Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Bomen die goed tegen de zon kunnen

Heeft u een zonnige tuin met weinig schaduw en wilt u graag een boom planten? In deze blog vertellen we u welke bomen goed in de zon kunnen staan en zaken waar u rekening mee moet houden. Ga bij voorkeur voor bomen die van nature in onze regio groeien of inheems zijn aan ons land. Dergelijke planten zijn vaak beter aangepast aan periodes van langdurige droogte.

Deze bomen kunnen tegen de volle zon:

 • Lagerstroemia
 • Heptacodium
 • Photinia Red Robin
 • Acca Sellowiana
 • Exochorda Serratifolia

Ruimte

Het is cruciaal dat bomen die gunstig geplaatst zijn op een zonnige locatie voldoende ruimte hebben om te gedijen. Als meerdere bomen te dicht op elkaar staan, kan dit leiden tot belemmering van zonlicht en uiteindelijk resulteren in verminderde groei en ontwikkeling van de bomen.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat bomen die blootgesteld zijn aan de zon gezond blijven, is het essentieel om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit omvat het periodiek snoeien van de boom en het verwijderen van dode takken, waardoor de boom zich optimaal kan blijven ontwikkelen. Heeft u hier vragen over? Vraag dan om advies!

Lagerstroemia

Lagerstroemia, ook bekend als de Indische Sering, is een sierlijke boom die bekend staat om zijn opvallende bloemen en gladde, schilferige schors. Op een warme, beschutte en zonnige plek voelt de Lagerstroemia indica zich het fijnst. Met zijn uitbundige bloei en prachtige herfstkleuren is de Lagerstroemia een boom die bijna het hele jaar door een decoratieve uitstraling heeft. In de winter verliest de boom zijn bladeren.

Indische Sering

Lagerstroemia indica
De Lagerstroemia indica, ook wel Indische Sering genoemd is een boom die bekend staat om zijn prachtige bloei in de…
Vanaf 79,60

Heptacodium

Heptacodium, of de Zevenzonenboom, is een unieke boom die zorgt voor een mooi schouwspel in alle seizoenen. Deze boom gedijt goed in volle zon en voegt een vleugje exotisme toe aan de zonnige tuin. De Heptacodium micoionides groeit in de late zomer, waarna de witte bloemen plaats maken voor een prachtige rode nabloei.

Zevenzonenboom

Heptacodium miconioides
Zevenzonenboom (Heptacodium miconioides) Een bladverliezende boom, met een vaasvormige koon. Het wordt vaak de Zevenzonenboom genoemd. De boom bloeit in…
Vanaf 81,50

Photinia Red Robin

De Photinia Red Robin, ook wel Glasmispel, is een populaire keuze voor zonnige tuinen vanwege zijn levendige rode bladeren en compacte groeiwijze. Deze boom kan goed tegen de volle zon en voegt een explosie van kleur toe aan elke zonnige tuin. Het hele jaar door biedt de Photinia dekking en fantastische, levendige bladeren met mooie witte bloemen. De Red Robin is ook als haagplant te koop.

Glansmispel

Photinia fraseri 'Red Robin'
De Photinia fraseri Red Robin is een groenblijvende boom met veel kleur. Hij is de laatste jaren erg populair. De…
Vanaf 59,50

Acca Sellowiana

Acca Sellowiana, ook bekend als de Ananasguave, is een charmante boom met aromatische bladeren en eetbare vruchten. Deze boom gedijt goed in zonnige omstandigheden en voegt een vleugje exotisme toe aan elke zonnige tuin. Met zijn weelderige groei en heerlijke vruchten is de Acca Sellowiana een welkome aanvulling op elke zonnige tuin.

Ananasguave

Acca sellowiana
De Acca sellowiana, ook bekend als de ananasguave, is een prachtige en veelzijdige boom die elke tuin verrijkt. Met zijn…
89,50

Exochorda Serratifolia

Exochorda Serratifolia, of de Parelstruik, is een elegante boom met delicate bloemen en aantrekkelijke bladstructuur. De bloeiwijzen bestaan uit opvallende trossen van zuiver witte bloemen, die een betoverend contrast vormen met het heldergroene blad. Deze boom gedijt goed in volle zon. De bloemen hebben een delicate uitstraling en kunnen een lichte geur afgeven, waardoor ze niet alleen aantrekkelijk zijn maar ook een verfijnde aromatische geur aan de tuin toevoegen.

Parelstruik Meerstammig

Exochorda serratifolia 'Snow White' Meerstammig
Parelstruik Meerstammig De Exochorda serratifolia ‘Snow White’ Meerstammig, in het Nederlands ook wel de meerstammige Parelstruik genoemd, is een grote…
299,50

Sering ‘Josiflexa’ Meerstammig

De Syringa Josiflexa Meerstammig is een meerstammige sierheester die zo’n 2-4 meter hoog wordt en uitgebreid bloeit met langwerpige lila bloemen die heerlijk ruiken. De boom bloeit in mei en juni, en wordt kaal in de winter.

Sering ‘Josiflexa’ Meerstammig

Syringa josiflexa Meerstammig
De Syringa josiflexa Meerstammig, ook wel de Sering Josiflexa Meerstammig genoemd is een meerstammige sierheester die zo’n 2-4 meter hoog…
299,50

Bomen kopen bij Boomkwekerij Van IJmeren

Of je nu op zoek bent naar een boom met kleurrijke bloemen, een opvallende groeiwijze of een betoverende geur, er is een brede keuze bomen die tegen de volle zon kunnen. En voor al deze prachtige bomen kun je terecht bij Boomkwekerij Van IJmeren, waar je deskundig advies en hoogwaardige planten kunt vinden. Bezoek ons in Opheusden of bestel uw bomen online via onze webshop!

Terug naar overzicht

 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i