Accessoires

21
Lees meer...

Op deze pagina vind u de accessoires die u nodig heeft voor het planten van bomen. Van boompalen tot potgrond, het is verkrijgbaar bij Boomkwekerij Van IJmeren 

 

Er worden tegenwoordig veel leibomen voor de aankleding van een tuin gebruikt. Bij een leiboom zijn de takken naar een richting geleid. Jaarlijks worden de leibomen teruggesnoeid tot op de gesteltakken of liggers. We zien vaak de leilinde terug die voor dit doel wordt gebruikt. Ze worden niet alleen gebruikt om een tuin op te sieren, maar ook als wind- of zonnescherm bij vruchtbomen. Leibomen die goed gebruikt kunnen worden zijn zeer goed te snoeien. Ze hebben buigzame takken en lopen gemakkelijk uit. Ook op het oudere hout. Andere bomen die als leiboom gebruikt kunnen worden zijn de plantaan, esdoorn, laurierkers, amberboom en de moerbei. De keuze die gemaakt wordt is afhankelijk van de grondwaterstand en grondsoort.

 

 

 

Aanplanten

Voor het aanplanten van leibomen en andere boomsoorten heeft u goede aanplantgrond nodig. Aanplantgrond kopen kunt u online in onze webshop doen. Aanplantgrond kopen moet u doen wanneer u bomen en andere struiken gaat planten. De grond moet van een goede kwaliteit zijn. De aanplantgrond zorgt voor een goede grondslag zodat de planten en bomen goed kunnen gaan groeien. Bij aanplantgrond is een actieve wortelstimulator aan toegevoegd. Hierdoor kunnen de wortels een goede start maken. In de aanplantgrond is ook Franse boomschors verwerkt. Dit zorgt voor een goede luchtigheid van de grond. Voor het planten van bomen moet u per boom minimaal twee zakken bij strooien. Dan zullen de bomen zich goed kunnen vastzetten. Zorg ook voor een goede afvoer van de oude grond.

 

Om een boom goed vast te kunnen zetten kun je boompalen kopen. Boompalen kopen doe je niet zomaar even. Je moet de dikte van de palen weten die nodig zijn om de boom goed kunnen geleiden. Hij zal goed vastgemaakt moeten worden met boomband.

 

Het is ook belangrijk dat u vooraf op internet gaat kijken waaraan een bepaalde leidende boomsoort moet voldoen. U moet weten wat u aan onderhoud zal moeten uitvoeren en wat de eisen van de boom is die aan de grond wordt gesteld. U ziet ook veel leibomen aan de voorzijde van het huis. Dat voorkomt een inkijk van het huis, maar ook van de zon.