Lei liquidambar kopen

De Leiliquidambar styracifulua 'Worplesdon' is een boom die goed tegen kou en extreme regen kan. De boom krijgt groen blad dat in de herfst een mooie oranje-rode kleur krijgt. Geschikt voor alle (ook natte) grondsoorten.

Waar komt de naam vandaan?


De Amberboom hoort tot de familie van de Hamamelidaceae. De Latijnse naam komt van liquidus vandaan wat weer vloeibaar betekend en styrax, wat verwijst naar de gom die de boom afscheid. In Nederland wordt het de amberboom genoemd omdat harsafschijding heeft. de Nederlandse naam is lei amberboom


Waar komt de boom vandaan?


De Liquidambar komt oorspronkelijk uit noord en oost Amerika en Mexico.


Waar groeit de boom het best?


De Liquidambar heeft weinig eisen voor de grond. Het is een boom die winterhard is en graag veel zon heeft. Omdat de Liquidambar een oppervlakkig wortegestel heeft kan het zijn als het heel erg droog is dat je moet wateren.  In particuliere tuinen zal hij bijna nooit  zijn volwassen hoogte bereiken. Het duurt al ongeveer 20 jaar voor deze tot 10 meter hoog is. Hij wordt vaak gebruikt als laanboom maar het is zeker ook mooi als leiboom . Het is een mooie solitair die een prachtige herfstverkleuring heeft.


Is deze boom ziektegevoelig?


Nee gelukkig nog niet. Hij is nog ziektevrij.