Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Wat is het verschil tussen bomen in pot met kluit en losse wortels

Onze bomen worden aangeboden met kluit of in een pot. Wat is het verschil tussen bomen in pot met kluit en losse wortels en waarom bieden wij geen bomen met losse wortels aan?

Bij Boomkwekerij Van IJmeren ziet u dat onze bomen alleen worden aangeboden met kluit of in een pot. Wij bieden geen bomen aan met losse wortel omdat het risico op uitval bij deze vorm erg hoog is. Een blote wortel kan namelijk snel beschadigen door bijvoorbeeld uitdroging of zonlicht en heeft een uitgebreide verzorging nodig.

Bomen in pot slaan vrijwel altijd aan. Verschil tussen kluit en losse wortel.

 

Losse wortels

Bomen met losse wortel zijn een stuk voordeliger maar het risico op uitval is dermate hoog dat wij hoe dan ook adviseren om te kiezen voor een pot of kluit. Mocht u toch kiezen voor de blote wortel, let op dat de wortels niet uitdrogen bij transport, opslag of planten. Als planten met een losse wortel een kwartier boven de grond liggen zorgt dit al voor 25% minder aangroei garantie. Daarom raden we aan om de bomen zo snel mogelijk te planten. Als het planten gelukt is dan is het van belang om de boom extra goed te verzorgen.

Lees tips en tricks over het water geven van een boom.

+ Voordeligste keuze, makkelijk vervoeren en verplaatsen
Hoge kans uitval, uitdrogen wortel, beperkt leverbaar beperkte keuze

Bomen in pot

Wat is het verschil tussen bomen in pot, met kluit en losse wortels? Bij bomen in pot zijn de wortels niet doorgesneden en zijn bij een goeie planting en verzorging al verzekerd van ontwikkeling in het 1e groeiseizoen. Een voordeel van bomen in pot is dat deze het gehele jaar door geplant kunnen worden, behalve natuurlijk in tijden van strenge vorst. Na de aanplant dient de boom genoeg water te krijgen waardoor de kans op uitval zeer klein is. Het verschil met losse wortel zit hem in het aanslaan. Bomen in pot slaan vrijwel direct aan.

+ Slaat vrijwel altijd aan, hele jaar verkrijgbaar en hoeft niet direct geplant te worden
Duurder

Kom eens langs op onze kwekerij!

Bomen met kluit

Bomen met kluit zijn hebben een net om de wortels wat ervoor zorgt dat deze strak blijven zitten en worden vervolgens ingepakt met jute. Deze kunnen gelijk geplant worden omdat het net wat om de wortels zit onder de grond vergaat. Bomen met kluit hebben sterke wortels waardoor de wortelmassa beter is dan bij potplanten. De wortels worden beschermd door de kluit waardoor deze minder snel beschadigen of uitdrogen. Deze bomen zijn vaak groter en worden van november tot maart geleverd. Tijdens het aanplanten is het van belang om de boom goed water te geven.

+ Voordelige keuze, weinig uitval
Beperkte periode leverbaar

Bij Boomkwekerij van IJmeren bieden we onze bomen alleen in kluit of in een pot. Zo kunnen wij u kwaliteitsvolle producten garanderen en ook garantie geven.

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Bekijk onze seizoensfavorieten

Amerikaanse Judasboom

Cercis canadensis
De Cercis canadensis, ook wel de Amerikaanse Judasboom genoemd. De boom heeft een platte bolvormige kroon. Het blad is hartvormig…
Vanaf 49,20

Amur Kurkboom

Phellodendron amurense
De Phellodendron amurense wordt ook wel de Amur kurkboom genoemd. Het is een snelgroeiende boom. De schors is diepgegroefd en…
Vanaf 60,00

Amerikaanse eik

Quercus rubra
De Quercus rubra, ook wel de Amerikaanse eik genoemd, heeft een breed ovale kroon. In de herfst kleurt hij oranjerood.…
Vanaf 61,00

Terug naar overzicht

 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i