• https://www.vanijmeren.nl/
  • https://www.vanijmeren.com/
  • https://www.vanijmeren.fr/

Het hele jaar door bladeren? Deze 7 groenblijvende haagplanten hebben het

Bent u op zoek naar een groenblijvende haag die in de herfst- en wintermaanden zijn praal niet verliest? Het hele jaar door bladeren? Deze 7 groenblijvende haagplanten hebben het. Ook geven wij u advies over het planten van wintergroene en winterharde heggen. Want wanneer kunt u het beste uw haag planten? En wanneer kunt u de haag het beste snoeien? Er zijn namelijk haagsoorten die vaker onderhouden moeten worden dan anderen. In deze blog bespreken we deze vragen en voorzien we u van alle informatie om in de koude tijd van het jaar toch kleur aan uw tuin te geven!

Het hele jaar door bladeren? Deze 7 groenblijvende haagplanten hebben het

Het hele jaar door bladeren? Deze 7 groenblijvende haagplanten hebben het!

1. Conifeer smaragd

We trappen de 7 Groenblijvende Haagplanten af met de conifeer smaragd! Deze boom, ook wel levensboom genoemd, is een rustig groeiende conifeer. De boom is compact, groeit spits uit met felgroene bladeren en heeft een dichte kroon. De boom is uitermate goed geschikt voor een mooie haag en is winterhard. De conifeer smaragd heeft weinig verzorging nodig. 2 keer per jaar snoeien heeft de voorkeur, één keer in het voorjaar en in de maand augustus.

2. Japanse hulst

De Japanse Hulst, ook wel Green Hedge is een groenblijvende haag met zeer fijne blaadjes. Deze plant is een populair alternatief voor de buxus omdat hij niet vatbaar is buxusrupsen, motten en andere aantastingen. Dat betekent een onderhoudsvriendelijke en winterharde haag voor uw tuin. Één keer per jaar snoeien is voldoende, maar ziet u graag een volle, hoge haag dan adviseren we u 2 keer per jaar te snoeien. De Japanse Hulst zien we vaak terug als lage haag of als afscheiding maar kan indien gewenst ook uitgroeien tot een hoge haag van ongeveer 200 centimeter.

3. Olijfwilg

De olijfwilg is een mooie en groenblijvende struik die ook zeer geschikt is als winterharde haag. Hij krijgt witte bloemen en is verkrijgbaar in verschillende maten. In de praktijk worden olijfwilgen vaak gebruikt om snel een natuurlijke of formele haag te vormen. De olijfwilg heeft witte bloemetjes die een aangename geur verspreiden. Als de plant is uitgegroeid komen er rode besjes die mooi contrasteren met de groene bladeren. U kunt deze winterharde haag het beste snoeien na de groei, in November.

4. Glansmispel

Toch wel een favoriet bij Van IJmeren is de Glansmispel. Bent u, naast privacy in de tuin, ook op zoek naar wat meer kleurvariatie en sfeer dan is deze boom ook zeker wat voor u. Deze kleurrijke, groenblijvende boom krijgt in het voorjaar vuurrode scheuten, die in de zomer langzaam groen en in de winter bruinrood worden. De boom zal op de meeste plaatsen goed groeien en een hoogte van twee tot drie meter bereiken. Omdat de glansmispel niet snel groeit hoeft u deze maar één keer in het voorjaar te snoeien. In mei en juni kan er mooie, witte bloesem aan de boom komen waar appelvormige vruchten aan groeien. Dit is afhankelijk van wanneer en hoe de glansmispel snoeit. Laat u zich vooral informeren! De glansmispel is niet veeleisend maar wordt wel graag beschermd tegen harde wind.

5. Laurier Novita

De Laurier Novita is een winterharde haag met groen blad. Wilt u snel een volle haag voor in uw tuin of rond uw bedrijfspand dan is deze struik ideaal. Het is namelijk een snelle groeier waar je na het planten al snel profijt van zult hebben. Tevens houdt deze wintergroene heg de wind tegen waardoor in het voorjaar of najaar buiten zitten geen probleem is. De “Novita” heeft een compacte groei en laat zich gemakkelijk snoeien.

6. Portugese laurier

De Portugese laurier is een haagplant met een prachtige uitstraling. De kleine, donkergroene bladeren zorgen voor een weelderige verschijning waar een volle haag mee gecreëerd kan worden. De plant groeit zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar. De laurier bloeit in mei en krijgt witte bloemen. In het najaar krijgt de haag rode vruchten die naar zwart zullen verkleuren. Snoeien doet u het best na de bloei zodat de mooie vorm behouden blijft. De Laurier is matig tot goed winterhard.

7. Taxus Baccata

De Taxus Baccata is een winterharde haag met donkergroene naalden. Taxus is een langzaam groeiende coniferensoort. Hier staat tegenover dat de haag zeer sterk is en winterhard. De plant houdt niet van natte voeten en gedijt het best op gedraineerde grond. Voor een strakke haag adviseren we u om de haag tweemaal per jaar te snoeien, in april en in september en is geschikt voor de vorm snoei. Na de bloei krijgt deze plant rode besjes met een pitje, wat vogels aantrekt. De Taxus Baccata is een prachtige haag voor elk formaat tuin.

Wanneer kan ik het beste een haag planten?

De rustfase van een plant is in de herfst en in de winter. Dit is de ideale periode om uw groenblijvende haag uit volle grond aan te planten. Het best plant u in de vroege herfst, zodat de struiken in de winter nog water kunnen opnemen. In de herfst is de grond ook nog redelijk warm, zodat de plant gemakkelijk kan wennen aan zijn nieuwe plek en in de winter al kan aanslaan.

Wilt u een nieuwe haag planten dan is het belangrijk om te weten welke bij uw tuin past en hoeveel planten u nodig heeft om een mooie volle haag te plaatsen. Neem hierover gerust contact met ons op. Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Lees ook:

9 meerstammige bomen met een hoge sierwaarde

Water geven, tips en tricks

Terug naar overzicht

  • 9/10 (1600+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
  • Bezoek de kwekerij!
  • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i