Haagplanten

Beukenhaag (groen)

Fagus sylvatica
Beukenhaag (groen)
De Fagus sylvatica is de echte ouderwetse groene beukenhaag. In de winter wordt het blad bruin en blijft lang hangen. Dit geeft een nostalgisch effect.   Mooie groene beukenhaag van Boomkwekerij Van IJmeren    Wilt u zo'n mooie ouderwetse beukenhaag als omheining van uw tuin? Boomkwekerij Van IJmeren is gespecialiseerd inbeukenhaagen levert een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Steeds meer hoveniers, laanboomkwekerijen en particulieren kiezen dan ook voor onze haagbomen.   Nostalgische beukenhaag
Met onze Fagus sylvatica haalt u een echte ouderwetse groene beukenhaag in huis. 's Winters worden de blaadjes bruin. Ze blijven lang hangen en ritselen in de wind. Dit roept een bepaalde sfeer op van vroeger die veel mensen aanspreekt. Vooral oude boerderijen kunnen eigenlijk niet zonder zo'n landelijke beukenhaag.   De Fagus sylvatica en anderehaagplantenkunt u het beste online bestellen. We hebben namelijk niet alle maten altijd op voorraad. Als u het even van tevoren doorgeeft, zetten wij de haagplanten voor u klaar en komt u nooit voor niets. Desgewenst kunnen we de beukenhaag bij u thuis latenbezorgenen zelfs voor u aanplanten.
Hoeveel beukenhaag moet ik op 1 meter planten?   Als u een enkele rij poot plant u er 5 a 6 op een meter. Als u een dubbele rij poot dan plant u er 7 op een meter. Het voordeel van een dubbele rij is dat de de beukenhaag eerder dicht zit. 1. Beukenhaag op een enkele rij beukenhaag enkele rij 2. Beukenhaag op een dubbele rij Beukenhaag dubbele rij Hoe moet ik Beukenhaag planten?   Het eerste waar u voor moet zorgen is dat de bodem een goede structuur heeft. Dat betekent dat er geen stenen of grote, harde voorwerpen in mogen zitten. Het beste is om er aanplantgrond bij te doen. Maar ook de grond een beetje mengen met zand kan al goed helpen. Graaf een brede gleuf voor de beukenhaag, afhankelijk van de breedte van de wortels. Ze moeten er ruim in staan. de diepte van de gleuf ongeveer 30 centimeter en de breedte van de gleuf ongeveer 40CM. Nu kunt u de beukenhaag planten. Meng de aanplantgrond of het zand met de grond die u er net heeft uigeschept. Bij een enkele rij plant u de haag 20 centimeter uit elkaar. Bij een dubbele rij plant u ze 15 CM uit elkaar.
€ 2,20 - € 12,50
Bestel

Buxus sempervirens

Buxus sempervirens
Buxus sempervirens
De Buxus sempervirens is een zeer geschikte plant voor uw haag. Ze zijn makkelijk in vorm te snoeien. Groenblijvend. Buxus
€ 0,99 - € 5,40
Bestel

Buxus sempervirens Rotundifolia

Buxus sempervirens 'rotundifolia'
Buxus sempervirens Rotundifolia
Buxus sempervirens Rotundifolia groeit sneller hoger dan de buxus sempervirens en heeft grotere bijna ronde bladeren. Hij is wel minder vol dan de Buxus sempervirens. Buxus sempervirens is de meest gebruikte soort. Dat komt door de frisgroene kleur en het fijnvertakte dichte uiterlijk. De eironde blaadjes van de Buxus Rotundifolia zijn aan de bovenzijde glanzend donkergroen. De Buxus Rotundifolia is de beste soort voor het knippen van figuren omdat hij meer kracht in de groei bezit dan de andere soorten.
€ 11,90 - € 11,90
Bestel

Conifeer (Brabant)

Thuja occidentalis Brabant
Conifeer (Brabant)
De Thuja occidentalis Brabant ook wel Westerse Levensboom genoemd is een snelgroeiende frisgroene conifeer. Erg geschikt voor een haag. Ongeveer 2,5 coniferen per meter. Hij is winterhard. Conifeer coniferen
€ 8,75 - € 15,75
Bestel

Conifeer (Smaragd)

Thuja occidentalis Smaragd
Conifeer (Smaragd)
De Thuja occidentalis Smaragd ook wel Levensboom genoemd is een rustig groeiende conifeer. Compacte vorm. Erg geschikt voor een haag. Maar ook als alleenstaande groenblijvende boom. Conifeer coniferen
€ 10,50 - € 21,50
Bestel

Gewone Haagbeuk

Carpinus betulus
Gewone Haagbeuk
De Carpinus betulus, ook wel de Gewone haagbeuk genoemd is een langzaam groeiende boom die veel op de Fagus sylvatica lijkt. Het blad is frisgroen in het voorjaar. In de herfst kleurt het blad goudgeel tot bruin en verliest zijn blad laat in de winter. Ze worden ook als haag gebruikt. Geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 45,00 - € 225,00
Bestel

Haagliguster

Ligustrum ovalifolium
Haagliguster
De Ligustrum ovalifolium ook wel Haagliguster genoemd, is een semi-groenblijvende. Dat betekent dat het blad er soms in de winter een deel kan afvallenn. De plant bloeit in de zomerperiode, de overvloedige witte bloei maakt een unieke sterke geur. Het blad van de Liguster heeft een donkergroene kleur en heeft een ovale vorm.
€ 1,95 - € 2,95
Bestel

Hartbladige els

Alnus cordata
Hartbladige els
De Alnus cordata of de Hartbladige els, krijgt groene hartvormige bladeren. Het blad blijft in het najaar lang aan de boom zitten. De boom krijgt aan het eind van de winter "katjes" en in september "elzenproppen" en is geschikt voor klei- en zandgrond.
€ 40,00 - € 200,00
Bestel

Klimop

Hedera hibernica
Klimop
De Hedera hibernica, ook wel Klimop genoemd, is een winterharde, groenblijvende klimplant. Deze Klimop is geschikt als haag, als bodembedekker of voor het begroeien van muren en schuttingen. Als haag blijft hij mooi smal. Klimop Hedera online kopen / bestellen.
€ 3,75 - € 10,00
Bestel

Laurier (Caucasica)

Prunus laurier Caucasica
Laurier (Caucasica)
De Prunus laurier Caucasica of Laurierkers is een winterharde groenblijvende struik. Het blad is donkergroen van kleur en de laurierstruik krijgt in het voorjaar witte bloemen. Hij heeft een slankere vorm dan de Rotundifolia, en daardoor ook meer geschikt is voor de kleinere tuinen. Laurier online kopen / bestellen.
€ 11,00 - € 26,00
Bestel

Laurier (Novita)

Prunus laurier Novita
Laurier (Novita)
De Prunus laurier Novita of Laurierkers is een groenblijvende struik. Het is een bloeiende, snelgroeiende laurier. Hij heeft mooi glimmend donkergroen blad. Erg geschikt voor haag, maar ook als solitaire struik. Online laurier kopen / bestellen
€ 9,00 - € 22,95
Bestel

Laurier (Rotundifolia)

Prunus laurier Rotundifolia
Laurier (Rotundifolia)
De Prunus laurier Rotundifolia of Laurierkers is een winterharde groenblijvende struik. Hij wordt ook veel gebruikt voor een haag. Het is een snelgroeiend soort. U kunt hem mooi in vorm houden door hem in juni te snoeien. Plantafstand 50 tot 70 CM, afhankelijk van de maat. Laurier online kopen / bestellen.
€ 6,75 - € 19,00
Bestel

Haagplanten worden vooral gebruikt om een afscheiding te maken om of iets af te schermen. Er zijn vele soorten haagplanten. Boomkwekerij Van IJmeren heeft een breed assortiment aan haagplanten. U kun kiezen uit groenblijvende haagplanten zoals de Elaeagnus ebbingei (Olijfwilg - Zilverbes), maar ook de Beukenhaag (Fagus sylvatica). De beukenhaag is het meest populairst en wordt het meest aangeplant in Nederland. In de herfst wordt het blad bruin. In de winter houdt de Fagus sylvatica het blad totdat het weer voorjaar word


Een haag is het groene decor van uw tuin

 

Haagplanten kopen

Haagplanten zijn bijzonder populair bij veel mensen. Deze planten zijn dan ook ideaal voor het creëren van een afscheiding in uw tuin. Ook kunt u door middel van haagplanten kopen iets afschermen in de tuin. Indien u van plan bent een taxus, een beukenhaag, een klimop of een andere haagplant aan te schaffen, oriënteer u dan eerst goed op de kenmerken van de struik of plant. U zou voor het haagplanten kopen uit te voeren eerst een bezoek kunnen brengen aan onze boomkwekerij. Daarna is haagplanten kopen heel eenvoudig. Dit kan gewoon online.

 

Haagplanten groenblijvend

Haagplanten groenblijvend zijn een echte aanwinst voor uw tuin. Haagplanten die groenblijvend zijn worden ook wel bladhoudende of wintergroene hagen genoemd. In de winter worden veel bomen kaal, maar als u kiest voor haagplanten groenblijvend, kunt u ook in de herfst, de winter en het vroege voorjaar genieten van groen in uw tuin. Haagplanten die groenblijvend zijn, zijn onder andere de taxushaag, de buxushaag, de struikkamperfoelie, de bamboe haag en de zuurbes. Bent u op zoek naar een groenblijvende haag weinig onderhoud, denk dan bijvoorbeeld aan een coniferenhaag. Is het voor u juist van belang dat de haag snel groeit, kies dan een groene laurierhaag. U ziet, er is van alles mogelijk bij het haagplanten kopen. Voor elk wat wils. Voor iedere tuin een oplossing.

 

Groenblijvende haag weinig onderhoud

Naast het voordeel van een groene aanblik gedurende het hele jaar, profiteert u als u kiest voor haagplanten bestellen ook nog van onderhoudsarme planten. U heeft op deze manier een prachtige tuin en het kost u maar weinig tijd om alles in goede staat te houden. Neem als voorbeeld de coniferen. Dit is een groenblijvende haag snelgroeiend en daarnaast ook nog een groenblijvende haag weinig onderhoud. Ook de taxus is een zeer gemakkelijke haagplant. Enorm sterk en voorzien van een bijzondere uitstraling. De taxus kan redelijk hoog worden, dus dit kan prettig zijn wanneer u kiest voor een duidelijke afscheiding. Verder vraagt de taxus weinig onderhoud. Wel is een voedselrijke bodem van belang.

 

Kant en klare haagplanten kopen

U bent er helemaal uit? U wilt één of meer haagplanten kopen? Een groenblijvende haag en snelgroeiend is hierbij een vereiste? Haagplanten bestellen is zeer eenvoudig. Als u gebruik maakt van onze aanplantservice, koopt u eigenlijk een kant- en- klare haag. Er zijn diverse haagplanten te koop en de kwaliteit is uitstekend. Kiest u voor een haag kopen die kant en klaar is met aanplantservice dan kunt u zelf bepalen of u een wat kleinere haag neemt of direct een hele grote. Het is maar net wat het beste past in uw situatie. De hagen kunnen direct worden geplant in uw tuin. U bent overtuigd? U weet zeker dat haagplanten kopen de oplossing is voor uw tuin? U maakt in dat geval een goede keus en kunt het hele jaar genieten van een prachtige groene aanblik.