist minimaal onderhoud, wat ideaal is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Bovendien biedt de meerstammige groeiwijze een boeiende textuur en diepte aan je tuinontwerp.

Meer blogs lezen?

Tuinieren in de herfst

9 Meerstammige bomen met een hoge sierwaarde

6 bomen die in de herfst prachtig verkleuren

De 5 mooiste wintergroene leibomen

Volgt u ons al op Facebook?

Terug naar overzicht

  • 9/10 (1600+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
  • Bezoek de kwekerij!
  • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i