Sierbomen

74
Lees meer...

Sierbomen door specialisten gekweekt


Voor mooie sierbomen die bovendien ook nog eens van de beste kwaliteit zijn, kunt u bij Van IJmeren terecht. In onze boomkwekerij van wel 10 ha. kweken wij de mooiste bomen op tot ideale verfraaiingen voor lanen, parken en tuinen.


Voor elke tuin een sierboom!


Bent u op zoek naar prachtige bomen voor in de tuin? Dan is een sierboom van Boomkwekerij Van IJmeren exact wat u nodig heeft. Bij ons vindt u:

  • een ruime keuze aan sierbomen,
  • voor grote én voor kleine tuinen,
  • ijzersterk en vers gerooid.

En dat alles aan een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

De juiste sierboom kiezen

Het is belangrijk dat u de juiste sierboom kiest voor uw tuin. Bij het sierbomen bestellen houdt u daarom best rekening met uw persoonlijke smaak, de functie van de sierboom en de eigenschappen van uw tuin.

 

Uw persoonlijke smaak

Droomt u van een tuin met veel kleuren en met een mix van hoge en lage bomen, afgewisseld met enkele fruitbomen? In ons assortiment sierbomen vindt u bomen met prachtig gevormde takken, met bladeren in zachte herfstkleuren of prachtige bloesem en bomen met kleurrijke vruchten. U vindt er ongetwijfeld de bomen van uw smaak om uw droomtuin tot leven te brengen.

Wanneer u sierbomen kiest, kijkt u dus best even naar de kleur, bloeiperiode en grootte van de bomen. Zo kan u een mooi assortiment aan sierbomen samenstellen. U kan kiezen voor veel variatie in vorm en kleur, of u kan kiezen voor bomen van eenzelfde stijl die zorgen voor eenheid en structuur in de tuin.

 

De functie van de sierbomen

Waarschijnlijk zal u in de eerste plaats sierbomen kopen om uw tuin mooi aan te kleden en op te fleuren. Sierbomen kunnen daarnaast nog een andere functie hebben. U kan sierbomen bijvoorbeeld gebruiken om een afscheiding tussen uw tuin en die van de buren te vormen. Andere sierbomen kunnen dan weer schaduw geven of structuur brengen in de tuin. Bij het kiezen van sierbomen is het belangrijk na te kijken of de boom van uw keuze de juiste vorm heeft om een afscheiding te vormen, hoog genoeg groeit om structuur te brengen en een voldoende grote kruin heeft om schaduw te geven.

 

De eigenschappen van uw tuin

Tot slot zijn er ook bepaalde eigenschappen van uw tuin waarmee u rekening moet houden bij het sierbomen kopen. Zoekt u bomen voor in de tuin, in de voortuin of langs de oprijlaan, dan zal u telkens voor andere soorten bomen kiezen. In een grote landelijke tuin passen immers grote sierbomen, in een kleine stadstuin passen dan weer kleine, smalle sierbomen. Houd bij het kiezen van uw sierbomen zeker rekening met de grootte van de boom wanneer hij volgroeid zal zijn.

Ook de grondsoort van uw tuin is van belang bij het sierbomen bestellen. Als u bomen koopt die niet geschikt zijn voor de grondsoort in uw tuin, zullen de bomen misschien niet goed groeien of weinig vruchten geven.

 

De geschikte periode om te planten

Wanneer u uw bomen voor in de tuin gekozen heeft, moet u enkel nog kijken naar de geschikte periode om uw sierbomen te planten. Een sierboom planten kan u tussen half november en eind maart. Let er wel op dat u de sierboom niet plant wanneer het vriest of sneeuwt, want dan ik de kans op slagen veel kleiner.

 

Online bestellen in onze webshop

Sierbomen bestellen is nu nog eenvoudiger dankzij onze handige webshop. Hebt u uw keuze gemaakt, bestel dan nu direct online! Daarna kan u uw sierbomen afhalen in onze boomkwekerij, of bij u thuis laten leveren.

 

Sierbomen door specialisten gekweektVoor mooie sierbomen die bovendien ook nog eens van de beste kwaliteit zijn, kunt u bij Van IJmeren terecht. In onze boomkwekerij van wel 10 ha. kweken wij de mooiste bomen op tot ideale verfraaiingen voor lanen, parken en tuinen.

 

Over Van IJmerenVan IJmeren is een boomkwekerij die jarenlang kennis en ervaring heeft opgedaan. Door teelttechnieken te blijven ontwikkelen, ontstaan de mooiste sierbomen. Omdat ook handveredeling een specialisme is, groeien kleine sierbomen bij ons uit tot de mooie bomen die u bij ons kunt aanschaffen. Bij Van IJmeren geven we onze sierbomen bovendien de nodige aandacht. De verschillende weersomstandigheden die in Nederland voorkomen, de diverse grondsoorten en mogelijke ziekten vereisen dit.

Dankzij de hoge kwaliteit van onze sierbomen hebben we al veel tevreden klanten in Nederland én in het buitenland.


Sierbomen direct online bestellenDe sterke en vers gerooide sierbomen kunt u bij Van IJmeren in de webshop bestellen. Bestellen gaat eenvoudig en u bepaalt zelf of u de bomen komt afhalen of wilt laten bezorgen. Indien gewenst kunnen we de sierbomen ook voor u aanplanten.