Accessoires

Aanplantgrond

Aanplantgrond
Aanplantgrond
Deze aanplantgrond is geschikt voor de aanplant van alle bomen en hagen. Er worden uitsluitend hoogwaardige grondstoffen gebruikt zoals tuinturf, gecomposteerd beukenblad en kalk. Hierin zitten planteigen schimmels en bacterien die de natuurlijke situatie het dichts benaderen en daardoor uw bomen en hagen de beste start geven.
Bestel

Bamboestokken, Tonkinstokken, Bonenstaken

Bamboestokken, Tonkinstokken
Bamboestokken, Tonkinstokken, Bonenstaken
Tonkinstokken of bamboestokken worden veel gebruikt bij bomen te plaatsen of als bonenstaken, andere maten op aanvraag.
€ 1,00 - € 1,60
Bestel

Bindbuis - 3,5 mm - zwart - 100 meter

Bindbuis - 3,5 mm - zwart - 100 meter
Bindbuis -  3,5 mm - zwart - 100 meter
Bindbuis is zeer handig voor het aanbinden van bomen of om leibomen te verlengen. Het is rekbaar Elastisch bindbuis zwart 100 m op een rol 3,5 mm, uitermate geschikt om takken van bomen vast te binden aan een frame, een paal of stok Lengte: 100 meter Dikte: 3,5 mm Kleur: Zwart
€ 5,95 - € 5,95
Bestel

Boomband incl.boomnagels

Boomband incl.boomnagels
Boomband incl.boomnagels
Boomband om bomen vast te zetten aan de boompalen. U heeft +/- 1 meter band nodig per paal.
€ 2,00 - € 2,00
Bestel

Boompalen, glad geschaafd

Boompalen, glad geschaafd
Boompalen, glad geschaafd
Boompalen voor het vastzetten van bomen of tussen een haag. Bij een licht formaat boom is 1 boompaal genoeg, bij een zwaardere maat (vanaf 12/14 heeft u 2 boompalen per boom nodig.
€ 5,00 - € 5,00
Bestel

Diversen

Diversen
Diversen
Bestel

Planten

Planten
Planten
Bestel

Potgrond Naturado

Potgrond Naturado
Potgrond Naturado
Deze potgrond is geschikt voor het planten van bomen, hagen, struiken en vaste planten.
€ 4,00 - € 4,00
Bestel

Op deze pagina vind u de accessoires die u nodig heeft voor het planten van bomen. Van boompalen tot potgrond, het is verkrijgbaar bij Boomkwekerij Van IJmeren 


Er worden tegenwoordig veel leibomen voor de aankleding van een tuin gebruikt. Bij een leiboom zijn de takken naar een richting geleid. Jaarlijks worden de leibomen teruggesnoeid tot op de gesteltakken of liggers. We zien vaak de leilinde terug die voor dit doel wordt gebruikt. Ze worden niet alleen gebruikt om een tuin op te sieren, maar ook als wind- of zonnescherm bij vruchtbomen. Leibomen die goed gebruikt kunnen worden zijn zeer goed te snoeien. Ze hebben buigzame takken en lopen gemakkelijk uit. Ook op het oudere hout. Andere bomen die als leiboom gebruikt kunnen worden zijn de plantaan, esdoorn, laurierkers, amberboom en de moerbei. De keuze die gemaakt wordt is afhankelijk van de grondwaterstand en grondsoort.

 

Aanplanten

 

Voor het aanplanten van leibomen en andere boomsoorten heeft u goede aanplantgrond nodig. Aanplantgrond kopen kunt u online in onze webshop doen. Aanplantgrond kopen moet u doen wanneer u bomen en andere struiken gaat planten. De grond moet van een goede kwaliteit zijn. De aanplantgrond zorgt voor een goede grondslag zodat de planten en bomen goed kunnen gaan groeien. Bij aanplantgrond is een actieve wortelstimulator aan toegevoegd. Hierdoor kunnen de wortels een goede start maken. In de aanplantgrond is ook Franse boomschors verwerkt. Dit zorgt voor een goede luchtigheid van de grond. Voor het planten van bomen moet u per boom minimaal twee zakken bij strooien. Dan zullen de bomen zich goed kunnen vastzetten. Zorg ook voor een goede afvoer van de oude grond.

 

Om een boom goed vast te kunnen zetten kun je boompalen kopen. Boompalen kopen doe je niet zomaar even. Je moet de dikte van de palen weten die nodig zijn om de boom goed kunnen geleiden. Hij zal goed vastgemaakt moeten worden met boomband.

 

Het is ook belangrijk dat u vooraf op internet gaat kijken waaraan een bepaalde leidende boomsoort moet voldoen. U moet weten wat u aan onderhoud zal moeten uitvoeren en wat de eisen van de boom is die aan de grond wordt gesteld. U ziet ook veel leibomen aan de voorzijde van het huis. Dat voorkomt een inkijk van het huis, maar ook van de zon.