Sierbomen

Amerikaanse Judasboom

Cercis canadensis
Amerikaanse Judasboom
De Cercis canadensis, ook wel de Amerikaanse Judasboom genoemd. De boom heeft een platte bolvormige kroon. Het blad is hartvormig en heldergroen. Voordat het blad ontstaat verschijnen er lichtroze bloemen. De boom groeit het beste op beschutte, zonnige en voedselrijke plaatsen het is een winterhard soort. Geschikt voor zand- en veengrond.
€ 39,50 - € 225,00
Bestel

Beverboom

Magnolia kobus
Beverboom
De Magnolia kobus wordt een brede niet hoge boom. Voor de bladontwikkeling krijgt de boom openstaande witte bloemen met een doorsnede van 10 CM. Op latere leeftijd bloeit hij rijkelijk. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 37,50 - € 197,50
Bestel

Gele Kornoelje

Cornus mas
Gele Kornoelje
De Cornus mas, ook wel de Gele kornoelje genoemd heeft een brede ronde kroon met glazend groen blad. In de herfst word de boom geel of oranjerood. De boom bloeit in de winterperiode voordat het blad verschijnt, en heeft dan gele bloemen. In de herfst komen er rode besachtige steenvruchten aan en die zijn eetbaar. Vooral geschikt voor kalkrijke grond, maar kan ook in klei- of zandgrond.
€ 52,50 - € 240,00
Bestel

Gele Sierappel

Malus Golden Hornet
Gele Sierappel
De Malus 'Golden Hornet' krijgt een ovale kroon met ovaal frisgroen blad en is rijkbloeiend. In de knop zijn ze lichtpaars en geheel open zijn ze wit. In het najaar krijgt hij veel gele sierappeltjes die lang blijven hangen. De boom wordt ongeveer 6 m hoog en is geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 44,50 - € 245,00
Bestel

Goudenregen

Laburnum anagyroides
Goudenregen
De Laburnum anagyroides, ook wel de Gewone goudenregen genoemd, heeft een smal vaasvormige kroon met groen blad. Als de boom in bloei staat hangen er goudgele trossen aan. De bloemen geuren niet. geschikt voor klei- zand- en kalkrijke grond.
€ 42,50 - € 192,50
Bestel

Japanse Esdoorn

Acer Palmatum Bloodgood
Japanse Esdoorn
De Acer palmatum Bloodgood ook wel de Japanse Sierkers genoemd is een sierheester met prachtige rode bladeren. Hij groeit langzaam en krijgt een spreidende kroon. Japanse esdoorn online kopen / bestellen.
Bestel

Japanse Sierkers

Prunus serrulata Kanzan
Japanse Sierkers
De Prunus serrulata 'Kanzan' / Sierkers heeft een brede ronde kroon met donkergroen blad dat in de herfst geel tot oranje kleurt. De boom bloeit van eind april tot begin mei met roze bloemen. Kan niet tegen een natte bodem. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.
€ 49,50 - € 250,00
Bestel

Kansenboom

Clerodendrum trichotomum
Kansenboom
De Clerodendrum trichotomum, ook de kansenboom genoemd is van nature een meerstammige struik die soms tot boom wordt gekweekt. Deze boom heeft een ronde kroon met een groen blad. In augustus/september komt er een witte bloem met een rode kelk in de boom, en in het midden van die kelk zit een blauwe vrucht. De boom moet op een zonnige en warme plek staan en is geschikt voor zand- en veengrond.
€ 49,50 - € 78,50
Bestel

Krentenboompje

Amelanchier arborea 'Robin Hill'
Krentenboompje
 Amelanchier arborea 'Robin Hill' is een krentenboompje die met ee hoogte van 8 meter de top heeft bereikt. In het voorjaar bloeit Amelanchier arborea 'Robin Hill' met mooie grote witte bloemen. Na de bloei verschijnen donkerrode bessen die langzaam verkleuren naar zwart. De Amelanchier arborea 'Robin Hill' staat graag in niet te natte en iets kalkhoudende grond.
€ 19,50 - € 29,50
Bestel

Perzische Slaapboom

Albizia Julibrissin
Perzische Slaapboom
De Albizia Julibrissin ook wel de Slaapboom genoemd heeft een karakteristieke groeivorm en dubbel geveerd blad. Hij bloeit in juli - augustus met opvallende roze bloemen. Hij kan goed tegen zon. Albizia online kopen / bestellen.
€ 49,50 - € 212,50
Bestel

Perzische slaapboom Ombrella

Albizia julibrissin 'Ombrella'
Perzische slaapboom Ombrella
De Albizia julibrissin 'Ombrella' ook bekend als de Perzische slaapboom kan maximaal 15 meter hoog worden wanneer hij niet wordt gesnoeid. U kunt deze boom mooi in vorm en hoogte houden door hem regelmatig te snoeien. De Perzische slaapboom heeft een grijze bast en twijgen die kleuren van groen naar bruin. De geveerde bladeren worden ongeveer 40 centimer groot. In juli en augustus bloeit deze slaapboom met schitterende zuiver rozerode bloemen die bijen en vlinders aantrekken.   Deze boom heeft zoals vrij gebruikelijk geen stekels of doorns en is niet giftig. De Perzische slaapboom is een gemakkelijke boom die droogte verdraagt en prima kan groeien op droge grond. Deze boom wordt vaak toegepast in parken, grote tuinen, kleine tuinen en patiotuinen. Oorspronkelijk komt deze boom uit Tarbes, Frankrijk in 1990.
€ 75,00 - € 75,00
Bestel

Rode Sierappel

Malus Red Sentinel
Rode Sierappel
De Malus 'Red Sentinel' wordt een kleine boom met een ronde kroon. De takstand is spreidend en later buigen ze ook door. De boom krijgt witte bloemen en in het najaar rode sierappeltjes die lang blijven hangen. Geschikt voor een kleine tuin en voor kalkrijke klei- en zandgrond.
€ 42,00 - € 245,00
Bestel

Sierbomen door specialisten gekweekt

Voor mooie sierbomen die bovendien ook nog eens van de beste kwaliteit zijn, kunt u bij Van IJmeren terecht. In onze boomkwekerij van wel 10 ha. kweken wij de mooiste bomen op tot ideale verfraaiingen voor lanen, parken en tuinen.


Voor elke tuin een sierboom!

Bent u op zoek naar prachtige bomen voor in de tuin? Dan is een sierboom van Boomkwekerij Van IJmeren exact wat u nodig heeft. Bij ons vindt u:

 

  • een ruime keuze aan sierbomen,
  • voor grote én voor kleine tuinen,
  • ijzersterk en vers gerooid.
 

En dat alles aan een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

De juiste sierboom kiezen

Het is belangrijk dat u de juiste sierboom kiest voor uw tuin. Bij het sierbomen bestellen houdt u daarom best rekening met uw persoonlijke smaak, de functie van de sierboom en de eigenschappen van uw tuin.

 

Uw persoonlijke smaak

Droomt u van een tuin met veel kleuren en met een mix van hoge en lage bomen, afgewisseld met enkele fruitbomen? In ons assortiment sierbomen vindt u bomen met prachtig gevormde takken, met bladeren in zachte herfstkleuren of prachtige bloesem en bomen met kleurrijke vruchten. U vindt er ongetwijfeld de bomen van uw smaak om uw droomtuin tot leven te brengen.

Wanneer u sierbomen kiest, kijkt u dus best even naar de kleur, bloeiperiode en grootte van de bomen. Zo kan u een mooi assortiment aan sierbomen samenstellen. U kan kiezen voor veel variatie in vorm en kleur, of u kan kiezen voor bomen van eenzelfde stijl die zorgen voor eenheid en structuur in de tuin.

 

De functie van de sierbomen

Waarschijnlijk zal u in de eerste plaats sierbomen kopen om uw tuin mooi aan te kleden en op te fleuren. Sierbomen kunnen daarnaast nog een andere functie hebben. U kan sierbomen bijvoorbeeld gebruiken om een afscheiding tussen uw tuin en die van de buren te vormen. Andere sierbomen kunnen dan weer schaduw geven of structuur brengen in de tuin. Bij het kiezen van sierbomen is het belangrijk na te kijken of de boom van uw keuze de juiste vorm heeft om een afscheiding te vormen, hoog genoeg groeit om structuur te brengen en een voldoende grote kruin heeft om schaduw te geven.

 

De eigenschappen van uw tuin

Tot slot zijn er ook bepaalde eigenschappen van uw tuin waarmee u rekening moet houden bij het sierbomen kopen. Zoekt u bomen voor in de tuin, in de voortuin of langs de oprijlaan, dan zal u telkens voor andere soorten bomen kiezen. In een grote landelijke tuin passen immers grote sierbomen, in een kleine stadstuin passen dan weer kleine, smalle sierbomen. Houd bij het kiezen van uw sierbomen zeker rekening met de grootte van de boom wanneer hij volgroeid zal zijn.

Ook de grondsoort van uw tuin is van belang bij het sierbomen bestellen. Als u bomen koopt die niet geschikt zijn voor de grondsoort in uw tuin, zullen de bomen misschien niet goed groeien of weinig vruchten geven.

 

De geschikte periode om te planten

Wanneer u uw bomen voor in de tuin gekozen heeft, moet u enkel nog kijken naar de geschikte periode om uw sierbomen te planten. Een sierboom planten kan u tussen half november en eind maart. Let er wel op dat u de sierboom niet plant wanneer het vriest of sneeuwt, want dan ik de kans op slagen veel kleiner.

 

Online bestellen in onze webshop

Sierbomen bestellen is nu nog eenvoudiger dankzij onze handige webshop. Hebt u uw keuze gemaakt, bestel dan nu direct online! Daarna kan u uw sierbomen afhalen in onze boomkwekerij, of bij u thuis laten leveren.

 

Sierbomen door specialisten gekweektVoor mooie sierbomen die bovendien ook nog eens van de beste kwaliteit zijn, kunt u bij Van IJmeren terecht. In onze boomkwekerij van wel 10 ha. kweken wij de mooiste bomen op tot ideale verfraaiingen voor lanen, parken en tuinen.

 

Over Van IJmerenVan IJmeren is een boomkwekerij die jarenlang kennis en ervaring heeft opgedaan. Door teelttechnieken te blijven ontwikkelen, ontstaan de mooiste sierbomen. Omdat ook handveredeling een specialisme is, groeien kleine sierbomen bij ons uit tot de mooie bomen die u bij ons kunt aanschaffen. Bij Van IJmeren geven we onze sierbomen bovendien de nodige aandacht. De verschillende weersomstandigheden die in Nederland voorkomen, de diverse grondsoorten en mogelijke ziekten vereisen dit.

Dankzij de hoge kwaliteit van onze sierbomen hebben we al veel tevreden klanten in Nederland én in het buitenland.


Sierbomen direct online bestellenDe sterke en vers gerooide sierbomen kunt u bij Van IJmeren in de webshop bestellen. Bestellen gaat eenvoudig en u bepaalt zelf of u de bomen komt afhalen of wilt laten bezorgen. Indien gewenst kunnen we de sierbomen ook voor u aanplanten.