Laanbomen

118
Lees meer...

De mooiste laanbomen


Voor een uitgebreid aanbod aan laanbomen kunt u bij boomkwekerij Van IJmeren terecht. Wij zijn kwekers met jarenlange ervaring en nu we onze teeltechniek hebben doorontwikkeld, kunnen we ons met recht specialisten noemen. Bij Van IJmeren hoeft u niet speciaal bij onze kwekerij langs te komen. U kunt onze laanbomen van hoge kwaliteit ook heel goed online bestellen. Bezoek hiervoor de webshop en maak uw keuze. Van veldesdoorn tot de Japanse Zelkova, u vindt ze allemaal in ons brede assortiment. Het bestellen van uw laanbomen kan eenvoudig en snel op de website gebeuren.

 

Informatie over laanbomen

Laanbomen zijn bomen die worden geplaatst langs een straat, weg of oprijlaan. Ze vormen een begrenzing en een prachtige omlijsting van een weg en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Elke soort boom heeft zo zijn eigen eigenschappen, afmetingen, verzorging en kleuren en bij Van IJmeren vind je de bomen die passen bij jouw wensen. Er zijn echter enkele dingen die je moet weten voor je overgaat tot laanbomen bestellen.

 

Laanbomen soorten

Er zijn verschillende laanbomen soorten te onderscheiden. Je kunt uit het assortiment kiezen voor bijvoorbeeld de Amberboomde Amberboom (Worplesdon)de Amerikaanse Judasboomde Amerikaanse Eikde Bergesdoornde Chinese Lindede Gewone Esdoornde Japanse Notenboomde Sierkers en de Zachte Berk.

Bij Van IJmeren zijn deze diverse bomen verkrijgbaar. Je kunt de laanbomen bestellen met verschillende stamomtrekken en met blote wortel of in pot of met kluit. De verzorging, bloeitijd en het bladverlies verschilt per type boom. De informatie over de afmetingen, verzorging, bloeitijd en kleuren vind je per type boom uitgebreid beschreven bij de informatie op de website. Zo weet je voor je overgaat tot aankoop precies wat je van de boom kunt verwachten en hoe deze er uiteindelijk uit zal zien in uw tuin.

 

Laanbomen verzorging

Dit type bomen kunnen zowel in groepen als solitair geplaatst worden en zijn geschikt om een toegangsweg te verfraaien, maar ze kunnen ook uitstekend een ander doel dienen in de tuin. Zo kunt u met de plaatsing van één of meerdere laanbomen en prachtige schaduwplek in de tuin creëren. Natuurlijk zijn er laanbomen van verschillende breedtes en hoogtes te koop bij Van IJmeren, maar u kunt ook zelf de hoogte en breedte bepalen door het snoeien van de boom. Om de welbekende takvrije hoge stam te krijgen zal er vooral de eerste 10 tot 15 jaar veel gesnoeid moeten worden.

Elke boom heeft natuurlijk zijn eigen type verzorging. Zo heeft de Zomereik een voedselrijke en vochthoudende grond nodig en kan de Chinese Linde niet direct naast een verharding geplant worden. De Erwtenstruik is zeer geschikt voor een iets kleinere tuin terwijl een boom als de Gevlekte Noorse Esdoorn wel 15 meter hoog kan worden en dus niet zo geschikt is in een kleine tuin. De Veldesdoorn kan goed tegen een schaduwrijke plaatsing terwijl de Witte Moerbei zeer geschikt is voor een warme en zonnige plaats. Als u kinderen of huisdieren heeft zult u met sommige boomtypen ook op moeten passen. Zo zijn de vruchten van bijvoorbeeld de Wilde Kardinaalmuts giftig.

 

Laanbomen kopen

Als je overgaat tot laanbomen kopen kun je deze bomen bestellen bij Van IJmeren. In het assortiment vind je bomen van diverse afmetingen en voor diverse prijzen. Tevens vindt u bij de beschrijving per boom alle belangrijke informatie over plaatsing en verzorging. Tijdens het bestellen kunt u aangeven welke afmeting u wilt bestellen en hoeveel exemplaren u daarvan wilt bestellen. U kunt uw bestelling zowel afhalen bij Van IJmeren als thuis laten bezorgen.

 

Voor een uitgebreid aanbod aan laanbomen kunt u bij boomkwekerij Van IJmeren terecht. Wij zijn kwekers met jarenlange ervaring en nu we onze teeltechniek hebben doorontwikkeld, kunnen we ons met recht specialisten noemen.

 

Maak uw keuze online

Bij Van IJmeren hoeft u niet speciaal bij onze kwekerij langs te komen. U kunt onze laanbomen van hoge kwaliteit ook heel goed online bestellen. Bezoek hiervoor de webshop en maak uw keuze. Van veldesdoorn tot de Japanse Zelkova, u vindt ze allemaal in ons brede assortiment. Het bestellen van uw laanbomen kan eenvoudig en snel op de website gebeuren.

 

Bij uw bestelling kunt u bovendien aangeven of u de laanbomen geleverd wilt hebben of dat u ze komt ophalen. In een telefonisch overleg worden leverdata en –tijden besproken. De laanbomen die u bestelt, zijn vers gerooid, kunnen geleverd worden met of zonder kluit en worden indien u dat wenst door ons aangeplant.

 

Vakmensen

Bij Van IJmeren worden laanbomen opgekweekt tot echte sterke bomen die het goed doen wanneer ze worden aangeplant. Van IJmeren is gespecialiseerd in handveredeling en geeft uw laanbomen de aandacht die ze nodig hebben. Weerstomstandigheden, de soort grond en heel veel meer eigenschappen hebben invloed op uw laanbomen. Bij Van IJmeren weten we hoe we hiermee moeten handelen en leveren we sterke en mooie bomen op.