Laanbomen

Amberboom

Liquidambar styraciflua
Amberboom
De Liquidambar styraciflua, ook wel de Amberboom genoemd, heeft een piramidaalvormige kroon. Met glanzend groen blad, wat in de herfst verschillend kleurt, wijnrood met geel, oranje en violet en allerlei combinaties. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 27,00 - € 295,00
Bestel

Amberboom (Worplesdon)

Liquidambar styraciflua Worplesdon
Amberboom (Worplesdon)
De Liquidambar styracifulua 'Worplesdon' is een boom die goed tegen kou en extreme regen kan. De boom krijgt een smalle kroon met groen blad dat in de herfst een mooie oranje-rode kleur krijgt. Geschikt voor alle (ook natte) grondsoorten.
€ 27,00 - € 325,00
Bestel

Amerikaanse Judasboom

Cercis canadensis
Amerikaanse Judasboom
De Cercis canadensis, ook wel de Amerikaanse Judasboom genoemd. De boom heeft een platte bolvormige kroon. Het blad is hartvormig en heldergroen. Voordat het blad ontstaat verschijnen er lichtroze bloemen. De boom groeit het beste op beschutte, zonnige en voedselrijke plaatsen het is een winterhard soort. Geschikt voor zand- en veengrond.
€ 39,50 - € 225,00
Bestel

Amerikaanse Tulpenboom

Liriodendron tulipifera
Amerikaanse Tulpenboom
De Liriodendron tulipifera, ook wel de Amerikaanse tulpenboom genoemd is een snelgroeiende boom met een kegelvormige kroon. De boom heeft groen blad en krijgt gele tulpvormige bloemen. Geschikt voor alle grondsoorten
€ 42,50 - € 255,00
Bestel

Amerikaanse eik

Quercus rubra
Amerikaanse eik
De Quercus rubra, ook we de Amerikaanse eik genoemd, heeft een breed ovale kroon. In de herfst kleurt hij oranjerood. Het is een geschikte laanboom, die niet veel eisen stelt.
€ 27,50 - € 45,00
Bestel

Amur Kurkboom

Phellodendron amurense
Amur Kurkboom
De Phellodendron amurense wordt ook wel de Amur kurkboom genoemd. Het is een snelgroeiende boom. De schors is diepgegroefd en de kroon wordt breed met groen blad dat bij wrijving een aroma verspreidt en groengele pluimen. De boom krijgt in de herfst geel blad en verliest zijn blad al vroeg in de herfst.
€ 42,50 - € 215,00
Bestel

Balsempopulier

Populus aurora
Balsempopulier
De Populus aurora heeft een eironde kroon met opvallend bont blad dat groen, wit en roze is.
€ 40,00 - € 170,00
Bestel

Bergesdoorn

Acer pseudoplatanus
Bergesdoorn
De Acer pseudoplatanus, ook wel de Gewone esdoorn of Bergesdoorn genoemd is een grote boom met een dichte golvende kroon. Het blad is aan de bovenkant groen, de onderkant is grijs behaard. In de herfst kleurt hij goudgeel. Geschikt voor zandgrond.
€ 42,50 - € 225,00
Bestel

Beverboom

Magnolia kobus
Beverboom
De Magnolia kobus wordt een brede niet hoge boom. Voor de bladontwikkeling krijgt de boom openstaande witte bloemen met een doorsnede van 10 CM. Op latere leeftijd bloeit hij rijkelijk. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 37,50 - € 197,50
Bestel

Bontbladige Amberboom

Liquidambar styraciflua 'Silver King'
Bontbladige Amberboom
De Liquidambar silver king ook wel de bontbladige amberboom is een boom met een mooie herfstkleur. De Boom wordt uiterlijk 5 meter ongveer.
€ 20,00 - € 75,00
Bestel

Bonte Esdoorn

Acer platanoides 'Drummondii'
Bonte Esdoorn
De bonte esdoorn (Acer platanoides 'Drummondii') is een mooie relatief traag groeiende solitair met een maximale hoogte van 8 tot 10 meter. De bonte esdoorn heeft een gladde donkergrijze bast en lichtbruine twijgen. De bladeren van de bonte esdoorn hebben een mooie gele to witte rand. In april krijgt de bonte esdoorn mooie geelgroene bloemen. De bloemen trekken bijen en vlinders aan. Deze boom doet het bijzonder goed in kleigrond, leemgrond, zandgrond en veengrond. De Acer platanoides 'Drummondii' is goed windbestendig maar kan niet tegen de zoute zeewind en komt daardoor vooral binnenlands veel voor. Hier wordt hij toegepast als laanboom in brede straten, parken, pleinen en grote tuinen. Ook als solitair is het een erg mooie boom. De bonte esdoorn heeft geen stekels of doorns en is niet giftig.
€ 57,50 - € 87,50
Bestel

Boomhazelaar

Corylus colurna
Boomhazelaar
De Corylus colurna, ook wel de Boomhazelaar genoemd heeft een eivormige kroon met breed eirond blad dat donkergroen is. De bloeiwijze wordt gevormd door dikke lange katjes. Aan de boom komen ook eetbare noten. Het is een zeer sterke boom die goed tegen droogte kan. geschikt voor zand- en kalkrijkegrond.
€ 42,50 - € 165,00
Bestel

De mooiste laanbomen


Voor een uitgebreid aanbod aan laanbomen kunt u bij boomkwekerij Van IJmeren terecht. Wij zijn kwekers met jarenlange ervaring en nu we onze teeltechniek hebben doorontwikkeld, kunnen we ons met recht specialisten noemen. Bij Van IJmeren hoeft u niet speciaal bij onze kwekerij langs te komen. U kunt onze laanbomen van hoge kwaliteit ook heel goed online bestellen. Bezoek hiervoor de webshop en maak uw keuze. Van veldesdoorn tot de Japanse Zelkova, u vindt ze allemaal in ons brede assortiment. Het bestellen van uw laanbomen kan eenvoudig en snel op de website gebeuren.

 

Informatie over laanbomen

 

Laanbomen zijn bomen die worden geplaatst langs een straat, weg of oprijlaan. Ze vormen een begrenzing en een prachtige omlijsting van een weg en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Elke soort boom heeft zo zijn eigen eigenschappen, afmetingen, verzorging en kleuren en bij Van IJmeren vind je de bomen die passen bij jouw wensen. Er zijn echter enkele dingen die je moet weten voor je overgaat tot laanbomen bestellen.

 

Laanbomen soorten

 

Er zijn verschillende laanbomen soorten te onderscheiden. Je kunt uit het assortiment kiezen voor bijvoorbeeld de Amberboom, de Amberboom (Worplesdon), de Amerikaanse Judasboom, de Amerikaanse Eik, de Bergesdoorn, de Chinese Linde, de Gewone Esdoorn, de Japanse Notenboom, de Sierkers en de Zachte Berk.

Bij Van IJmeren zijn deze diverse bomen verkrijgbaar. Je kunt de laanbomen bestellen met verschillende stamomtrekken en met blote wortel of in pot of met kluit. De verzorging, bloeitijd en het bladverlies verschilt per type boom. De informatie over de afmetingen, verzorging, bloeitijd en kleuren vind je per type boom uitgebreid beschreven bij de informatie op de website. Zo weet je voor je overgaat tot aankoop precies wat je van de boom kunt verwachten en hoe deze er uiteindelijk uit zal zien in uw tuin.

 

Laanbomen verzorging

 

Dit type bomen kunnen zowel in groepen als solitair geplaatst worden en zijn geschikt om een toegangsweg te verfraaien, maar ze kunnen ook uitstekend een ander doel dienen in de tuin. Zo kunt u met de plaatsing van één of meerdere laanbomen en prachtige schaduwplek in de tuin creëren. Natuurlijk zijn er laanbomen van verschillende breedtes en hoogtes te koop bij Van IJmeren, maar u kunt ook zelf de hoogte en breedte bepalen door het snoeien van de boom. Om de welbekende takvrije hoge stam te krijgen zal er vooral de eerste 10 tot 15 jaar veel gesnoeid moeten worden.

Elke boom heeft natuurlijk zijn eigen type verzorging. Zo heeft de Zomereik een voedselrijke en vochthoudende grond nodig en kan de Chinese Linde niet direct naast een verharding geplant worden. De Erwtenstruik is zeer geschikt voor een iets kleinere tuin terwijl een boom als de Gevlekte Noorse Esdoorn wel 15 meter hoog kan worden en dus niet zo geschikt is in een kleine tuin. De Veldesdoorn kan goed tegen een schaduwrijke plaatsing terwijl de Witte Moerbei zeer geschikt is voor een warme en zonnige plaats. Als u kinderen of huisdieren heeft zult u met sommige boomtypen ook op moeten passen. Zo zijn de vruchten van bijvoorbeeld de Wilde Kardinaalmuts giftig.

 

Laanbomen kopen

 

Als je overgaat tot laanbomen kopen kun je deze bomen bestellen bij Van IJmeren. In het assortiment vind je bomen van diverse afmetingen en voor diverse prijzen. Tevens vindt u bij de beschrijving per boom alle belangrijke informatie over plaatsing en verzorging. Tijdens het bestellen kunt u aangeven welke afmeting u wilt bestellen en hoeveel exemplaren u daarvan wilt bestellen. U kunt uw bestelling zowel afhalen bij Van IJmeren als thuis laten bezorgen.

 

Voor een uitgebreid aanbod aan laanbomen kunt u bij boomkwekerij Van IJmeren terecht. Wij zijn kwekers met jarenlange ervaring en nu we onze teeltechniek hebben doorontwikkeld, kunnen we ons met recht specialisten noemen.

 

Maak uw keuze onlineBij Van IJmeren hoeft u niet speciaal bij onze kwekerij langs te komen. U kunt onze laanbomen van hoge kwaliteit ook heel goed online bestellen. Bezoek hiervoor de webshop en maak uw keuze. Van veldesdoorn tot de Japanse Zelkova, u vindt ze allemaal in ons brede assortiment. Het bestellen van uw laanbomen kan eenvoudig en snel op de website gebeuren.

 

Bij uw bestelling kunt u bovendien aangeven of u de laanbomen geleverd wilt hebben of dat u ze komt ophalen. In een telefonisch overleg worden leverdata en –tijden besproken. De laanbomen die u bestelt, zijn vers gerooid, kunnen geleverd worden met of zonder kluit en worden indien u dat wenst door ons aangeplant.

 

VakmensenBij Van IJmeren worden laanbomen opgekweekt tot echte sterke bomen die het goed doen wanneer ze worden aangeplant. Van IJmeren is gespecialiseerd in handveredeling en geeft uw laanbomen de aandacht die ze nodig hebben. Weerstomstandigheden, de soort grond en heel veel meer eigenschappen hebben invloed op uw laanbomen. Bij Van IJmeren weten we hoe we hiermee moeten handelen en leveren we sterke en mooie bomen op.