De mooiste laanbomen

Voor een uitgebreid aanbod aan laanbomen kunt u bij boomkwekerij Van IJmeren terecht. Wij zijn kwekers met jarenlange ervaring en nu we onze teeltechniek hebben doorontwikkeld, kunnen we ons met recht specialisten noemen.

Maak uw keuze online

Bij Van IJmeren hoeft u niet speciaal bij onze kwekerij langs te komen. U kunt onze laanbomen van hoge kwaliteit ook heel goed online bestellen. Bezoek hiervoor de webshop en maak uw keuze. Van veldesdoorn tot de Japanse Zelkova, u vindt ze allemaal in ons brede assortiment. Het bestellen van uw laanbomen kan eenvoudig en snel op de website gebeuren.

Bij uw bestelling kunt u bovendien aangeven of u de laanbomen geleverd wilt hebben of dat u ze komt ophalen. In een telefonisch overleg worden leverdata en –tijden besproken. De laanbomen die u bestelt, zijn vers gerooid, kunnen geleverd worden met of zonder kluit en worden indien u dat wenst door ons aangeplant.

Vakmensen

Bij Van IJmeren worden laanbomen opgekweekt tot echte sterke bomen die het goed doen wanneer ze worden aangeplant. Van IJmeren is gespecialiseerd in handveredeling en geeft uw laanbomen de aandacht die ze nodig hebben. Weerstomstandigheden, de soort grond en heel veel meer eigenschappen hebben invloed op uw laanbomen. Bij Van IJmeren weten we hoe we hiermee moeten handelen en leveren we sterke en mooie bomen op.

Amberboom

Liquidambar styraciflua
Amberboom
De Liquidambar styraciflua, ook wel de Amberboom genoemd, heeft een piramidaalvormige kroon. Met glanzend groen blad, wat in de herfst verschillend kleurt, wijnrood met geel, oranje en violet en allerlei combinaties. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 27,00 - € 295,00
Bestel

Amberboom (Worplesdon)

Liquidambar styraciflua Worplesdon
Amberboom (Worplesdon)
De Liquidambar styracifulua 'Worplesdon' is een boom die goed tegen kou en extreme regen kan. De boom krijgt een smalle kroon met groen blad dat in de herfst een mooie oranje-rode kleur krijgt. Geschikt voor alle (ook natte) grondsoorten.
€ 27,00 - € 325,00
Bestel

Amerikaanse eik

Quercus rubra
Amerikaanse eik
De Quercus rubra, ook we de Amerikaanse eik genoemd, heeft een breed ovale kroon. In de herfst kleurt hij oranjerood. Het is een geschikte laanboom, die niet veel eisen stelt.
€ 27,50 - € 39,00
Bestel

Amerikaanse Judasboom

Cercis canadensis
Amerikaanse Judasboom
De Cercis canadensis, ook wel de Amerikaanse Judasboom genoemd. De boom heeft een platte bolvormige kroon. Het blad is hartvormig en heldergroen. Voordat het blad ontstaat verschijnen er lichtroze bloemen. De boom groeit het beste op beschutte, zonnige en voedselrijke plaatsen het is een winterhard soort. Geschikt voor zand- en veengrond.
€ 16,50 - € 225,00
Bestel

Amerikaanse Tulpenboom

Liriodendron tulipifera
Amerikaanse Tulpenboom
De Liriodendron tulipifera, ook wel de Amerikaanse tulpenboom genoemd is een snelgroeiende boom met een kegelvormige kroon. De boom heeft groen blad en krijgt gele tulpvormige bloemen. Geschikt voor alle grondsoorten
€ 16,80 - € 255,00
Bestel

Amur Kurkboom

Phellodendron amurense
Amur Kurkboom
De Phellodendron amurense wordt ook wel de Amur kurkboom genoemd. Het is een snelgroeiende boom. De schors is diepgegroefd en de kroon wordt breed met groen blad dat bij wrijving een aroma verspreidt en groengele pluimen. De boom krijgt in de herfst geel blad en verliest zijn blad al vroeg in de herfst.
€ 17,00 - € 215,00
Bestel

Balsempopulier

Populus aurora
Balsempopulier
De Populus aurora heeft een eironde kroon met opvallend bont blad dat groen, wit en roze is.
€ 15,00 - € 170,00
Bestel

Bergesdoorn

Acer pseudoplatanus
Bergesdoorn
De Acer pseudoplatanus, ook wel de Gewone esdoorn of Bergesdoorn genoemd is een grote boom met een dichte golvende kroon. Het blad is aan de bovenkant groen, de onderkant is grijs behaard. In de herfst kleurt hij goudgeel. Geschikt voor zandgrond.
€ 17,50 - € 225,00
Bestel

Beverboom

Magnolia kobus
Beverboom
De Magnolia kobus wordt een brede niet hoge boom. Voor de bladontwikkeling krijgt de boom openstaande witte bloemen met een doorsnede van 10 CM. Op latere leeftijd bloeit hij rijkelijk. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 32,50 - € 197,50
Bestel

Boomhazelaar

Corylus colurna
Boomhazelaar
De Corylus colurna, ook wel de Boomhazelaar genoemd heeft een eivormige kroon met breed eirond blad dat donkergroen is. De bloeiwijze wordt gevormd door dikke lange katjes. Aan de boom komen ook eetbare noten. Het is een zeer sterke boom die goed tegen droogte kan. geschikt voor zand- en kalkrijkegrond.
€ 17,50 - € 165,00
Bestel

Canadapopulier

Populus robusta
Canadapopulier
De Populus 'Robusta' heeft een brede zuilvormige kroon met donkergroen blad dat in de herfst geelgroen kleurt. Geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 9,00 - € 122,50
Bestel

Chinese esdoorn

Acer tataricum subsp. Ginnala
Chinese esdoorn
De Acer tataricum subsp. Ginnala, ook wel de Chinese esdoorn genoemd krijgt een spreidende kroon. Hij krijgt prachtige herfstkleuren in veel tinten rood. Het is een sterke boom. Kan goed tegen droogte.
€ 19,50 - € 67,50
Bestel

Chinese moerascipres, Watercipres

Metasequoia glyptostroboides
Chinese moerascipres, Watercipres
De Metasequoia glyptostroboides wordt ook wel de chinese moerascipres genoemd en is een sterk groeiende en bladverliezende conifeer. De boom krijgt naalden. De oude stam schilfert in smalle platen af. De boom is geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 15,00 - € 157,50
Bestel

Erwtenstruik

Caragana arborescens Pendula
Erwtenstruik
De Caragana arborescens Pendula wordt ook wel de Erwtenstruik genoemd. Het is een halfstam en een erg sterk soort. De boom krijgt groen blad en lichtgele bloemen in april- mei. Deze Caragana is erg geschikt voor de kleine tuin. De boom is geschikt voor niet te natte klei- en zandgrond.
€ 20,00 - € 45,00
Bestel

Gele Kornoelje

Cornus mas
Gele Kornoelje
De Cornus mas, ook wel de Gele kornoelje genoemd heeft een brede ronde kroon met glazend groen blad. In de herfst word de boom geel of oranjerood. De boom bloeit in de winterperiode voordat het blad verschijnt, en heeft dan gele bloemen. In de herfst komen er rode besachtige steenvruchten aan en die zijn eetbaar. Vooral geschikt voor kalkrijke grond, maar kan ook in klei- of zandgrond.
€ 22,50 - € 240,00
Bestel

Gele Sierappel

Malus Golden Hornet
Gele Sierappel
De Malus 'Golden Hornet' krijgt een ovale kroon met ovaal frisgroen blad en is rijkbloeiend. In de knop zijn ze lichtpaars en geheel open zijn ze wit. In het najaar krijgt hij veel gele sierappeltjes die lang blijven hangen. De boom wordt ongeveer 6 m hoog en is geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 19,50 - € 245,00
Bestel

Gewone Es

Fraxinus excelsior
Gewone Es
De Fraxinus excelsior, ook wel gewone es genoemd, heeft een brede ronde kroon met donkergroen geveerd blad. De bladknoppen zijn opvallend zwart. Tijdens of net voor de bladontwikkeling krijgt de boom pluimen. Geschikt voor klei- en zandgrond, en kan ook op natte grond.
€ 12,50 - € 155,00
Bestel

Gewone Es (Altena)

Fraxinus excelsior Altena
Gewone Es (Altena)
De Fraxinus excelsior Altena, heeft groen geveerd blad dat in de herfst geel wordt. In april komen er onopvallende bloemen in de boom die zijn paars van kleur. Geschikt voor klei- en kalkrijke grond.
€ 12,50 - € 135,00
Bestel

Gewone Esdoorn

Acer pseudoplatanus Erectum
Gewone Esdoorn
De Acer pseudopl. Erectum is een zeer gemakkelijke boom in onderhoud. De kroon is eerst eirond en later wordt hij breder. Het blad is groen en in de herfst dof goudgeel. Hij is geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 17,50 - € 225,00
Bestel

Gewone Haagbeuk

Carpinus betulus
Gewone Haagbeuk
De Carpinus betulus, ook wel de Gewone haagbeuk genoemd is een langzaam groeiende boom die veel op de Fagus sylvatica lijkt. Het blad is frisgroen in het voorjaar. In de herfst kleurt het blad goudgeel tot bruin en verliest zijn blad laat in de winter. Ze worden ook als haag gebruikt. Geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 0,65 - € 225,00
Bestel

Gewone Plataan

Platanus acerifolia
Gewone Plataan
De Platanus acerifolia is de Gewone plataan en groeit snel. De boom krijgt een afschilferende bast en heeft groot groen blad. Kan slecht tegen harde ( zeewind ) en is geschikt voor alle grondsoorten.
€ 11,50 - € 250,00
Bestel

Gewone Vleugelnoot

Pterocarya fraxinifolia
Gewone Vleugelnoot
De Pterocarya fraxinifolia, ook wel de Gewone vleugelnoot genoemd, heeft een brede ronde kroon met groen geveerd blad. Heeft een vruchtbare vochtige grond nodig. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.
€ 11,00 - € 175,00
Bestel

Gewone Walnoot

Juglans regia
Gewone Walnoot
De Juglans regia, ook wel de Gewone walnoot genoemd, heeft een heldergroen geveerd blad. Na de bladontwikkeling verschijnen de katjes en de bloemen. Aan de boom groeien groene vruchten waar eetbare noten in zitten. Noten verschijnen pas bij bomen die circa 15 jaar oud zijn. Geschikt voor kalkrijke en vochthoudende bodem. Maar kan ook in klei- en zandgrond.
€ 14,30 - € 220,00
Bestel

Gewone Wilg

Salix alba
Gewone Wilg
De Salix alba, is een snelgroeiende wilg met een ovale kroon en smal groen blad. Als het blad begint te groeien komen de katjes ook aan de boom. Geschikt voor vochtige grondsoorten zoals klei-, zand- en kalkrijke grond. (kan ook op drogere plaatsen.)
€ 12,50 - € 152,50
Bestel

Goudenregen

Laburnum anagyroides
Goudenregen
De Laburnum anagyroides, ook wel de Gewone goudenregen genoemd, heeft een smal vaasvormige kroon met groen blad. Als de boom in bloei staat hangen er goudgele trossen aan. De bloemen geuren niet. geschikt voor klei- zand- en kalkrijke grond.
€ 42,50 - € 192,50
Bestel

Goudes

Fraxinus excelsior Westhof Glory
Goudes
De Fraxinus excelsior 'Westhof's Glory', heeft een brede ovale kroon met donkergroen geveerd blad. Pas laat in het voorjaar loopt het uit. De boom heeft een neutrale bruingele herfstverkleuring. De boom groeit het beste in open groenstroken op niet te droge grond. Geschikt voor zand-, veen- en kalkrijke grond
€ 12,50 - € 135,00
Bestel

Grijze streepjesesdoorn

Acer rufinerve
Grijze streepjesesdoorn
De Acer rufinerve ook wel de Grijze streepjesbastesdoorn genoemd krijgt een open brede kroon. De bast is groen met grijswitachtige strepen. Het blad is donkergroen en in de herfst oranjegeel tot rood. De boom is geschikt op klei- en zandgrond.
€ 22,50 - € 77,50
Bestel

Hartbladige els

Alnus cordata
Hartbladige els
De Alnus cordata of de Hartbladige els, krijgt groene hartvormige bladeren. Het blad blijft in het najaar lang aan de boom zitten. De boom krijgt aan het eind van de winter "katjes" en in september "elzenproppen" en is geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 0,65 - € 200,00
Bestel

Honingboom

Sophora japonica
Honingboom
De Sophora japonica, heeft een ronde kroon met donkergroen geveerd blad. In de herfst verschijnen grijze peulen. Na 10-15 jaar komen de eerste roomwitte bloemen. Deze boom heeft weinig last van ziekte en aantastingen. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.
€ 15,00 - € 180,00
Bestel

Iep

Ulmus Columella
Iep
De Ulmus 'Columella' heeft een zuilvormige kroon met donkergroen blad dat opvallend gedraaid is. Deze boom is erg smal en is daardoor geschikt als laan en straatboom. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 10,00 - € 190,00
Bestel

Italiaanse Populier

Populus nigra italica
Italiaanse Populier
De Populus nigra 'Italica' heeft een smalzuilvormige kroon met groen blad wat in de herfstgeelgroen kleurt. De boom is zeewindbestendig en is geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond. (Kan ook op natte grond.)
€ 15,00 - € 170,00
Bestel

Japanese Zelkova

Zelkova serrata
Japanese Zelkova
De Zelkova serrata heeft een breede ronde kroon met langwerpig zachtgroen blad dat in de herfst rood en oranjegeel kleurt.
€ 24,50 - € 240,00
Bestel

Japanse Notenboom

Ginkgo biloba
Japanse Notenboom
De Ginkgo biloba is een bladverliezende boom, ook wel de japanse notenboom genoemd. Hij groeit eerst smal, later meer gespreid. Het blad kleurt in de herfst geel. Kan tegen alle grondsoorten.
€ 22,50 - € 52,50
Bestel

Japanse Sierkers

Prunus serrulata Kanzan
Japanse Sierkers
De Prunus serrulata 'Kanzan' / Sierkers heeft een brede ronde kroon met donkergroen blad dat in de herfst geel tot oranje kleurt. De boom bloeit van eind april tot begin mei met roze bloemen. Kan niet tegen een natte bodem. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.
€ 16,50 - € 250,00
Bestel

Kansenboom

Clerodendrum trichotomum
Kansenboom
De Clerodendrum trichotomum, ook de kansenboom genoemd is van nature een meerstammige struik die soms tot boom wordt gekweekt. Deze boom heeft een ronde kroon met een groen blad. In augustus/september komt er een witte bloem met een rode kelk in de boom, en in het midden van die kelk zit een blauwe vrucht. De boom moet op een zonnige en warme plek staan en is geschikt voor zand- en veengrond.
€ 24,50 - € 78,50
Bestel

Kerspruim

Prunus cerasifera nigra
Kerspruim
De Prunus cerasifera 'Nigra'of Kerspruim heeft een ronde kroon met roodbruin blad dat laat in de herfst blijft. De boom is zeer rijk bloeiend met roze bloemen die eind maart, begin april verschijnen. Geschikt voor klei-, zand- en veenrijke grond.
€ 15,00 - € 195,00
Bestel

Kleinbladige Linde

Tilia cordata Greenspire
Kleinbladige Linde
De Tilia cordata 'Greenspire' heeft een eivormige kroon met groen blad. In het voorjaar verschijnen er sterk geurende bloemen. En in het najaar komen er vruchten aan de boom. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 19,50 - € 167,50
Bestel

Koningslinde

Tilia europaea Pallida
Koningslinde
De Tilia europaea 'Pallida' heeft een piramidaalvormige kroon met hartvormig groen blad. Takken zijn geelbruin maar worden snel erna bruinrood. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 17,50 - € 450,00
Bestel

Lijsterbes

Sorbus aucuparia Edulis
Lijsterbes
De Sorbus aucuparia 'Edulis' heeft een ovale kroon met geveerd donkergroen blad. Aan deze boom komen eetbare vruchten, de vruchten hebben een zoetzure smaak en ze verschijnen in augustes en september. Geschikt voor zand- en veengrond.
€ 15,00 - € 200,00
Bestel

Linde

Tilia cordata Erecta
Linde
De Tilia cordata 'Erectra' heeft een kegelvormige kroon met donkergroen blad dat in de herfst geel kleurt. In het voorjaar verschijnen de sterk geurende bloemen. In het najaar komen er kleine vruchten aan de boom. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 19,50 - € 172,50
Bestel

Linde (roelvo)

Tilia cordata Roelvo
Linde (roelvo)
De Tilia cordata 'Roelvo' heeft een piramidaalvormige kroon met groen blad. In het voorjaar verschijnen er sterk geurende bloemen in de boom. En die worden gevolgd door vruchten. Deze boom is erg geschikt voor lanen en straten. Kan op alle grondsoorten.
€ 22,50 - € 167,50
Bestel

Meelbes

Sorbus aria Majestica
Meelbes
De Sorbus aria Majestica krijgt een compacte piramidale kroon. Hij groeit langzaam, winterhard en erg geschikt voor laanboom. Het is een rijkbloeiende boom. Het blad blijft tot in november aan de boom.
€ 19,50 - € 60,00
Bestel

Meidoorn

Crataegus Lavalleei
Meidoorn
De Crataegus lavalleei is een kleine boom. De kroon in onregelmatig rond met diepgroen blad. In het voorjaar is het blad een beetje rood. in de herfst blijft het blad lang aan de boom. Aan de boom zitten doornen van circa 4 CM. Er komen witte bloemen aan de boom, als de bloemen uitgebloeid zijn komen er lichtoranje vruchten aan. Geschikt voor zandgrond.
€ 12,50 - € 175,00
Bestel

Moeraseik

Quercus palustris
Moeraseik
De Quercus palustris, ook wel moeraseik genoemd, heeft een breed kegelvormige kroon met groen blad dat in de herfst rood kleurt. Er zitten bolvormige eikels aan de boom. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 19,50 - € 250,00
Bestel

Noorse esdoorn

Acer platanoides
Noorse esdoorn
De Acer platanoides wordt ook wel de Noorse esdoorn genoemd. Het wordt een grote boom met een dichte kroon. In de herfst verkleurt het blad goudgeel. Groeit niet op veengrond. Zeer sterke boom.
€ 15,95 - € 250,00
Bestel

Noorse esdoorn (Columnare)

Acer platanoides Columnare
Noorse esdoorn (Columnare)
De acer platanoides columnare krijgt een eivormig/zuilvormige kroon. Geschikt voor smalle oprijlanen of straten. Hij heeft groen blad dat in de herfst verkleurt naar geel. Geschikt voor klei- en zandgrond, maar geen natte grond.
€ 18,50 - € 225,00
Bestel

Noorse esdoorn (Emerald Queen)

Acer platanoides Emerald Queen
Noorse esdoorn (Emerald Queen)
De Acer platanides Emerald Queen wordt een middelgrote boom met een smalle kroon. Vanwege goede eigenschappen wordt deze boom veel aangeplant. In de herfst kleurt hij geel. Hij is geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 16,00 - € 250,00
Bestel

Paardenkastanje

Aesculus carnea Briotii
Paardenkastanje
De Aesculus carnea Briotii is de rode kastanje. Hij groeit langzamer dan de Aesculus carnea. De boom krijgt donkergroen 5-tallig blad en donkerrode opstaande pluimen in mei en krijgt weinig vruchten. Hij is geschikt voor alle grondsoorten.
€ 19,50 - € 325,00
Bestel

Perzische Slaapboom

Albizia Julibrissin
Perzische Slaapboom
De Albizia Julibrissin ook wel de Slaapboom genoemd heeft een karakteristieke groeivorm en dubbel geveerd blad. Hij bloeit in juli - augustus met opvallende roze bloemen. Hij kan goed tegen zon. Albizia online kopen / bestellen.
€ 49,50 - € 212,50
Bestel

Pluimes

Fraxinus Ornus
Pluimes
De Fraxinus ornus, ook wel Pluim-es, Bloem-es of Manna-es genoemd, heeft een brede ovale kroon met dof-blauwgroen geveerd blad. De boom bloeit met roomwitte sterkgeurende bloemen in opvallende pluimen. Geschikt voor kalkrijke, klei- en zandgrond.
€ 19,00 - € 125,00
Bestel

Ratelpopulier

Populus tremula tapiau
Ratelpopulier
De Populus tremula 'Tapiau' is een snelgroeiende boom met donkergroen blad. Vooral geschikt voor klei-, zand- en veengrond. Kan ook op droge grond.
€ 15,00 - € 122,50
Bestel

Rode esdoorn

Acer rubrum
Rode esdoorn
De Acer rubrum, ook wel de Rode esdoorn genoemd, is een middelgrote boom met een ronde kegelvormige kroon. Het blad is groen, de bladsteel is rood en in de herfst kleurt het blad oranjerood. De boom is geschikt voor klei- en zandgrond en kan slecht tegen (zee)wind.
€ 20,00 - € 275,00
Bestel

Rode Meidoorn

Crataegus Laevigata Paul Scarlet
Rode Meidoorn
De Crataegus Laevigata 'paul's Scarlet', ook wel de rode meidoorn genoemd, heeft een brede kegelvormige kroon met donkergroene eivormige bladeren. In het voorjaar zit de hele boom in de rode bloemen. Op de takken zitten doornen van 2,5 CM lang en zijn erg scherp. Deze boom is geliefd in kleinere tuimen. Geschikt voor zandgrond.
€ 12,50 - € 175,00
Bestel

Rode Sierappel

Malus Red Sentinel
Rode Sierappel
De Malus 'Red Sentinel' wordt een kleine boom met een ronde kroon. De takstand is spreidend en later buigen ze ook door. De boom krijgt witte bloemen en in het najaar rode sierappeltjes die lang blijven hangen. Geschikt voor een kleine tuin en voor kalkrijke klei- en zandgrond.
€ 17,00 - € 245,00
Bestel

Roodbladige Esdoorn

Acer platanoides Royal red
Roodbladige Esdoorn
De Acer plat. Royal Red krijgt een brede kegelvormige kroon. De boom krijgt bruinrood blad. Geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 12,00 - € 229,50
Bestel

Ruwe berk

Betula pendula
Ruwe berk
De Betula pendula is de Ruwe berk en krijgt frisgroen klein blad. De boom krijgt geelgroene katjes en een witte schors. Het blad is in de herfst geel tot geelbruin. Kan niet goed tegen zeewind. Geschikt voor kalkrijke klei- en zandgrond
€ 15,00 - € 215,00
Bestel

Schietwilg

Salix Chermesina
Schietwilg
De Salix alba 'Chermesina' heeft een ronde kroon met groen smal blad. Opvallend zijn de oranjerode takken. De boom groeit vooral op vochtige tot natte plaatsen. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.
€ 12,50 - € 152,50
Bestel

Sierkers

Prunus serrulata hillieri Spire
Sierkers
De Prunus serrulata hillieri 'Spire'is een kleine boom met een zuilvormige kroon. De boom heeft groen blad dat in de herfst roodachtig tot purperrood kleurt. In april komen er lichtroze tot witte bloemen in de boom. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.
€ 16,50 - € 150,00
Bestel

Sierpeer

Pyrus calleryana Chanticleer
Sierpeer
De Pyrus calleryana 'Chanticleer' / Sierpeer, heeft een eironde kroon met groen blad dat in de herfst mooi verkeurt in gele en rode kleuren. De bloei is uitbundig met witte bloemen. Grondsoort is weinig eisend. Kan op klei-, zand- en kalkrijke grond.
€ 20,00 - € 190,00
Bestel

Smalbladige Es

Fraxinus ang. Raywood
Smalbladige Es
De Fraxinus angustifolia 'Raywood' heeft een brede eivormige kroon met diepgroen geveerd blad. In april heeft de boom geelgroenen pluimen. En in de herfst kleurt het blad oranje tot paarsrood. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.
€ 12,50 - € 155,00
Bestel

Spaanse aak

Acer campestre Elegant
Spaanse aak
De acer campestre elegant kan een hoogte bereiken van 8-12 meter, hij krijgt geel/groene bloemen en groen blad, in de herfst kleurt het blad geel.
€ 15,95 - € 275,00
Bestel

Streepjesbastesdoorn

Acer capillipes
Streepjesbastesdoorn
De Acer capillipes wordt ook wel de slangenhuidesdoorn genoemd. Hij heeft een grijswit gestreepte bast. Het donkergroene blad verkleurt in de herfst oranjerood tot dieprood. Er komen zaden in. De kroon wordt vaasvormig. Geschikt voor zand- en kleigrond
€ 22,50 - € 210,00
Bestel

Trompetboom

Catalpa bignonioides
Trompetboom
De Catalpa bignonioides ook wel Trompetboom genoemd, is een boom met een spreidende, ronde kroon. Het blad van de boom is frisgroen, en in de herfst kleurt het blad geel. De boom krijgt witte bloemen en is geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 11,60 - € 175,00
Bestel

Valse Christusdoorn

Gleditsia triacanthos
Valse Christusdoorn
De Gleditsia triacanthos, ook wel Valse Christusdoorn genoemd, heeft een ronde kroon met frisgroen geveerd blad dat in de herfst goudgeel kleurt. De stam en takken hebben scherpe vertakte doorns. Na de bloei verschijnen peulen die zijn eerst geelgoren maar worden bruinrood. Geschikt voor veen- zand grond.
€ 12,80 - € 157,50
Bestel

Veelbloemige Kornoelje

Cornus Florida
Veelbloemige Kornoelje
De Cornus Florida, ook de veelbloemige kornoelje genoemd, heeft een brede ronde kroon, met eivormig- donkergroen blad. Er komen witte bloemen in en in de herfst kleurt de boom rood/violet. De boom is geschikt voor klei- en veengrond.
€ 17,50 - € 97,50
Bestel

Veldesdoorn (Elsrijk)

Acer campestre Elsrijk
Veldesdoorn (Elsrijk)
De Acer campestre Elsrijk is een sterk soort. Hij heeft een dichte kroon. En is erg geschikt voor langs smalle paadjes of opritten. Ook mooi als laanboom. Hij krijgt donkergroen blad.
€ 15,95 - € 225,00
Bestel

Wilde Kardinaalmuts

Euonymus europaeus
Wilde Kardinaalmuts
De Euonymus europaeus, ook wel wilde kardinaalsmuts genoemd heeft een ronde kroon met langwerpig donkergroen blad dat in de herfst rood kleurt. Aan de boom zitten onopvallende bloemen. Als die uitgebloeid zijn krijgt de boom feloranje met felroze vruchten. De vruchten zijn giftig. geschikt voor alle grondsoorten.
€ 27,50 - € 195,00
Bestel

Winterlinde

Tilia cordata
Winterlinde
De Tilia cordata heeft een ronde kroon met hartvormig groen blad. In het voorjaar verschijnen de sterk geurende bloemen. En in het najaar komen er kleine vruchten aan de boom. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 19,50 - € 192,50
Bestel

Witte Abeel

Populus raket
Witte Abeel
De Populus raket heeft een breede piramidale kroon met donkergroen blad dat in de herfst geel kleurt. Geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 9,00 - € 170,00
Bestel

Witte en Grijze els

Alnus incana
Witte en Grijze els
De Alnus incana is de Witte en Grijze els. De boom krijgt een onregelmatige kroon met groen blad. In het voorjaar krijgt de boom "katjes" en in het najaar "elzenproppen". De boom is geschikt voor droge klei- en zandgrond.
€ 12,50 - € 182,50
Bestel

Witte esdoorn

Acer saccharinum
Witte esdoorn
De Acer saccharinum ook wel de Zilveresdoorn of Witte esdoorn genoemd, wordt een grote boom met een golvende kroon. Het blad is groen met een grijzige onderzijde. In de herfst verkleurt het blad geel. Kan goed tegen vochtige grond en is geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 20,00 - € 235,00
Bestel

Witte Himalayaberk

Betula utilis jacquemontii
Witte Himalayaberk
De Betula utilis subsp. Jacquemontii wordt ook de Witte himalayaberk genoemd. De boom krijgt donkergroen blad en in april geelgroene katjes. De schors wordt roomwit (afbladderend). In de winter is het een opvallende boom. Deze berkensoort is geschikt voor alle grondsoorten.
€ 29,50 - € 259,50
Bestel

Witte Moerbei

Morus alba
Witte Moerbei
De Morus alba, ook wel de Witte moerbei genoemd is een middelgrote boom met warrige takken. De boom krijgt groen blad en eetbare vruchten die op frambozen lijken.De boom kan op een zonnige warme plaats en is geschikt voor alle grondsoorten.
€ 16,00 - € 158,50
Bestel

Zachte berk

Betula Pubescens
Zachte berk
De Betula pubescens is de Zachte berk en krijgt een ovale kroon met afhangende takuiteinden. Het blad is groen en de stam wordt wit. De boom houdt van vochtige grond. Kan niet tegen zeewind. Geschikt voor kalkrijke zand- en veengrond.
€ 19,00 - € 160,00
Bestel

Zilveresdoorn

Acer saccharinum Pyramidale
Zilveresdoorn
De Acer saccharinum 'Pyramidale' wordt een grote boom met een ovaal tot ronde kroon. Het blad is donkergroen met een grijzige onderzijde. In de herfst kleurt het blad geel. De boom kan tegen vochtige grond en is geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 12,50 - € 260,00
Bestel

Zilverlinde

Tilia tomentosa Brabant
Zilverlinde
De Tilia tomentosa 'Brabant' heeft een brede kegelvormige kroon met groen blad dat in de herfst licht geel kleurt. In juli verschijnen er sterk geurende bloemen. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 19,50 - € 220,00
Bestel

Zoete Sierkers

Prunus avium Plena
Zoete Sierkers
De Prunus avium 'Plena', heeft een ronde kroon met donkergroen blad dat in de herfst oranje/geel kleurt. De schors van de boom is bruinrood. Als de boom bloeit komen er mooie wittte bloemen in. Geschikt voor klei- en zandgrond, maar het liefst kalkrijke grond.
€ 9,50 - € 145,00
Bestel

Zomereik

Quercus robur
Zomereik
De Quercus robur, ook wel de zomereik genoemd, heeft een ronde kroon met groen blad. Aan de boom zitten ovale eikels. Heeft een voedeselrijk en vochthoudende grond nodig. Geschikt voor zand- en kalkrijke grond.
€ 17,50 - € 250,00
Bestel

Zomerlinde

Tilia platyphyllos
Zomerlinde
De Tilia platyphyllos heeft een breede ronde kroon met hartvormige groen blad. In de boom komen geurende bloemen. Geschikt voor alle grondsoorten.
€ 19,50 - € 179,50
Bestel

Zwarte els

Alnus glutinosa
Zwarte els
De Alnus glutinosa is de Gewone els of Zwarte els. De boom krijgt donkergroen glanzend blad. De boom krijgt in het voorjaar "katjes" en in het najaar "elzenproppen" en is geschikt voor klei- en zandgrond en kan goed tegen natte grond.
€ 0,50 - € 170,00
Bestel

Zweedse lijsterbes

Sorbus intermedia
Zweedse lijsterbes
De Sorbus intermedia, heeft een ronde kroon met donkergroen blad dat in de herfst oranjegeel kleurt. Er zitten creme/witte bloemen in de boom. Na de bloei verschijnen er oranje/rode vruchten. Geschikt voor zand- en kalkrijke grond.
€ 15,00 - € 200,00
Bestel

Veldesdoorn

Acer campestre
Veldesdoorn
De acer campestre is een Middelgrote boom. Geschikt voor kleigrond en zandgrond en kan ook tegen schaduw. Hij heeft een grijze schors met opvallende kurklijsten. Hij kan ook gebruikt worden als haag. De kroon wordt ovaal.
€ 15,95 - € 275,00
Bestel