Dakbomen

Chinese Moerascipres dakvorm

Metasequoia glyptostroboides dakvorm
Chinese Moerascipres dakvorm
De Metasequoia glyptostroboides wordt ook wel de chinese moerascipres genoemd en is een sterk groeiende en bladverliezende conifeer. De boom krijgt naalden. De oude stam schilfert in smalle platen af. De boom is geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 85,00 - € 85,00
Bestel

Dakamberboom

Liquidambar styraciflua Worplesdon dakboom
Dakamberboom
De dakliquidambar is een boom die goed tegen kou en extreme regen kan. De boom krijgt een smalle kroon met groen blad dat in de herfst een mooie oranje-rode kleur krijgt. Geschikt voor alle (ook natte) grondsoorten. De dak Liquidambar heeft weinig eisen voor de grond. Het is een boom die winterhard is en graag veel zon heeft. Omdat de Liquidambar een oppervlakkig wortegestel heeft kan het zijn als het heel erg droog is dat je moet wateren. Hij wordt vaak gebruikt als laanboom maar het is zeker ook mooi als leiboom . Het is een mooie solitair die een prachtige herfstverkleuring heeft.
€ 87,50 - € 147,50
Bestel

Dakeik

Quercus palustris dakboom
Dakeik
De Dakeik Quercus palustris ook wel moeraseik genoemd, heeft groen blad dat in de herfst prachtig rood kleurt. Er zitten bolvormige eikels aan de boom. Geschikt voor alle grondsoorten. Online dakbomen kopen / bestellen.
€ 89,50 - € 107,50
Bestel

Dakiep

Ulmus glabra 'camperdownii' dakvorm
Dakiep
De dakiep (Ulmus glabra 'Camperdownii') is een bladverliezende boom. De bladeren van de dakiep (Ulmus glabra 'Camperdownii') zijn groot, ruw en dof groen van kleur. 
€ 97,50 - € 162,50
Bestel

Daklinde

Tilia tomentosa Brabant
Daklinde
De Tilia tomentosa 'Brabant' dakvorm (daklinde) heeft een brede kegelvormige kroon met groen blad dat in de herfst licht geel kleurt. In juli verschijnen er sterk geurende bloemen. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 125,00 - € 125,00
Bestel

Dakmagnolia

Magnolia kobus
Dakmagnolia
De magnolia kobus is een Dakboom die voor de bladontwikkeling mooie witte openstaande bloemen krijgt. Hij is geschikt voor alle grondsoorten. En hij is ziektevrij
€ 74,50 - € 102,50
Bestel

Dakmoerbei

morus alba dakboom
Dakmoerbei
De Morus alba 'Macrophylla' in dakvorm krijgt groot donkergroen blad. De boom krijgt kleine framboosachtige vruchtjes en is geschikt voor een zonnige warme plaats. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 92,50 - € 145,00
Bestel

Dakplataan

Platanus acerifolia dakboom
Dakplataan
De Platanus acerifolia dakvorm / dakplataan is een snelgroeiende boom met groot groen blad. De boom krijgt een afschilferende bast en is geschikt voor alle grondsoorten.
€ 55,00 - € 450,00
Bestel

Platanus hispanica 'Alphens Globe'

Platanus hispanica 'Alphens Globe'
Platanus hispanica 'Alphens Globe'
Een dakplataan zoals de Alphens Globe heeft kleiner en compacter blad dan de gewone plataan. Schors en takken hebben een camouflage achtige afschilferende schors. Deze dakplataan krijgt groen blad maar loopt laat uit. De Alphens Globe krijgt in mei mooie geelgroene bloemen. Deze dakplatanen groeien bijzonder goed in kleigrond, leegrond, zandgrond en veengrond. Kan prima worden aangeplant bij verharding. Is bestand tegen wind en geeft voorkeur aan een zonnige plaats. Platanen zoals de Alphens Globe worden vaak geplant in smalle straten, parken, pleinen en grote en kleine tuinen. Ook zijn ze vaak beschikbaar in meerdere vormen; hoogstam, solitair of als bolvormige. 
€ 79,50 - € 85,00
Bestel

Dakprunus

Prunus cerasifera Nigra dakboom
Dakprunus
De Daksierkers 'Nigra'of Kerspruim heeft roodbruin blad dat laat in de herfst blijft. De boom is zeer rijk bloeiend met roze bloemen die eind maart, begin april verschijnen. Geschikt voor klei-, zand- en veenrijke grond.
€ 65,00 - € 225,00
Bestel

Daksierappel

Malus Red 'Sentinel' dakvorm
Daksierappel
De Malus 'Red Sentinel' Dakvorm of de daksierappel krijgt witte bloemen en in het najaar rode sierappeltjes die lang blijven hangen. Geschikt voor kalkrijke klei- en zandgrond.�
€ 75,00 - € 79,50
Bestel

Daksierkers

Prunus serrulata 'Kanzan'
Daksierkers
De Prunus serrulata 'Kanzan' Dakvorm of de Dak Sierkers heeft donkergroen blad dat in de herfst geel tot oranje kleurt. De boom bloeit van eind april tot begin mei met roze bloemen. Kan niet tegen een natte bodem. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.
€ 75,00 - € 162,50
Bestel

Een dakboom kopen bij Van IJmeren

Een dakboom kopen doet u niet zomaar. U weet wat u wilt en dat is een dakboom van topkwaliteit. Bij Van IJmeren leveren we u die. Dankzij jarenlange ervaring en kennis die we bij het blijven doorontwikkelen van onze teelttechniek hebben opgedaan, leveren we de dakbomen die u in gedachte had.

 

Wat zijn dakbomen eigenlijk?

Dakbomen zijn bij uitstek geschikt voor het terras. Het mediterrane gevoel geeft deze natuurlijke overkapping een bepaalde sfeer, die direct na aanplant voorhanden is. Een warm vakantiegevoel zullen meteen aanwezig zijn wanneer de aanplant is voltooid. Van IJmeren.nl heeft dakbomen die al behoorlijk zijn ontwikkeld en meteen al een parasol-aangezicht geven. Schaduw wordt automatisch door de bladgroei gecreëerd, en zal dan ook het ultieme zomergevoel geven. Dakbomen kopen doe je bij van IJmeren.nl. Gemakkelijk on-line dakbomen bestellen en gaan voor de beste kwaliteit. Dakbomen kopen en in de tuin zetten geeft een behaaglijke sfeer. Na je drukke werkzaamheden, in de zomermaanden heerlijk luieren onder een natuurlijke parasol. Geen moeilijk gedoe met de parasol opzetten en erachter komen dat er een scheur inzit of niet meer compleet is. Een dakboom is er altijd! Zomer en winter. In het voorjaar loopt de dakboom uit en geeft een volle parasol.

 

Dakbomen bestellen

De webshop beschikt over een grote voorraad verschillende soorten dakbomen. Een van de meest populaire soorten is de;
Dakplataan
De Platanus acerifolia dakvorm / dakplataan is een snelgroeiende boom met groot groen blad. De boom krijgt een afschilferende bast en is geschikt voor alle grondsoorten.U kunt kiezen voor een boom in een pot. Deze kan het hele jaar door worden geplant. Nog een aantal aantrekkelijke dakbomen zijn;


Chinese moerascipres dakamberboom dak kers pruim prunus
• Dakmagnolia en daksierkers chinese moerasciprus
Daktulpenboom dakplataan dak tulpenboom daksierpeer
Dakeik, dakiep en daklinde daksierappel dak magnolia
Dakmoerbei

Hoge kwaliteit bomen 

Al deze bomen zijn van hoogwaardige kwaliteit en gaan een levenlang mee.
Voordelen van het dakbomen bestellen bij van IJmeren zijn;


• kwaliteit/prijs is prima
• De bezorgde bomen zijn altijd vers gerooid
• Snelle bezorging
• Leveren in een pot is mogelijk
• Meer dan 20 jaar ervaring

 

Dakbomen snoeienHet snoeien van bomen en struiken is een vak apart. Een dakboom snoeien heeft weer hele andere eisen dan het snoeien van een klimplant. Het is makkelijk om te onthouden dat de boom het hardst groeit vanuit de dikkere armen, die vanuit de stam komen. Simpel gezegd, zal de boom het mooiste groeien, wanneer gesnoeid wordt op de zijwaarts gerichte 'armen'.
Snoeitijd zal plaats moeten vinden voordat de bladgroei gaat beginnen. Elke dakboom heeft zijn eigen specifieke snoeieisen. Het is het beste om advies te vragen aan een ervaren tuinier of een van de professionele medewerkers van van IJmeren.nl.

 

Een dakplataan kopen bij Van IJmerenEen dakplataan kopen doet u niet zomaar. U weet wat u wilt en dat is een boom van topkwaliteit. Bij Van IJmeren leveren we u die. Dankzij jarenlange ervaring en kennis die we bij het blijven doorontwikkelen van onze teelttechniek hebben opgedaan, leveren we de bomen die u in gedachte had.

 

Online aanschaffenKiest u ervoor een dakplataan te kopen bij Van IJmeren dan kunt u een sterke boom verwachten met grote groene bladeren. Door de unieke vorm is een dakplataan uitstekend geschikt als natuurlijke parasol. De dakplataan die u bij ons kunt kopen is verkrijgbaar met een stamomtrek van 10/12 of 12/14 centimeter en heeft een stamhoogte van 230 centimeter in de pot. De gewone plataan is verkrijgbaar in meerdere maten.

 

De dakplataan plantenWanneer u een dakplataan gaat planten is het een goed idee om vooraf advies in te winnen. Bij Van IJmeren kunnen we u bijvoorbeeld vertellen of het nodig is de plataan te ondersteunen met boompalen of niet. Ook geven we u graag meer tips over de afstand die u tussen de diverse bomen moet houden, wanneer u meer dan één dakplataan gaat planten.

 

Direct online een dakplataan kopenU kunt uw dakplataan in onze webwinkel kopen. Bestellen gaat eenvoudig en snel. Heeft u nog vragen over de dakplataan, dan kunt u contact opnemen. Wij vertellen er u graag meer over.

 

Een plataan kopen bij Van IJmerenWanneer u een plataan wilt kopen, bent u bij Van IJmeren aan het juiste adres. Wij zijn een gespecialiseerde boomkwekerij waar u platanen in diverse uitvoeringen terugvindt. Door onze kennis en ervaring in te zetten kunt u bij ons een dakplataan, bolplataan, geleide plataan of knotplataan kopen.

 

Enkele kenmerkenDe plataan is een grote, statige boom. Er wordt dan ook verwacht dat de boom sterk is en lang doorgroeit. Dat dit goed mogelijk is bewijzen de bomen van Van IJmeren. Kiest u ervoor bij ons een plataan te kopen, dan kunt u een kwaliteitsboom verwachten, een boom waar men vele jaren van geniet. Of u nu als hovenier een laan wilt verfraaien of als particulier een boom voor in uw achtertuin zoekt, een plataan kopen is bijna altijd een goede oplossing.

 

Meteen bestellenWilt u een plataan kopen, bestel deze dan direct op eenvoudige wijze in de webshop. U kunt de plataan afhalen of thuis laten bezorgen. Wij garanderen een vers gerooide boom van hoogwaardige kwaliteit.