• https://www.vanijmeren.nl/
  • https://www.vanijmeren.com/
  • https://www.vanijmeren.fr/

De 5 mooiste wintergroene leibomen

Een leiboom is een ideale manier om op een groene manier een stuk privacy te creëren. Een nadeel kan echter zijn dat een heel aantal soorten hun blad verliezen. In de winter heeft u dan geen privacy. Er zijn echter ook prachtige leibomen die in de winter hun blad behouden, ook wel wintergroene of groenblijvende leibomen genoemd. In deze blog bespreken we de 5 mooiste wintergroene leibomen.

1. De lei glansmispel, op dit moment misschien wel de meest populaire wintergroene leiboom. Dit is niet zonder reden, deze boom is naast dat hij in de winter zijn blad behoudt, ook nog eens een heel uitgebreide bloeier in mei/juni, de boom is dan helemaal vol met witte bloemetjes. Waar de glansmispel echter om bekend staat zijn de mooie (fel)rode uitlopers, die de boom eens speels tintje geven. Deze zijn prachtig om te zien, en zeker in combinatie met de uitgebreide bloei is deze boom 1 van de mooiste wintergroene leibomen.

2. De groenblijvende magnolia, een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Europa komt, maar ook steeds bekender wordt in Nederland. Deze statige boom staat in tegenstelling tot de glansmispel niet bekend om zijn bloei, maar om het prachtige grote donkergroene blad met de bronzen onderkant. Leuk detail: de groenblijvende magnolia begint pas na 10 jaar met bloeien, maar de bloei is dan ook echt geweldig. Er komen dan namelijk enorm grote witte bloemen in, die soms wel 25 cm doorsnede hebben, en heerlijk ruiken. Het is dus even wachten, maar u krijgt er wel iets heel bijzonders voor terug.

de 5 mooiste wintergroene leibomen
Boomkwekerij van Ijmeren leibomen
Leibomenkwekerij van Ijmeren

3. De lei steeneik is 1 van de weinige groenblijvende eikensoorten. Deze boom wordt ook wel de hulsteik genoemd, omdat het blad wel wat van de hulst wegheeft. De boom staat niet bekend om de bloei, waarom verdient hij dan wel een plekje in deze top 5? Het bijzondere is dat deze boom van uw normale tuin een mediterrane tuin maakt. Met zijn mooie grijsgroene blad, en de ietwat grillige takstructuur, en toch frisse look brengt deze boom een stukje Spanje in je tuin.

4. Deze mag ook niet vergeten worden: de “gewone” lei laurier: je hebt verschillende soorten gewone laurieren, maar de “Caucasica” is onze favoriet. Deze laurier heeft prachtige donkergroene, spitse bladeren, en een leuke (niet heel opvallende) witte bloei. De laurierkers is een typisch Nederlandse groenblijvende boom, en wordt al jaren in Nederland opgekweekt. Hij is dus ook erg goed bestendig tegen vorst, iets wat andere groenblijvende bomen vaak wat minder hebben.

5. De Portugese lei laurier “Brenelia” is nog niet heel bekend, maar valt zeker wel onder de 5 mooiste wintergroene leibomen. Deze variant van de Portugese laurier lijkt erg op de gewone Portugese laurier (“Angustifolia”) maar heeft een wat lichter, frisser blad wat er voor zorgt dat de uitstraling een stukje frisser is dan de gewone Portugese laurier. Het blad van deze boom is ook erg fijngeschakeld waardoor het leirek prachtig mooi dicht groeit.

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Lees ook:

6 bomen die in de herfst prachtig verkleuren

De 5 mooiste bomen voor in een kleine tuin

Terug naar overzicht

  • 9/10 (1600+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
  • Bezoek de kwekerij!
  • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i